Versenyek képekben

Előre tekintve

 

Erőemelés: előre tekintve 2014-re

 

A Magyar bajnokság versenyei közben aláírták a 2014-es ifi és junior világbajnokság rendezéséről szóló szerződést.

 

Orosháza, ezen belül a Táncsics csarnok adott otthont a 23. Erőemelő Magyar Bajnokság küzdelmeinek szombaton. Délelőtt a hölgyek mérték össze erejüket. Az országos megmérettetésen szokásos magas színvonal és néhány országos csúcs jellemezte a “gyengébbik nem” küzdelmeit.

A női versenyek végeztével következett az ünnepélyes megnyitó, amely ezúttal a szokásos procedúra mellett rendkívül jelentős és a magyar erőemelés számára is igen fontos eseménnyel egészült ki. Az a megtiszteltetés érte városunkat, hogy az amerikai Denvert és további nyolc rivális várost megelőzve megrendezheti a 2014-es Ifjúsági és Junior Erőemelő Világbajnokságot. A mai napon írták alá a város és a szövetség képviselői azt a négyoldalú együttműködési megállapodást, mely lehetővé teszi, hogy Orosháza egy nagyszerű VB-t rendezhessen. A város részéről dr. Dancsó József polgármester, a Magyar Erőemelő Szövetségtől Rónaszéki András elnök, a Toldi SE részéről Musztafa Imre, a Táncsics gimnáziumtól pedig Dr. Blahó János főigazgató látta el kézjegyével a dokumentumot.

Mint Rónaszéki András a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke az OrosCafé-nak elmondta, rendkívül jelentős sportdiplomáciai siker eredménye ez a mai együttműködési megállapodás.

- A Dél- Afrikától kezdve, Új Zélandon, Dél Amerikán keresztül, a világ minden tájáról érkező mintegy hat-nyolcszáz résztvevő, azon túl, hogy megtölti az orosházi szállodákat – ha jól dolgozunkelviheti második otthonom, Orosháza, azon túl a megye és az ország hírét szerte a világba. Az itt résztvevők megtapasztalhatják, hogy Magyarországra, ezen belül Orosházára jönni és visszajönni is. A város és a szövetség közötti eddigi példás együttműködés pedig számomra biztosítéka annak, hogy a világverseny megszervezésében és lebonyolításában sem lehet fennakadás.

(Forrás: oroscafe.hu)


Partnereink