Versenyek képekben

Pilsen fekvenyomó eb

 

Szabó Ágnes új junior világcsúcsot, még

Cseh Zita új ifjúsági és junior magyar

csúcsot állított fel

 

 

A csehországi Pilsenben az idei nyílt felnőtt fekvenyomó Európa-bajnokságon a mezőny legfiatalabb indulója, a mindössze tizenhat éves Cseh Zita, az Orosházi Toldi SE versenyzője újoncként mutatkozott be a felnőttek között.

 

Az idei ifjúsági világbajnokságon ezüstérmet nyert sportoló 110 kg-mal kezdett, amelynek sikeres teljesítése után második fogásra a 115 kg-t nem tudta kinyomni. Cseh Zita harmadjára teljesítette a 115 kg-ot, és a nyolcadik helyet szerezte meg.

 

A nőknél +84 kg-ban Szabó Ágnes, az Orosházi Toldi SE emelője, aki ebben az évben is junior világbajnok lett, először a 165, majd a 175 kg-ot is kinyomta, ezzel Musztafa Imre tanítványa bronzérmet bebiztosította magának. A harmadik fogás 182,5 kg volt, Ági ezt is magabiztosan teljesítette, ezzel felállította az új junior világcsúcsot.

 

(az alábbi linken meg lehet tekinteni Zita és Ági versenyét a következő időpontokban:)

Zita: 5:00  19:25  30:25

Ági:  55:35  1:12:40  1:32:40

http://www.ustream.tv/recorded/16446901

Ági utolsó nyomása: http://www.youtube.com/watch?v=mJS_ygXitGo

az ünnepélyes díjátadó videója:

http://www.ustream.tv/recorded/16448675

 

Szabó Ágnes a dobogó harmadik fokán

 

Rónaszéki András, a Magyar Erőemelő Szövetség Elnöke a következőkkel jellemezte a két Toldis versenyző teljesítményét:

"A 72 kg-os súlycsoportban a mezőny legfiatalabb versenyzője, Cseh Zita (Orosházi Toldi SE) vette fel a küzdelmet Európa legjobbjaival, nagyszerűen versenyzett, 115 kg-ot teljesített, ami új magyar ifjúsági és junior rekord. Az orosháziak fiatal versenyzője néhány éven belül meghatározó egyénisége lehet a sportágban."

"Szintén kiválóan szerepelt az idén már junior világbajnoki címet is szerzett Szabó Ágnes, az Orosházi Toldi SE versenyzője, aki a +84 kg-os súlycsoportban, kirobbanó erőben versenyezve, a 182,5 kg-os junior világcsúcsot elérve a bronzérmet szerezte meg, halkan megjegyzem, hogy közel 10 kg "benne maradt", de ez így volt megtervezve - nagyon jól! Jövőre retteghetnek a kategória versenyzői, mert az egyenletesen fejlődő magyar bajnok minden bizonnyal 200 kg fölé kerül, s akkor új korszak kezdődik a női +84 kg-os súlycsoportban!"                                                                

(Forrás: www.hunpower.hu)

 


Partnereink