Versenyek képekben

Lovas Mónika zsinórban ötödjére magyar bajnok

A pandémia a tavalyi évre, és az idei év első felére rányomta a bélyegét versenyzés szempontjából. Elmaradtak a versenyek, ezért nagy csalódás érte a versenyzőket, de ahogy kiderült, hogy május 29-én megrendezésre kerül Budapesten a Női Korosztályos Raw Erőemelő Magyar Bajnokság, elkezdtek újra készülni a sportolók a megmérettetésre.

Ezen a rangos eseményen három Orosházi Toldis hölgy indult el. 57 kg-os súlycsoportban Kovács-Györkös Melánia az első erőemelő versenyén kiválóan szerepelt. Juniorok között a második helyet szerezte meg. Melánia a 6 éve megdöntött guggoló rekordot 100 kilógrammot próbálta túlszárnyalni 100,5 kilógrammal, de sajnos technikai hiba miatt most nem sikerült, így 97,5 kg-on fejezte be a guggolást. Nyomásban 45 kg-ig, még húzásban 115 kg-ig jutott. Összesen 257,5 kg-ot teljesített.

+84 kg-ban a felnőttek között egyesületen belül maradt az első és második hely. Lovas Mónika kiváló versenyzéssel immáron ötödjére zsebelte be egymás után a felnőtt raw erőemelő magyar bajnoki címet. Guggolásban 170 kg-ot, nyomásban 122,5 kg-ot, ami egyéni csúcs, fekvenyomás abszolútban harmadik hely,  felhúzásban 185 kg-ot teljesített. Összesen 477,5 kilót ért el a három fogásból. Csapattársa, Szabó Ágnes végzett a második helyen, aki sérülten érkezett, emiatt elmaradt a legjobbjaitól. 450 kg-ot teljesített. A szervező külön díjazásában, megnyerte az abszolút fekvenyomó címet.

 

 

Partnereink