Versenyek képekben

Csepcsényi Zoltán sikeres kezdése

Hajdúszoboszlón került megrendezésre a Raw Felhúzó Magyar Bajnokság, ahol Csepcsényi Zoltán a 120 kg-os kategóriában mutatta meg, hogy számolni kell vele, annak ellenére, hogy az első versenye volt. Nagy csatában Zoli meglepetést okozott az ellenfeleinek, felülmúlta eddigi edzésen elért eredményét, és 265 kg-ot sikeresen teljesítve, az ezüst érem kerülhetett a nyakába.

Bodnár István 3. a Raw Masters Erőemelő EB-n

Az év első nemzetközi versenye a Raw Masters Erőemelő Európa-bajnokság a svédországi Helsingborgban zajlik. Egyedüli Toldis masters válogatott, Bodnár István mutatta meg, hogy a nemzetközi mezőnyben is van helye.

István a +120 kg-os masters2 kategóriában indult. Guggolásban 240 kg-ot sikerült teljesíteni, ezzel ebben a fogásnemben bronzérmes lett. Fekvenyomásban 180 kg-ig jutott, szintén a harmadik helyet szerezte meg (csak nehezebb testsúly miatt csúszott le az ezüstéremről). Felhúzásban a harmadik gyakorlatát, 252,5 kg-os is sikeresen telesítette, ezzel felhúzásban is harmadik lett. Összetett eredménye 672,5 kg, ami ezen az Európa-bajnokságon a dobogó harmadik fokát jelentette számára. Összetettben is nehezebb testsúllyal csúszott le a második helyről. István mindhárom fogásnemben és az összetett értékelésben is a harmadik helyen végzett.

 

Sikeresen kezdték az évet az Orosházi Toldisok

Tápiószele adott otthont a Felnőtt Raw Fekvenyomó Magyar Bajnokságnak március 3-4. hétvégén.
63 kg-ban élete első versenyén elinduló Földvári Gabriella kitett magáért. 72,5 kg-ot teljesített, ezzel a többszörös magyar bajnok mögött, a második helyen végzett.
Pogány Andrea 72 kg-ban a bronz érmet szerezte meg 77,5 kg-os nyomásával.
Schneider Erzsébet 84 kg-os kategóriában a negyedik helyen végzett 70 kg-os teljesítményével. Ezzel az eredménnyel megjavította a masters2 országos csúcsot.
+84 kg-ban Szabó Ágnes 145,5 kg-mal magyar bajnokként végzett. Ezzel megjavította a felnőtt országos csúcsot (ami egyben nem hivatalos Európa-csúcs is.) Az abszolút értékelésben a dobogó második fokára állhatott. Ugyan ebben a kategóriában Lovas Mónika 112,5 kg-ot teljesített, ezzel bronz érmes lett. A női csapat a második helyen végzett.
A férfiaknál nagy csatában a 93 kilósok között, Szöllősi Gábor a
7. helyen végzett 165 kg-os eredménnyel.
120 kg-ban Farkas Ádámnak 160 kg sikerült, ezzel a súlycsoportja bronz érmese lett.
Véró Alex +120 kg-ban csak nehezebb testsúly miatt lecsúszva a második helyről, a dobogó
harmadik fokára állhatott. Alex 212,5 kg-os nyomása új junior országos csúcs!

Musztafa Imre és a női csapat tagjai (Lovas Mónika, Szabó Ágnes, Pogány Andrea, Schneider Erzsébet, Földvári Gabriella)

Nemzeti Versenysport Szövetség díjátadója

A 2017-es kimagasló teljesítményük elismeréseképpen 34 sportág 59 férfi és női versenyzőjét, illetve csapatát díjazta keddi évértékelő ünnepségén a Nemzeti Versenysport Szövetség.

Ezen kiválóságok közé tartozott egyetlen erőemelőként díjazott Szabó Ágnes, az Orosházi Toldi SE versenyzője. 2017-ben elért fekvenyomó világbajnoki, valamint fekvenyomó és erőemelő európa-bajnoki címmel érdemelte ki ezt a rangos elismerést. Továbbá, hogy a világjátékokon IX. helyezést ért el, és a Magyar Erőemelő Szövetség az év erőemelője és fekvenyomójának választotta.

A díjat a Nemzeti Versenysport Szövetség Elnöke, Dr. Mészáros János és Sárfalvi Péter az EMMI sportért felelős helyettes államtitkára adta Szabó Ágnes részére.

Sárfalvi Péter, Szabó Ágnes, Dr. Mészáros János

Békés Megyei Hírlap díjátadó

Ünnepélyes keretek között adták át a Békés Megyei Hírlap által életre hívott év sportolója díjait hétfőn délután Újkígyóson, a Cz. Kiss Rendezvényházban. Az év sportolóit immáron negyvenegyedik alkalommal köszöntötte a megyei napilap.

Dr. Takács Árpád Békés megyei kormánymegbízott adta át a megye díját Szabó Ágnesnek (év sportolója díjazáson Márton Anita után a második helyezett) és Musztafa Imrének (edző).

 

Partnereink