Versenyek képekben

Szabó Ágnes Európa-csúccsal világbajnok!

Folytatódott a Toldisok sikerszériája a finnországi Vantaa-ban a Raw Fekvenyomó Világbajnokságon.
+84 kg-osok felnőtt mezőnyében indult az Orosházi Toldi SE kiválósága, Szabó Ágnes, aki 147,5 kg-os, új Európa-csúccsal megnyerte a világbajnokságot, így Alexhoz hasonlóan, Ági is a dobogó legfelső fokára állhatott. Magabiztos 140 kg-os kezdés után, második fogásra 145 kg-ot kért, végül a 147,5 kg is sikerült. Ezzel „mindent vitt” a kazah és az orosz versenyző előtt.

Véró Alex nagy fölénnyel és országos csúccsal junior világbajnok Finnországban

A finnországi Vantaa-ban került megrendezésre az Ifjúsági, Junior, Masters és Felnőtt Raw Fekvenyomó Világbajnokság május 14-19 között.
Véró Alex nagy esélyesként utazott ki a világbajnokságra a junior +120 kg-osok mezőnyében. Alex élete legjobb formáját hozta, magabiztosan és kifogástalanul versenyzett, mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy három érvényes gyakorlatot mutatott be. 220 kg-os eredménnyel a király kategória legjobbjának bizonyult, így világbajnoki aranyérem kerülhetett a nyakába. Ez az eredmény új junior országos csúcs! Mint a verseny végén kiderült, Alex már a 205 kg-os kezdőfogásával megnyerte a versenyt, mivel az amerikai 197,5 kg-os, még a lett versenyző 192,5 kg-os eredménnyel lett dobogós.

Szabó Ágnes megvédte Európa-bajnoki címét

Pilzenben került megrendezésre május 6-12. között, az Ifjúsági, Junior és Felnőtt Erőemelő Európa-bajnokság. Egyesületünket két nő képviselte a rangos versenyen.
+84 kg-os és felnőtt kategóriában Szabó Ágnes és Lovas Mónika lépett a pódiumra a pénteki nap folyamán. Szabó Ágnes 655 kg-os összetett eredménnyel nyert az ukrán versenyző előtt. Ági 270 kg-ot guggolt, ami új országos csúcs, ebben a fogásnemben arany érmet ért, 185 kg-ot sikerült teljesítenie fekvenyomásban, ami szintén az első helyet jelentette számára, végül 200 kg-ot sikerült felhúznia, amivel nehezebb testsúly miatt, ebből a gyakorlatból a harmadik helyen végzett.
Lovas Mónika első felnőtt nemzetközi versenyén az ötödik helyet szerezte meg. Guggolása 200 kg, fekvenyomása 160 kg, felhúzása 185 kg, így az összetett eredménye 545 kg.

https://www.youtube.com/watch?v=XncX8PLazCU&feature=youtu.be

Egyéni csúcsok sokasága Kisbéren

Kisbéren került megrendezésre a Felnőtt Raw Erőemelő Magyar bajnokság. A versenyre rekord számú nevezés érkezett, így három napon keresztül folyamatosan zajlott a viadal.
Szabados Katalin 84 kg-ban 271 kg-mal (ECS) a 10. helyen végzett. 106 kg-os guggolása új masters1 országos csúcs. 52,5 kg nyomása is új egyéni csúcs.
+84 kg-ban Lovas Mónika magyar bajnokként végzett 480 kg-os (ECS) összetett teljesítményével. Guggolás 175 kg (ECS), fekvenyomás 115 kg, felhúzás 190 kg. Az abszolút értékelésben a harmadik helyet szerezte meg.
Paczuk Ádám 83 kg-ban legfiatalabb versenyzőként a 8. helyen végzett 532,5 kilóval. Ádámnak az összetett és a fogásnemenkénti eredményei is új egyéni csúcsok. (G: 190 kg, Fny: 132,5 kg, Fh: 210)
105 kg-ban Szöllősi Gábor nagy csatában az ezüst érmet szerezte meg 682,5 kg-mal. Gábornak is, Ádámhoz hasonlóan, minden fogása új egyéni csúcs. (G: 252,5 kg, Fny: 177,5 kg, Fh: 252,5 kg)
Csepcsényi Zoltán 120 kg-ban az ötödik helyen végzett 625 kg-os (ECS) összetettel. (G: 225 kg ECS, Fny: 140 kg ECS, Fh: 260 kg)
+120 kg-ban Véró Alex hozta ki magából a legjobbat, és megdöntötte a több éves országos csúcsokat. 750 kg-os teljesítménnyel a dobogó második fokára állhatott, és ezzel együtt megjavította a junior országos csúcsot. 267,5 kg-os guggolása, és 217,5 kg-os fekvenyomása új junior országos csúcs. A 217,5 kg külön csak a fekvenyomásban is új junior csúcs. Bodnár Istvánnak a sérülés után 635 kg-ot sikerült elérnie, ezzel az ötödik helyen végzett.
A férfi csapat a harmadik helyet szerezte meg.

Országos csúcsok és abszolút helyezések Siófokon

Április 14-én Siófokon került megrendezésre a II.o Raw Fekvenyomó Magyar Bajnokság. Egyesületünkből öt fő vett részt a versenyen.
A nők kitettek magukért, ennél eredményesebbek már nem is lehettek volna. 63 kg-ban Földvári Gabriella 75 kg-os nyomással a súlycsoport bajnokaként végzett. Az abszolút díjazásban harmadik lett.
72 kg-ban ketten is indultak. Csurgainé Rúzs-Molnár Erika 85 kg-os sikeres nyomásával a súlycsoport arany érmese, és a verseny abszolút bajnoka lett. Ezen felül új masters1 országos csúcsot állított be. Pogány Andrea 77,5 kg-os eredményével a dobogó második fokára állhatott az egyéni és az abszolút értékelésben is.
Schneider Erzsébet 70,5 kg-os fevekvenyomásával a 84 kg-os kategória arany érmese lett. Erzsi ezzel a sikeres nyomásával megjavította a masters2 országos csúcsot.
A női csapat, így négy résztvevővel a második helyet szerezte meg. Illetve minden tagja a lehető legjobb helyezést érte el súlycsoporton belül, hárman pedig az abszolút első három helyét szerezték meg.
Férfiaknál Farkas Ádám 120 kg-ban három érvényes nyomással, végül 170 kg-ot teljesítve a második helyen végzett.

Női csapat: Schneider Erzsébet, Pogány Andrea, Földvári Gabriella, Rúzs-Molnár Erika

 

Partnereink