Versenyek képekben

Szabó Ágnes és Bálint Patrik mindent megnyert a korosztályában

Sárbogárdon került megrendezésre az Ifjúsági, Junior, Masters és Fekvenyomó Raw Magyar Bajnokság 20201. augusztus 7-én. A Toldisok kiválóan szerepeltek. Egyesületünket négy fő képviselte.
A nőknél Schneider Erzsébet 84 kg-ban 67,5 kilóval a felnőttek között negyedik, még a master 2 korosztályban magyar bajnok lett.
+84 kilógrammos felnőtt kategóriában 3 érvényes nyomással Lovas Mónika második helyezés érte el 120kg teljesítménnyel, még Szabó Ágnes 142,5 kg-os nyomással magyar bajnok és abszolút első lett az IPF pontok szerint a teljes női mezőnyt tekintve.
Bálint Patrik 74 kg-os ifjúsági korosztályban 117,5 kg-ot sikeresen teljesítette, ezzel az ifiknél első és abszolút bajnok, még juniorban a második helyet szerezte meg.
Összesen 4 első, 2 második és 1 negyedik helyet tudhattak magukénak.

Schneider Erzsébet megnyerte a Balaton Kupát

Siófok adott otthont az idei Felnőtt Raw Fekvenyomó Balaton Kupának 2021.07.24-én. Egyesületünket Schneider Erzsébet képviselte a 84 kg-os kategóriában. Erzsi volt a legidősebb induló az egész női mezőnyt tekintve, az ő korcsoportja a masters2, de most open kategóriában indult. 67,5 kg-os nyomásával aranyérmet szerzett.

Hét év kihagyás után Kovács Ferenc nyert a Felhúzó Kupán

Nagykállón került megrendezésre a Felnőtt Raw Női Férfi Felhúzó Kupa.
Nőknél a még junior korú Kovács-Györkös Melánia 57 kg-ban egyéni csúcsot jelentő, 125 kg-os húzásával ezüstérmes lett.
Lovas Mónika +84 kg-os súlykategóriában, 180 kg-os eredménnyel győzött.
Kovács Ferencnek hét év kihagyás után jól sikerült a visszatérés, mert +120-as kategóriában 275 kg-os teljesítménnyel a dobogó tetejére állhatott.
Kovács Ferenc az első helyen
 
Lovas Mónika, Kovács-Györkös Melánia, Szabó Ágnes, Kovács Ferenc
 

Bálint Patrik negyedik az OB-n

A Magyar Erőemelő Szövetség információja alapján, rekord számú nevezés érkezett a hétvégén Budapesten megrendezett Korosztályos Férfi Raw Erőemelő Magyar Bajnokságra.
Egyesületünkből 2 versenyző indult, mindkettőnek első erőemelő megmérettetése.
Ifjúsági 74 kg-ban Bálint Patrik a határait feszegette, de így is a negyedik helyre volt elegendő az erős mezőnyben. 147,5 kg guggolás (egyéni csúcs) , 112,5 kg fekvenyomás, 162,5 kg felhúzás (egyéni csúcs) , 422,5 kg összetett (egyéni csúcs). Patrik inkább fekvenyomó, abból is látszik, hogy a fekvenyomást nyerte a korcsoport és súlycsoportjában.
Varsányi Vajk 83 kg felnőtteknél sajnos nem fért bele a súlycsoportjába mérleg probléma miatt, így versenyen kívül kezdte a versenyt. Guggolásban technikai hiba miatt nem tudott sikeres gyakorlatot bemutatni, ezért befejezte a versenyt. Az erőszintje megfelelő, a technikán kell csiszolni és az élmezőnyben lesz.

Lovas Mónika zsinórban ötödjére magyar bajnok

A pandémia a tavalyi évre, és az idei év első felére rányomta a bélyegét versenyzés szempontjából. Elmaradtak a versenyek, ezért nagy csalódás érte a versenyzőket, de ahogy kiderült, hogy május 29-én megrendezésre kerül Budapesten a Női Korosztályos Raw Erőemelő Magyar Bajnokság, elkezdtek újra készülni a sportolók a megmérettetésre.

Ezen a rangos eseményen három Orosházi Toldis hölgy indult el. 57 kg-os súlycsoportban Kovács-Györkös Melánia az első erőemelő versenyén kiválóan szerepelt. Juniorok között a második helyet szerezte meg. Melánia a 6 éve megdöntött guggoló rekordot 100 kilógrammot próbálta túlszárnyalni 100,5 kilógrammal, de sajnos technikai hiba miatt most nem sikerült, így 97,5 kg-on fejezte be a guggolást. Nyomásban 45 kg-ig, még húzásban 115 kg-ig jutott. Összesen 257,5 kg-ot teljesített.

+84 kg-ban a felnőttek között egyesületen belül maradt az első és második hely. Lovas Mónika kiváló versenyzéssel immáron ötödjére zsebelte be egymás után a felnőtt raw erőemelő magyar bajnoki címet. Guggolásban 170 kg-ot, nyomásban 122,5 kg-ot, ami egyéni csúcs, fekvenyomás abszolútban harmadik hely,  felhúzásban 185 kg-ot teljesített. Összesen 477,5 kilót ért el a három fogásból. Csapattársa, Szabó Ágnes végzett a második helyen, aki sérülten érkezett, emiatt elmaradt a legjobbjaitól. 450 kg-ot teljesített. A szervező külön díjazásában, megnyerte az abszolút fekvenyomó címet.

 

 

Partnereink