Versenyek képekben

Repkedtek a mázsák a Táncsics-csarnokban

Az erőemelő sport hazai elitjét látta vendégül Orosháza a hét végén. A Táncsics-csarnokban rendezett RAW Női, Férfi, Ifjúsági, Junior, Masters  Erőemelő Országos Bajnokság, RAW Erőemelő CSB. színvonalas versenyt hozott.

A szombati napon a hölgyek küzdelmével kezdődött a megmérettetés. Sajnos egy váratlan betegség miatt orosházi versenyzőnek nem szurkolhattunk, de így sem bánta meg aki megnézte a versenyt. Rendkívül színvonalas küzdelmet vívtak a hölgyek a Magyar Bajnoki címekért. Több korosztályos országos csúcsot is átadtak a múltnak.

Vasárnap következtek sorra a férfiak. Bár ifjúsági, junior és masters kategóriában írták ki az egyéni versenyt, mégis láthattunk felnőtt versenyzőket, hisz a csapatbajnokságban az ő eredményükre is szüksége volt a nevezett kluboknak (az egyéni felnőtt OB. tavasszal Tabon volt). Így aztán már reggel a guggolás versenyszámban is többször volt a súly két és fél mázsa felett. A fiúknál is több alkalommal dőlt meg az érvényes korosztályos magyar csúcs.

A versenyen végig jelen volt és közreműködött Rónaszéki András, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke, aki elmondta, hogy viszonylag a megszokottnál kisebb létszámú de nagyon erős mezőny jött Orosházára, így magas, nem egyszer nemzetközi színvonalú versenyt láthattunk.

– Orosházán a Toldi SE és Musztafa Imre szakmai tudása és rutinja garancia arra, hogy nagyszerű versenyeket rendezzünk. Most is így van. Magyarországon, de nemzetközi viszonylatban is a RAW (nyomóruha nélküli)versenyek a népszerűbbek, egy-egy világbajnokságon ezer felett van a résztvevők száma. Ez hozza magával a színvonal emelkedését, amint ezt a mostani versenyen is láthatjuk. A magyar erőemelő sport – jelenleg különösen a nőknél – fejlődik és a világ élvonalához tartozik. Ezt bizonyítja az idei világversenyeken szerzett több, mint tíz aranyérem is – összegzett Rónaszéki András.

A Toldi SE versenyzője, Szarka Antal magabiztosan teljesítette első fogását (Fotó: Rosta Tibor)

A vasárnapi küzdelmekben már volt Toldis versenyző, a masters III kategóriában induló Szarka Antal személyében. Első guggoló gyakorlata előtt kissé izgatott volt, mert a szombati edzésen eltörte egyik ujját és ez zavarta a versenyzésben. A 135 kilós guggoláson ez szerencsére nem látszott, magabiztosan teljesítette.

A Toldi SE versenyzője végül a következő eredményekkel nyerte meg súlycsoportját a Masters III kategóriában: 152,5 kg-os guggolás, 112,5 kilós fekvenyomás, és 177.5 kilós felhúzás. Összetett: 442,5 kg. Mindhárom fogásnem eredménye és az összetett, új Masters III. országos csúcs.

(Forrás: www.oroscafe.hu)

Európa-csúcs hitelesített igazolás

A mai napon küldték meg Szabó Ágnes felnőtt Európa csúcsot érő nyomásáról a hitelesített igazolást. Ági még a finnországi Vantaa-ban május 19-én, a Felnőtt Raw Fekvenyomó Világbajnokságon,  sikeresen teljesített 147,5 kg-os nyomásával döntötte meg az előző Európa-csúcsot. (Az előző csúcsot, 145 kg-ot is Szabó Ági tartotta.)

 

Csapatban második az Orosházi Toldi SE

Baján került megrendezésre a Raw Fekvenyomó Csapatbajnokság 2018. szeptember 15-én. Az Orosházi Toldi SE női csapata a második helyen végzett az RKA SE után és a Tabi Fitness SE előtt.
Csapattagok és teljesített eredményük:
Nagy Boglárka 35 kg  (5.)
Pogány Andrea 72,5 kg (1.)
Schneider Erzsébet 70 kg (1.)
Lovas Mónika 110 kg (3.)
Szabó Ágnes 140 kg (1.) (abszolút 3.hely)

Schneider Erzsébet, Pogány Andrea, Musztafa Imre, Szabó Ágnes, Nagy Boglárka, Lovas Mónika

Szabó Ágnes és Véró Alex is Európa-bajnok!

A franciaországi Merignac-ban rendezték meg az Ifjúsági, Junior, Felnőtt és Masters Raw Fekvenyomó Európa-bajnokságot augusztus 9-12. között. A Toldi versenyzői közül, ketten vettek részt a viadalon kiemelkedő eredménnyel.

Véró Alex a junior +120 kg-osok mezőnyében nem talált legyőzőre. A cseh versenyzőt 25 kilóval megelőzve 210 kg-ot teljesített, mellyel az arany érem kerülhetett a nyakába.

+84 kg-ban a felnőttek mezőnyében Szabó Ági, Alexhez hasonlóan az első helyen végzett 145 kg-os eredménnyel. Az ukrán versenyzőt 15 kilóval előzte meg. Így mindketten Európa-bajnokként végeztek ezen a rangos eseményen.

Pogány Andrea és Schneider Erzsébet arany érmesek a Fitbalance-on.

Budapesten a Lupa Beach-en került megrendezésre a Biotech Fitbalance Kupa (Raw Fekvenyomó verseny) július 28-án. Egyesületünkből két hölgy versenyző próbálta magából kihozni a legjobbat ezen a nyári napon.

72 kg-ban Pogány Andrea 70 kilós eredményével a súlycsoport bajnoka felnőtt és masters1 kategóriában. 84 kg-ban Schneider Erzsébet 84 kg-os súlycsoportban 67,5 kg-os nyomással a felnőtteknél bronz, még a masters2 kategóriában arany érmet nyert.

 

Partnereink