Versenyek képekben

Segítsünk együtt a többszörös magyar bajnok, válogatott erőemelő, 2016. év sportolója Paczuk Ádámnak!

Kedves Sporttársak, sokaknak barátja, ismerőse,  vagy sporttársa, Paczuk Ádám Hunor, akinek az élete és szenvedélye volt az erőemelés, egészen 2018.06.24-én estig, amikor Fegyvernek térségében munkából hazajövet autóbalesetet szenvedett, ezáltal megváltozott az élete.
Nagyon súlyos sérülésekkel került a budapesti sürgősségi kórházba, ahol egy hónapig volt életveszélybe, és kómában.
Jelenleg, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet, Koponya és Agysérültek Rehabilitációs Osztályán van. A rehabilitáció rengeteg erőt, kitartást, energiát és anyagi dolgot emészt fel. Mi, mint erőemelő társai, barátai és ismerősei, nem csak lélekben, hanem anyagi oldalról is szeretnénk támogatni Ádam rehabilitációs előrelépését. 
Ádám az Orosházi Toldi SE versenyzője, ezért reméljük, hogy  a mi segítségünk is közrejátszik majd,a teljes gyógyulásában, és minél előbb folytatni tudja hátrány nélkül az életét,és újra aktív sportoló lehet, mind magyar mind nemzetközi versenyeken.  

Aki szeretné támogatni Ádám gyógyulását az alábbi számlaszámon tudja megtenni, aminek a teljes összegét Ádám kezelésére fordítaná családja.

Békéstakarék Paczuk Ádám 53300067-18532470

IBAN:HU07-5330-0067-1853-2470-0000-0000

Minden önzetlen támogatást nagyon köszönünk az egyesület nevében.

Musztafa Imre: „Edzegettünk, ez lett belőle…”

Orosháza első világbajnoka, erőemelő, szakedző. Musztafa Imre hetvenedik életévéhez közelítve változatlanul sporttal tölti ki mindennapjait, alázata nem engedi elszakadni az erőemelés világától. Az Orosházi Toldi SE elnöke a jövőbe tekint, azonban versenyzői karrierjét is büszkén idézi fel.

– Imikém, nincs kedved eljönni egyet edzeni? – invitálta Dr. Kocsondi György ügyvéd Musztafa Imrét még az 1970-es évek közepén. Az ekkor húszas éveiben járó fiatalember élete új irányt vett, a kemény munka eredménnyel párosult. Felkészülésre az akkori Ifjúsági Ház berkeiben volt lehetőség, az orosházi csapat az első országos versenyén harmadik helyezést ért el. Később, 1987-ben Musztafa Imre és néhai Ambrus László megalapította az Orosházi Toldi SE-t, újabb egy esztendő elteltével már junior- és felnőtt csapatbajnoki címet tudhatott magáénak az egyesület. A Toldi SE első nemzetközi sikere az eredetileg vegyészmérnök végzettségű Musztafa Imréhez köthető, 1991-ben Eb-bronzérmes volt, 1992-ben Európa-bajnok, 1993-ban Kanadában világbajnoki címet szerzett.

A nevető sokadik

– Az 1993-as Hamilton városában rendezett vb-n még ismeretlennek számítottam a rangos mezőnyben. A nagy nemzetek: a franciák, angolok, németek, hollandok, vagy éppen az oroszok és az ukránok egymás versenyzői közül várták kikerülni a legjobbat. Meglepetésükre világbajnok lettem. Természetesen egyből doppingvizsgálatnak vetettek alá. Musztafa névvel? Pláne! – emlékezett vissza nevetve a török származású sportember, aki elárulta, a pályafutása alatt elért egyik rekordja különösen emlékezetes.

Musztafa Imre vallja: a kemény munka eredménnyel párosul (Fotó: RT)

Az utolérhetetlen rekord

– A pozsonyi Európa-bajnokságon 300 kilogrammal guggoltam sikeresen, nemzetközi versenyen magyarként én vittem véghez először ezt a gyakorlatot. A közelmúltban Rónaszéki András, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke megerősítette, 1992 óta sem sikerült senkinek túlszárnyalnia – emelte ki a sportvezető.

A pozsonyi Európa-bajnokságon 300 kilogrammal guggolt sikeresen

Musztafa Imre elmondta, az erőemelő sportág sokat változott és fejlődött az elmúlt évtizedek alatt, ugyanakkor nem látványsport, és ez a biztosított források mértékében is megmutatkozik. Az erőemelésnek hazánkban városunk az egyik meghatározó települése, hiszen már 1990-ben Orosháza Európa-bajnokságnak adott otthont. Számtalan tehetség nevelkedett itt és nevelkedik a mai napig. Idén október végén erőemelő magyar bajnokságot rendez hazai környezetben a Toldi SE, december közepén a Győr-Moson-Sopron megyei Beled városában fekvenyomó magyar bajnokságra készülnek az egyesület tagjai. Az elnök többek között Szabó Ágnes, Schneider Erzsébet, Pogány Andrea, Földvári Gabriella, Rajos Vivien, Nagy Boglárka és Véró Alex nyakában a legfényesebb érmet szeretné látni.

A sikert nem adják ingyen

– Az Orosházi Toldi SE taglétszáma a százat is meghaladja, közülük mintegy harmincan versenyeznek. Érdekesség, hogy sokan a férfiak sportágának tartják az erőemelést, holott a hölgyek körében is népszerű. Sőt, sokszor a lányok jönnek, jöttek le először a Táncsics konditermébe, majd a srácok őket követték – hangsúlyozta az elnök, aki útravalóul megjegyezte, ez a sportág embertelen kitartást követel, a sikerért meg kell dolgozni. De mint azt vallja: „A katona haljon meg a csatatéren, ne az ágyban.

Sokszor a lányok hamarabb lejönnek edzeni, mint a fiúk (Fotó: RT)

(Forrás: www.oroscafe.hu)

Schneider Erzsébet ezüst érmes a Masters EB-n

Október 9-13. között kerül megrendezésre a Masters Fekvenyomó Európa-bajnokság a luxemburgi Hammban. Az első napon versenyzett Schneider Erzsi a masters2 (50-59 éves kategória) 84 kg-os kategóriájában, ahol a dobogó második fokára állhatott 80 kg-os teljesítményével, az angol ellenfele előtt.

Repkedtek a mázsák a Táncsics-csarnokban

Az erőemelő sport hazai elitjét látta vendégül Orosháza a hét végén. A Táncsics-csarnokban rendezett RAW Női, Férfi, Ifjúsági, Junior, Masters  Erőemelő Országos Bajnokság, RAW Erőemelő CSB. színvonalas versenyt hozott.

A szombati napon a hölgyek küzdelmével kezdődött a megmérettetés. Sajnos egy váratlan betegség miatt orosházi versenyzőnek nem szurkolhattunk, de így sem bánta meg aki megnézte a versenyt. Rendkívül színvonalas küzdelmet vívtak a hölgyek a Magyar Bajnoki címekért. Több korosztályos országos csúcsot is átadtak a múltnak.

Vasárnap következtek sorra a férfiak. Bár ifjúsági, junior és masters kategóriában írták ki az egyéni versenyt, mégis láthattunk felnőtt versenyzőket, hisz a csapatbajnokságban az ő eredményükre is szüksége volt a nevezett kluboknak (az egyéni felnőtt OB. tavasszal Tabon volt). Így aztán már reggel a guggolás versenyszámban is többször volt a súly két és fél mázsa felett. A fiúknál is több alkalommal dőlt meg az érvényes korosztályos magyar csúcs.

A versenyen végig jelen volt és közreműködött Rónaszéki András, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke, aki elmondta, hogy viszonylag a megszokottnál kisebb létszámú de nagyon erős mezőny jött Orosházára, így magas, nem egyszer nemzetközi színvonalú versenyt láthattunk.

– Orosházán a Toldi SE és Musztafa Imre szakmai tudása és rutinja garancia arra, hogy nagyszerű versenyeket rendezzünk. Most is így van. Magyarországon, de nemzetközi viszonylatban is a RAW (nyomóruha nélküli)versenyek a népszerűbbek, egy-egy világbajnokságon ezer felett van a résztvevők száma. Ez hozza magával a színvonal emelkedését, amint ezt a mostani versenyen is láthatjuk. A magyar erőemelő sport – jelenleg különösen a nőknél – fejlődik és a világ élvonalához tartozik. Ezt bizonyítja az idei világversenyeken szerzett több, mint tíz aranyérem is – összegzett Rónaszéki András.

A Toldi SE versenyzője, Szarka Antal magabiztosan teljesítette első fogását (Fotó: Rosta Tibor)

A vasárnapi küzdelmekben már volt Toldis versenyző, a masters III kategóriában induló Szarka Antal személyében. Első guggoló gyakorlata előtt kissé izgatott volt, mert a szombati edzésen eltörte egyik ujját és ez zavarta a versenyzésben. A 135 kilós guggoláson ez szerencsére nem látszott, magabiztosan teljesítette.

A Toldi SE versenyzője végül a következő eredményekkel nyerte meg súlycsoportját a Masters III kategóriában: 152,5 kg-os guggolás, 112,5 kilós fekvenyomás, és 177.5 kilós felhúzás. Összetett: 442,5 kg. Mindhárom fogásnem eredménye és az összetett, új Masters III. országos csúcs.

(Forrás: www.oroscafe.hu)

Európa-csúcs hitelesített igazolás

A mai napon küldték meg Szabó Ágnes felnőtt Európa csúcsot érő nyomásáról a hitelesített igazolást. Ági még a finnországi Vantaa-ban május 19-én, a Felnőtt Raw Fekvenyomó Világbajnokságon,  sikeresen teljesített 147,5 kg-os nyomásával döntötte meg az előző Európa-csúcsot. (Az előző csúcsot, 145 kg-ot is Szabó Ági tartotta.)

 

Partnereink