Versenyek képekben

Sikeres szereplés Tabon

Tabon került megrendezésre az Ifjúsági, Junior és Masters Raw Fekvenyomó Magyar Bajnokság. Egyesületünket 8 fő képviselte a korosztályos versenyen.

Nőknél 72 kg-ban Csurgainé Rúzs-Molnár Erika brillírozott a masters1 korcsoportban. Három érvényes nyomást követően 87,5 kg-mal zárta a versenyt, ami új masters1 országos csúcsot és arany érmet jelentett számára. Ugyan ebben a kategóriában Pogány Andrea 70 kg-os nyomással a második helyet szerezte meg.

Schneider Erzsébet 84 kg masters2 kategóriában Erikához hasonlóan hibátlanul versenyzett, és 71 kg-os teljesítményével ezen a kategória magyar bajnoka lett. Ezen felül nyomása új masters2 országos csúcs.

Férfiaknál az újonc Kőhegyi Attila első versenyén ifi 93 kg-os kategóriában a dobogó felső fokára állhatott 110 kg-os teljesítményével.

Junioroknál Paczuk Ádám 83 kg-os súlycsoportban 130 kilós nyomással a bronz érmet szerezte meg. Véró Alex +120 kg-os kategóriában 215 kg-ot teljesített, ezzel a dobogó legfelső fokára állhatott. Az abszolút értékelésben pedig a második helyen végzett.

Masterseknél  Bodnár István masters2 +120 kg-ban 170 kg-ot nyomott, ezzel a második helyen végzett. Masters3 105 kg-os kategóriában Szarka Antalnak 105 kg-os sikerült nyomnia, ezzel az első helyet szerezte meg.

 

Dávid Zoltán elismerő levele

Azon megtiszteltetés érte egyesületünket, hogy Orosháza Város polgármestere, Dávid Zoltán levélben gratulált két versenyzőnknek Szabó Ágnesnek és Véró Alexnek a nemzetközi szereplésükhöz. Köszönjük a polgármester úr megtisztelő elismerő levelét.

 

 

 

Dávid Zoltán elismerő levele Véró Alexnek

Szabó Ágnes Európa-csúccsal világbajnok!

Folytatódott a Toldisok sikerszériája a finnországi Vantaa-ban a Raw Fekvenyomó Világbajnokságon.
+84 kg-osok felnőtt mezőnyében indult az Orosházi Toldi SE kiválósága, Szabó Ágnes, aki 147,5 kg-os, új Európa-csúccsal megnyerte a világbajnokságot, így Alexhoz hasonlóan, Ági is a dobogó legfelső fokára állhatott. Magabiztos 140 kg-os kezdés után, második fogásra 145 kg-ot kért, végül a 147,5 kg is sikerült. Ezzel „mindent vitt” a kazah és az orosz versenyző előtt.

Véró Alex nagy fölénnyel és országos csúccsal junior világbajnok Finnországban

A finnországi Vantaa-ban került megrendezésre az Ifjúsági, Junior, Masters és Felnőtt Raw Fekvenyomó Világbajnokság május 14-19 között.
Véró Alex nagy esélyesként utazott ki a világbajnokságra a junior +120 kg-osok mezőnyében. Alex élete legjobb formáját hozta, magabiztosan és kifogástalanul versenyzett, mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy három érvényes gyakorlatot mutatott be. 220 kg-os eredménnyel a király kategória legjobbjának bizonyult, így világbajnoki aranyérem kerülhetett a nyakába. Ez az eredmény új junior országos csúcs! Mint a verseny végén kiderült, Alex már a 205 kg-os kezdőfogásával megnyerte a versenyt, mivel az amerikai 197,5 kg-os, még a lett versenyző 192,5 kg-os eredménnyel lett dobogós.

Partnereink