Versenyek képekben

Szabó Ágnes 2018-as év sportolója

A Magyar Erőemelő Szövetség a hagyományok szerint ebben az évben is megválasztotta az Év sportolóit fekvenyomásban és erőemelésben a nemzetközi eredményesség alapján.

Egyesületünk versenyzője, Szabó Ágnes bizonyult a legjobbnak a női versenyzők közül, mert mindkét címet elnyerte ebben az évben. Az év fekvenyomójának (hetedik alkalommal), és az év erőemelőjének (nyolcadik alkalommal) választották meg. 

 

8. alkalommal                                    7. alkalommal 

Véró Alex „mindent vitt”. Aranyeső a beledi magyar bajnokságról.

2018-as év utolsó versenye az Ifjúsági, Junior, Felnőtt és Masters Fekvenyomó Magyar Bajnokság december 8-án került megrendezésre, Beled városában. A számok tükrében 10 első, 2 második, és 2 harmadik helyet sikerült elnyerni.

A hölgyek versenyével kezdődött a bajnokság. 72 kg-ban a még ifjúsági korú versenyző, Rajos Vivien 60 kg-os (egyéni csúcs) nyomásával az ifiknél és junioroknál is magyar bajnokként végzett. Junior abszolút értékelésben a harmadik helyet harcolta ki magának. Ugyan ebben a kategóriában Pogány Andrea 87,5 kg-ot teljesítve a felnőtteknél bronz, még a masters1 korcsoportban arany érmes lett.

Schneider Erzsébet 84 kg-ban 80 kilót sikeresen teljesítette, így a felnőtt és masters2 legjobbjaként fejezte be ezt a versenyt.

+84-ben Lovas Mónika 145 kg-os fekvenyomásával, Erzsihez hasonlóan, a dobogó legfelső fokára állhatott a felnőtt kategóriában.

A női csapat a második helyen végzett.

Férfiaknál a 105 kg-os, masters3 csoportjában, Szarka Antal 100 kg-os nyomással a második helyen zárta a versenyt.

Véró Alex +120 kg-ban nem talált legyőzőre. Junior kora ellenére a felnőtt mezőnyben is diadalmaskodott. Magabiztos három érvényes nyomása végett, 302,5 kg-ot teljesített (egyéni csúcs), ezzel a junior és felnőtt kategória magyar bajnoka- és ugyan ezen két korcsoport abszolút bajnokaként fejezte be a verseny.

Ezekkel az eredményekkel méltóképp fejezték be a 2018-as évet az Orosházi Toldi versenyzői.

Véró Alex, Szabó Ágnes, Lovas Mónika, Pogány Andrea, Rajos Vivien, Schneider Erzsébet,  Szarka Antal, Musztafa Imre

Véró Alex junior és felnőtt súlycsoport és abszolút magyar bajnok

Szabó Ágnes harmadik a Raw Erőemelő EB-n

A litvániai Kaunas városa adott otthont az Ifjúsági, Junior és Felnőtt Raw Erőemelő Európa-bajnokságnak. Az utolsó versenynapon lépett a platformra Szabó Ágnes.

Guggolásban 207,5 kg-ot teljesített, ami egyéni és országos csúcs. A guggolás utáni sérülés után megfontolt nyomás következett, de így is 140 kg-ot teljesített, ezzel ebben a fogásnemben a 2.helyet szerezte meg. Végül felhúzásban a 190 kg is sikerült,ami szintén egyéni csúcs. Összetett eredménye 537,5 kg (új egyéni és országos csúcs), amivel a dobogó harmadik fokára állhatott.

Együtt Paczuk Ádámért

Nagyon örültünk annak az összefogásnak ami ma (2018.11.18-án) történt Orosházán a Tudásparkban a több hónapja balesetezett sportolónkért, PACZUK ÁDÁMÉRT! Több város képviseltette magát, úgy mint Vésztő Berke Lóránd önkormányzati képviselő vezetésével, de a Jászságból, Gavaldik Zsolt vezetésével, Tótkomlósi Rally Cross klub és még sokan mások. Az Orosházi Toldi S.E Szabó Ágnes , Lovas Mónika Világ és Európa bajnokok és természetesen Musztafa Imre is jelen volt a Jótékonysági Találkozón. Örömünkre szolgált, hogy újra találkozhattunk Ádámmal és hozzájárulhattunk a felépülésében.

A képen a következők lehetnek: 4 ember, , mosolygó emberek, álló emberek, fa és túra/szabadtéri

Erőemelők országos bajnoksága – másodszor

Ebben a hónapban másodszor adtak randevút egymásnak Orosházán a magyar erőemelő sport legjobbjai. A Táncsics gimnázium tornatermében rendezték a hét végén a Férfi és Női, Ifjúsági, Junior, Felnőtt és Masters Erőemelő Országos Bajnokság küzdelmeit.

Az október elején rendezett RAW országos után ismét magyar bajnokság a Táncsicsban, ezúttal azonban már engedélyezett volt a támasztó ruha viselése, mely – mint a neve is mutatja – megtámasztja a versenyző izmait, ízületeit, így nagyobb teljesítmény elérésére képes.

A versenyen ismét városunkban üdvözölhettük Rónaszéki Andrást, a Magyar Erőemelő Szövetség elnökét, aki elégedetten nyilatkozott a rendezésről.
– Orosházán, mint mindig, most is kitűnő a szervezés és a verseny. Szép számú és nagyon erős mezőny gyűlt össze ismét, az új országos csúcsok pedig jól mutatják a versenyzők felkészültségét. Külön örülök, hogy az először versenyző juniorok, köztük a hazaiak is meggyőző teljesítménnyel rukkoltak elő – tette még hozzá az elnök.

A 120 fő benevezett emelőből nem mindenki érkezett meg, de így is rangos mezőny kezdte meg szombaton az erőpróbát. A rendező Orosházi Toldi Se öt versenyzőt delegált. Közülük elsőként a két fiatal hölgy, az egyaránt első országos bajnokságán induló Rajos Vivien és Nagy Boglárka lépett dobogóra. Vivi junior és ifjúsági kategóriában is első, azaz magyar bajnok lett a 72 kilósok közt (guggolás 110 kg, fekvenyomás 50 kg, felhúzás 105 kg, össz. 265 kg) Ifjúsági abszolút második, junior harmadik helyezett. A 63 kilóban versenyző Nagy Bogi, guggolás 80 kg, fekvenyomás 45 kg, felhúzás 95 kg, összetett 220 kg -os teljesítménye az ifik közt első, a juniorok mezőnyében második helyet ért. Ifjúsági abszolútban 2. hely.

A Toldi Se két fiatalja, Nagy Boglárka (b) és Rajos Vivien első versenyükön mindjárt győztek (Fotó: Rosta Tibor)

A remek kezdés után azonban elmaradt a hölgyeknél a jó orosházi folytatás. A Toldi első számú női aranyesélyese, Lovas Mónika mindhárom guggolás gyakorlatát elrontotta, így – bár becsülettel végig versenyezte mindhárom fogásnemet – érvényes összesített eredmény, és érem nélkül maradt.

Vasárnap a fiúknál folytatódott a pech széria. Az ugyancsak toronymagas esélyes, Véró Alex is elrontotta guggolás gyakorlatait, így Lovas Mónikához hasonlóan ő is kiesett az összetett versenyből. Szépségtapaszként azért még odatett fekvenyomásban egy 301.5 kilós (!) nem hivatalos új magyar csúcsot.

Hajlik a rúd a hatalmas súly alatt. Sajnos Véró Alex guggoló gyakorlatai nem sikerültek (Fotó: Rosta Tibor)

A Masters 3 korcsoportban versenyző orosházi Szarka Antal ezen az OB-n is megmutatta, hogy jelenleg ebben a korosztályban és súlycsoportban nincs jobb nála. 160 kilós guggolás után 135 kg-os fekvenyomás, majd 180 kilós felhúzás eredménye ismét magyar bajnoki címet ért.

(forrás: www.oroscafe.hu)

Partnereink