Versenyek képekben

Véró Alex új országos csúccsal junior bajnok

Tab adott otthont az Ifjúsági, Junior és Masters Raw Fekvenyomó Országos Bajnokságnak május 11-én.
A hölgyek versenyében négyen indultak Toldis színekben.
63 kg-ban Nagy Boglárka 45 kilósnyomással ifiknél 3., junioroknál 2. helyen végzett.
Rajos Vivien 72 kg-os kategóriában 57,5 kilóval ifiben és juniorban is ezüst érmes lett.
Pogány Andrea kifogástalanul versenyzett a 72 kg-os masters1 kategóriában. 80 kg-os nyomással, masters magyar bajnokként térhetett haza.
84 kg masters2 csoportban Schneider Erzsébet szintén
arany érmet szerzett, 60 kg-os teljesítménnyel.
A férfiak is kitettek magukert. Az "újoncnak" számító Rajos Roland 102,5 kg-os egyéni csúcsnak számító nyomásával a 105 kg-os
ifiknél első, még junioroknál második lett.
Véró Alex +120 kg junior kategóriában 221 kg-ot sikeresen teljesítette. Ezzel megdöntötteaz eddig is általa tartott
junior országos csúcsot, amellett,  hogy magyar bajnok lett. Az IPF pontszámítás szerint az abszolút bajnoki értékelésben a dobogó második fokára állhatott.

Rajos Vivi negyedik, Nagy Boglárka ötödik az EB-n.

A magyar válogatottat kettő fő képviselte a korosztályos Erőemelő Európa-bajnokságon, az Orosházi Toldi SE versenyzői, Táncsics Mihály Gimnázium tanulói. Megmutatták, hogy iskola mellett is lehet sportolni.
Ifjúsági koroszályban a 63 kg-os kategóriában Nagy Bogi guggolásban 110 kg-ot, fekvenyomásban 55 kg-ot, még felhúzásban 130 kg-ot teljesített. Ezzel az ötödik helyen végzett 295 kg-os összetett eredménnyel. Mindegyik fogásnemben sikerült megjavítania a legjobbjait.
Szintén ifiként, 72 kg-ban Rajos Vivi a
negyedik helyet szerezte meg 332,5 kg-os teljesítményével. Guggolás 140 kg, fekvenyomás 67,5 kg, felhúzás 125 kg. Vivinél nagy taktikai csata zajlott a felhúzás harmadik helyéért, a 147,5 kg utolsó szakaszában nem bírt teljesen kiegyenesedni, de becsülettel küzdött érte. Sajnos most nem sikerült, de biztató a jövőre nézve. Mindketten életük legjobbját teljesítették.

Rajos Vivien, Musztafa Imre, Nagy Boglárka

Jól teljesítettek a fiatalok a Fekvenyomó Diákolimpiai döntőn.

Encs adott otthont a Fekvenyomó Diákolimpiai Döntőnek április 13-14-én, ahol a Toldi fiataljai, most az iskolájukat képviselték. A versenyen népes számmal indultak a tehetséges diákok, konkrétan 227 versenyző mérte össze tudásukat. 
Az orosházi Táncsics Mihály Gimnázium színeiben öt hölgy nyomott a dobogós helyezésekért. 52 kg VI. korcsoportban Musztafa Vanessza 35 kilós nyomásával (egyéni csúcs) az
ezüst érmet szerezte meg. 63 kg-ban a IV. korcsoportos Mészáros Fanni 40 kg-os (egyéni csúcs) eredménnyel, a dobogó második fokára állhatott. V. korcsoportban Nagy Boglárka szintén egyéni csúcsot teljesített, 52,5 kg-ot, ezzel a negyedik helyen végzett. 72 kg V. korcsoportban Rajos Vivien bizonyult a legjobbnak, hiszen magasan győzött a 60 kg-os nyomással (egyéni csúcs). Így ő diákolimpiai bajnokként térhetett haza. Felder Blanka 84 kg V. korcsoportban 30 kg-ot nyomott, ezzel a hatodik helyen végzett. Az ötödik korcsoport iskolák csapatversenyében a Táncsics Mihály Gimnázium három fős „hölgykoszorúja” a harmadik helyet szerezte meg.
A békéscsabai Trefort Ágoston Szakgimnázium tanulója Rajos Roland, aki az V. korcsoport 93 kg-os kategóriájában versenyzett. Három érvényes gyakorlatot bemutatva, végül 100 kg-mal (egyéni csúcs) fejezte be a versenyt. Így a
bronz érem került a nyakába.

Szabó Ágnes mindent megnyert. Jól kezdtek a Toldisok.

Beled adott otthont a 2019-es év első magyar bajnokságának március 16-án, mégpedig a Felnőtt Raw Fekvenyomó Országos Bajnokságnak.

A számok tükrében: 5 Toldis versenyző, 2 arany, 2 ezüst, 1 negyedik hely, 1 abszolút bajnoki cím, csapat második. 15 gyakorlatból 14 érvényes.

Hölgyeknél 72 kg-ban a masters korú, de felnőttek között induló Pogány Andrea, 80 kg-os teljesítményével a negyedik helyen végzett. Szintén masters Schneider Erzsébet 84 kg-os felnőtt kategóriában 60 kilogrammal a második helyet szerezte meg.

+84 kg-ban Lovas Mónika és Szabó Ágnes versenyeztek, csak most egymás ellen. Mónika egyéni csúccsal, magabiztos 120 kg-os fekvenyomással fejezte be a versenyt, ami az ezüstérmet jelentette számára, mert az arany, Szabó Ági nyakába került 142,5 kg-os teljesítménnyel. Ezzel a nyomással, Ági a teljes női mezőnyt tekintve, az IPF pontszámítás alapján a legjobbnak bizonyult, és ezzel abszolút magyar bajnok lett.

Csapatban a nők még négy fős létszámmal is (legjobb öt fő számít bele a csapat versenybe) a második helyen végeztek.

Egy férfi indulónk volt, Véró Alex személyében, aki junior kora ellenére a felnőtt férfiak +120 kg-os mezőnyében diadalmaskodott. Alex 205 kg-ot sikeresen teljesítette, így a dobogó legfelső fokára állhatott.

Bodnár István negyedik az EB-n

Március 5-10. került megrendezésre Győrben a Masters Raw Erőemelő Európa-bajnokság. Egyesületünkből Bodnár István vett részt ezen a megmérettetésen a masters2 +120 kg-os kategóriában. István három érvényes guggolással kezdte a versenyt, végül ebben a gyakorlatban 252,5 kg-ot teljesített. Fekvenyomásban a 190 nem sikerült, így 180 kg volt az érvényes gyakorlata. Végül a felhúzást 240 kg-mal fejezte be. Így az összetett eredménye 672,5 kg, ami a negyedik helyre volt elegendő az EB-n.

Partnereink