Versenyek képekben

Békés megye év sportolói

 

Békés megye év sportolói

 

A Békés Megyei Hírlap a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal csaknem hetven, újságírókból, sportvezetőkből és sportáttámogatókból álló grémiumot kért fel arra, hogy válasszák meg Békés megyében az év sportolóját, csapatát és edzőjét a 2010. évi teljesítmények alapján.

Az Orosházi Toldi SE több kiválósága is szavazatot kapott a következő kategóriák alapján:

Legeredményesebb  női sportoló:  Szabó Ágnes és Kovács Vivien

Legeredményesebb férfi sportoló: Kovács Ferenc

Legeredményesebb utánpótláskorú sportoló: Cseh Zita

Legeredményesebb edző: Musztafa Imre

A legeredményesebb női kategóriában a szavazatok alapján Szabó Ágnes harmadik lett.

Az ünnepélyes díjkiosztó ünnepséget 2011. február 7-én tartották a békéscsabai Jókai Színház Vigadótermében.  Az ünnepségen Musztafa Imre és Szabó Ágnes vett részt.

 

Musztafa Imre és Szabó Ágnes

 


Világranglista

A Nemzetközi Erőemelő Szövetség közzétette a 2010-es fekvenyomó és erőemelő világranglistát.

Az elmúlt években rendszeresen beszámoltunk az Orosházi Toldi SE erőemelőinek sikereiről. Most a frissen kiadott IPF világranglistán ismét örömmel fedezhettük fel a jól ismert orosházi neveket.

A Nemzetközi Erőemelő Szövetség (IPF) a napokban tette közzé a 2010-es fekvenyomó és erőemelő világranglistát. A mieink közül Szabó Ágnes foglalja el a legelőkelőbb helyet. Fekvenyomásban elért 150kg-os teljesítményével a 6. a listán. Ugyancsak fekvenyomásban, a hölgyek között, Kovács Vivien a 20., míg a férfiaknál Kovács Ferenc 282,5 kg-mal a 15. pozíciót foglalja el.

Erőemelésben Szabó Ágnes, a 90kg-osok mezőnyében, 485 kg-os, három fogásos (guggolás, fekvenyomás, felhúzás) teljesítményével 9., Kovács Vivien 467,5 kilóval a 15. helyen található. (A fenti eredmények értékeléséhez és helyén kezeléséhez még egy adat: a mi versenyzőink junior korúak, az IPF világranglistája pedig felnőtt rangsor.)

További jó hír a Toldi háza tájáról, hogy a Magyar Erőemelő Szövetség kihirdette a 2013-as londoni világjátékokon indítani kívánt versenyzőinek névsorát. A rövidke lista mindössze három nevet tartalmaz. Londonban Szabó Ágnes, Cseh Zita, Kovács Ferenc – mindhárman az Orosházi Toldi SE versenyzői – képviselhetik Magyarországot.

 


Pályázat

2011 január 6. Orosháza Város önkormányzata és az Orosházi Toldi S.E megállapodott a 2014 évi Ifjúsági és Junior Erőemelő Világbajnokság rendezéséről ! Dr Dancsó József polgármester és Musztafa Imre a Toldi S.E elnöke megállapodtak abban, hogy 2011 Március 15. ig felveszik a kapcsolatot a Magyar Erőemelő Szövetséggel és közösen megpályázzák a V.B rendezési jogát ! Továbbiakban a pályázatért Zalai Mihály alpolgármester és Musztafa Imre közösen felelősek ! Város egy bemutatkozó csomagot készít, melyben bemutatja magát a várost, verseny helyszínt, szállás lehetőségeket. Még egy megállapodás született, melyben a nagy nemzetközi érdeklődést kiváltó Gyopáros Kupa fekvenyomó versenyt az I.P.F fennhatósága alá kívánjak helyezni ! Reményeink szerint így hosszú távra sikerül városunkat a nemzetközi érdeklődés központjává tenni.
 

 


Év sportolói

 

Kovács Ferenc és Szabó Ágnes is az év sportolója lett!

 

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére ismét döntöttek a hazai sportszövetségek arról, kik sportágukban az év legjobbjai. 1964 óta minden évben megrendezik a szavazást. Az év sportolói között két Orosházi Toldi versenyzőt is találhatunk.

Szabó Ágnes erőemelésben lett a legjobb, Ági már negyedik alkalommal érdemelte ki ezt az elismerést. Kovács Ferenc másodjára lett az év  fekvenyomója.

 


Hírek

.

Partnereink