Versenyek képekben

Fekvenyomó vb

Imre Daniella, Szabó Ágnes és Kovács Ferenc világbajnok lett Söldenben.

 

Az ausztriai Söldenben az ifjúsági, junior és felnőtt fekvenyomó világbajnokságon  remekül szerepeltek az Orosházi Toldi sportolói.

Az ifjúsági lányoknál 84 kg-ban a 17 éves Imre Daniella, az Orosházi Toldi SE versenyzője három fogást mutatott be, és 85 kg-os összteljesítménnyel világbajnoki címet szerzett. Az ifjúsági lányoknál 72 kg-ban Cseh Zita, az Orosházi Toldi SE 16 éves sportolója 100 kg-mal ezüstérmes lett

A junior hölgyeknél +84 kg-ban Szabó Ágnes (Orosházi Toldi SE) 150 kg-mal kezdett, majd a 162,5 kg-os nyomás elsőre nem sikerült. Az orosháziak erősségénél 43 kg-mal súlyosabb francia Felgueiras Tiphanie 155 kg-os eredményt ért el, ezzel átvette a vezetést. Szabó Ágnes azonban nem adta fel, és harmadik kísérletével teljesítette a 162,5 kg-ot, így aranyérmet szerzett.  

A felnőtt nőknél +84 kg-ban Kovács Vivien 125 kg-mal kezdett, majd második fogásra a 132,5 kg-ot is teljesítette, és ezzel a nyolcadik helyen végzett.

A junior férfiaknál 120 kg-ban Kovács Ferenc már az első gyakorlatával magáénak tudhatta a világbajnoki címet. Ferenc 265 kg-ot teljesített, ezzel 57,5 kg-mal jobb lett az eredménye, mint a másodiknak.

 

az alábbi lineken megtekinthetők a versenyzők nyomásai:

Cseh Zita: 9:00  24:30  35:00

Imre Daniella:  42:10  53:35  1:05:38

Szabó Ági: 49:30  1:01:30  1:14:00

http://www.ustream.tv/recorded/14988528

Kovács Vivi: 6:30  16:20  26:20

http://www.ustream.tv/recorded/15017421

Kovács Feri:  19:20   38:30  57:30

http://www.ustream.tv/recorded/15014902

 


Szövetség

Egy még nem olimpiai sportág Szövetsége is dolgozhat jó és eredményesen ! A Magyar Erőemelő Szövetség igen gyorsan, hatékonyan reagál minden ifjúságot és juniorokat érintő problémára ! Itt van például az első Ifjúsági és Junior Erőemelő E.B ! Még idejében megrendelték az olcsó repülőjegyet, lefoglalták a szállást ! tehát minden rendben! Tavaly sikerült egy kis tartalékot képezni és ebből segítik a válogatottat. Ezt mind társadalmi munkában teszik!! 2011 05 21-én egy kiválóan szervezett közgyűlés volt melyre a tag sportegyesületek örömmel mentek, már csak azért is mert nálunk NEM divat lejárt lemezt jelölni a Felügyelő bizottság élére ! Nem szoktunk olyan egyént visszahívni aki 1 millió 980 ezer forint kárt okozott a Szövetségnek !! Nem úgy mint más Szövetségben !??! Látszik, hogy nálunk minden vezető a helyén van mindenki tudja mit kell csinálni ! És ha baj van akkor a súlyzó a hibás !!! Valami probléma, ha még is adódna az Elnökünk azonnal reagál ( mint mikor eltűnt a közel két millió forint ) " Imre baszd meg csinálj valamit" Imre mit csinált ? szerzett pénzt !!! Erre az igen hatékony és jól szervezett munkára felhívom a figyelmét a Magyar legfőbb sport vezetésnek, köztük Czene Attila sportért felelős államtitkár úrnak is !! Ez egy követendő példa Az ifjúsági és junior Erőemelő E.B utazásának szervezését illetően ! Mint minden Szövetségnek nekünk is fontos a Sportunk jövője !!! Ezt ilyen hatékonyan és jól kell csinálni, csak így tovább !!

 


Erőemelő Eb

Erőemelő Eb: Szabó Ágnes negyedik, Kovács Vivien ötödik

A csehországi Pilsenben az idei felnőtt erőemelő Európa-bajnokságon a nőknél tizennyolc ország több mint hatvan versenyzője indult.
 
 

A viadalon bemutatkozott az Orosházi Toldi SE két, még junior korú emelője. A +84 kg-os súlycsoportban a mezőny legalacsonyabb testsúlyú versenyzőjeként (96,6 kg) Szabó Ágnes guggolásban és fekvenyomásban is három-három sikeres gyakorlatot mutatott be.

Musztafa Imre edző tanítványa guggolásban 202,5 kg-mal a negyedik helyen végzett, míg fekvenyomásban 167,5 kg-mal lett negyedik. Felhúzásban első kísérletére a 160 kg-ot teljesítette, a 170 kg-mal már nem boldogult, így összetettben a 23 éves Szabó Ágnes 530 kg-mal a negyedik helyen végzett.   A szintén junior korú, huszonhárom éves Kovács Vivien guggolásban 185 kg-mal az ötödik, fekvenyomásban 130 kg-mal a hatodik, felhúzásban 185 kg-mal a negyedik lett, összetettben 500 kg-mal az ötödik helyen végzett.


Cseh Zita, Fehér J. István és Flór László örökös vándordíjasa

Az ősök erejéből merítve építjük Orosházát A városalapítási ünnepségen átadták a díszpolgári kitüntetést, az Orosháza Városért díjakat és a sport elismeréseket.

Rendhagyó módon, az evangélikus templomban rendezték a városalapítási ünnepséget Orosháza újraalapításának 267. évfordulója alkalmából. A műsort a Táncsics Mihály gimnázium énekkara kezdte Pörneki Attila vezényletével, amit Dr. Dancsó József polgármester ünnepi beszéde követett.

Dr. Dancsó József: - Mi, Orosháziak is fel tudnánk sorolni azt a hét illatot, amely „orosházi boldogságunk” forrása. Talán sokan eljátszottak már ezzel a gondolattal most én is ezt teszem: a házak kerítésén kihajló orgonabokrok illatával, a frissen nyírt fű zöld leheletével, a learatott búzaföldek porral átitatott tarlóvirág illatával, a fémforgácsok tüzes, maró érdességével, a tantermek krétaporos, gyermekillatú levegőjével, vagy a gyopárosi gyógyvíz barna szagával. Talán azok az elődeink is ezt tették, akik 267 évvel ezelőtt ide érkeztek. Beleszagoltak az orosházi puszta levegőjébe és többé nem tudtak elszakadni tőle” – mondta. Úgy fogalmazott, hogy az evangélikus hitüket féltő családok nem is ide akartak jönni, de megragadta őket ez a táj. - Persze lehet, hogy az a terebélyes és életerős, a pusztából messze kilátszó, a természet viharaival dacoló vadkörtefa ragadta meg őket, amely valahol a Kishegyi szőlők táján álhatott, s melyről Veres József azt jegyezte fel, hogy 1849-ben vágták ki s a belőle készült tőkén fegyvert kovácsoltak.”

 

Orosháza mindig is befogadó volt

A polgármester kiemelte, hogy az újjátelepült Orosháza erősségét befogadóképessége, az idegenek elfogadása, a konzervatív értékekhez való ragaszkodás, de az együttérzés és az elesettekkel való szolidaritás is jellemezte. Ezek az értékek adták az alapot a megtelepedéshez és ezen értékek alapján fogadták maguk közé a német iparosokat és a szlovák kőműveseket, majd 1990 után a külhoni magyaroknak is otthont adott ez a város. Hozzátette, hogy manapság ez a befogadó készség nem mindenkire jellemző. - Szeretném egyértelművé és világossá tenni: büszkék vagyunk elődeinkre, büszkék vagyunk az általuk megteremtett értékekre, de azokat is igazi orosházinak tartjuk, akik később kerültek városunkba. Nem vagyunk olyan gazdagok sem szellemileg, sem anyagilag, hogy bárkinek az erényeit ne fogadnánk szívesen. Arra bíztatok mindent és mindenkit, legyen az személy vagy intézmény, hogy váljon minél gyorsabban orosházivá, mert az a mi városunkat gazdagítja. A polgármester beszédében rávilágított, hogy a mostani vezetőknek nincs egyszerű feladatuk, hiszen a gazdasági helyzet miatt sok nehézséggel kell szembenézniük. Kiemelte, a város fejlesztése nem állhat le, melyhez településalapító őseink erejéből is meríteni szükséges. - Nemes hagyománya városunknak az, hogy a születésnapján elismeréssel ajándékozza meg azon embereket, akik sokat tettek, tesznek ezért a közösségért. Így lészen ez ma is. Azok a hölgyek és urak, akik ma átvehetik az elismeréseiket jeles emberei ennek a városnak. Van, aki innen indult s egész máshová jutott, s van, aki máshonnan jött, de közöttünk él. A közös bennük mégis az, hogy olyat alkottak már eddig is munkájuk, közéleti szerepvállalásuk kapcsán, amely valamennyi orosházi lakos elismerését kivívta.  A város első embere beszéde végén emlékeztetett, hogy ebben az évben a város születésnapja egybeesik a húsvéttal, a feltámadás ünnepével és reményét fejezte ki, hogy ez a nap Orosháza feltámadását is jelenti.

 

Dr. Dancsó József és Cseh Zita

 

(Oroscafé 2011.04.24.)

 


Edzésben az erőemelők

Megkezdték a felkészülést az Orosházi Toldi SE versenyzői, komoly megmérettetések várnak idén is a fiatalokra.

Február első hetében indult el a felkészülés az orosházi erőemelőknél. Musztafa Imre elnököt kérdeztük a részletekről és az idei tervekről.

- Egyelőre még lazább edzések vannak, két hét múlva indul a keményebb felkészülés. Szerencsére minden rendben van a csapat háza táján. Márciusban végig edzések lesznek, majd április 2-3-án kezdődik a versenyszezon a felnőtt magyar bajnoksággal Tabon. Májusban lesz egy versenyünk Plzenben, a felnőtt erőemelő Európa-bajnokság, és még ugyanebben a hónapban, Ausztriában rendezik az ifjúsági-, junior-, felnőtt fekvenyomó világbajnokságot. Két hétre rá megyünk Angliába, az ifjúsági és junior erőemelő Eb-re, majd júliusban lesz egy hónapunk, és augusztusban irány Kanada az ifjúsági-, junior-, felnőtt erőemelő világbajnokságra. Utána következik a nemzetközi Gyopáros-kupa, majd a felnőtt erőemelő világbajnoksággal fejezzük be novemberben Plzenben. Örömmel mondhatom, hogy a csapat együtt maradt, nem hoztunk senkit, bár volt jelentkező, de nyerő csapaton nem változtatunk – mondta Musztafa Imre.     (Oroscafé 2011.02.10)


Partnereink