Versenyek képekben

Fekvenyomó Ob

 

Korosztályos Fekvenyomó Magyar Bajnokság

 

2011. október 29-én Beleden rendezte meg a Magyar Erőemelő Szövetség az Ifjúsági és Junior Fekvenyomó Magyar Bajnokságot.

Klubunkat három fő képviselte. Imre Daniella 72 kg-ban 80 kg-ot teljesített, ezzel az eredménnyel ifiben és juniorban is arany érmet szerzett.

+84 kg-ban Szabó Ágnes 165 kg-mal első helyet, még Kovács Vivien 130 kilóval a harmadik helyet szerezte meg.

A junior női csapat a második helyen végzett!

Imre Daniella, Szabó Ágnes, Kovács Vivien


Erőemelő ob

 

12 aranyat szereztek a Toldisok

 

2011. október 7-9. között került megrendezésre Budapesten, a XXII. Női, Férfi Ifjúsági, Junior, Masters és Felnőtt Erőemelő Magyar Bajnokság.

A második napon két Toldis mutathatta meg  tudását. Először Zeitler Márton 74 kg-ban, majd Czentye Péter 83 kg-ban. Mindkét versenyző az első helyet szerezte meg.

 

harmadik napon négy női és egy férfi versenyző indult  a Toldi színeiben. Imre Daniella 72 kg-ban ifjúsági, junior és felnőtt korosztályban is az első helyen végzett. Cseh Zita 84 kg-ban szintén arany érmes lett mindkárom korosztályban. Ezzel megmutatták, hogy ifjúsági koruk létére, a felnőttek között is megállják a helyüket. +84 kg-ban Szabó Ágnes és Kovács Vivien mérték össze tudásukat. Ági első helyen, még  Vivi második helyen végzett.

Férfi 105 kg-os kategóriában Szöllősi Gábor indult. Ő is a remek I. helyet szerezte meg. Abszolútban pedig a III. helyet.

 

Összesítve a nők 8 arany és 2 ezüst érmet hozhattak haza. A csapatversenyben a junior és felnőtt kategóriában is a dobogó legfelső fokára állhattak.

Wilks pont alapján az aboszolút díjazásban is taroltak a Toldis  hölgyek, mert ifiben Zita I. Daniella II. helyen, még  junior és felnőtt kategóriában Ági I. Vivi II. Zita III. helyet szerezte meg.

Férfiaknál 4 aranyérem született.

remek helyezések mellé sok országos csúcs is született, ezt majd a részletes eredményeknél lehet megtekinteni.

 

Nők eredményei:

Imre Daniella G: 130 IOCS Fny: 80    Fh: 137,5 IJOCS  Ö: 347,5 IOCS I. hely IJF

                      Abszolút: Ifjúsági II. hely

Cseh Zita   G: 170 IJOCS Fny: 105 IOCS Fh: 152,5 IJOCS Ö:427,5 IJOCS I.hely IJF

                     Abszolút: Ifjúsági I. hely, junior és felnőtt III. hely

Szabó Ági:    G: 200  Fny: 172,5 JFOCS Fh: 170   Ö: 542,5 JFOCS  I. hely JF

                     Abszolút: Junior és felnőtt I. hely

Kovács Vivi:  G: 205 JFOCS Fny: 137,5    Fh: 175    Ö: 517,5   II. hely JF

                     Abszolút: Junior és felnőtt II. hely

Csapat: Junior és felnőtt I. hely

 

Férfiak eredményei:

Czentye Peti G: 250 JOCS    Fny: 150       Fh: 240           Ö:640 JOCS      I. hely JF

Zeitler Marci  G: 200             Fny: 165       Fh: 220           Ö: 585              I. hely F

Szöllősi Gabi G: 275             Fny: 205        Fh: 255           Ö: 735              I. hely F

                     Abszolút felnőtt III. hely

 

Az Orosházi Toldi SE versenyzői összesen 19 országos csúcsot állítottak fel a különböző korcsoportokban.


Pénz miatt lemaradnak

A pénz miatt több versenyről is lemaradnak az erőemelők

Az Orosházi Toldi SE évek óta meghatározó szerepet tölt be a hazai erőemelő sportban. Az orosháziak idei szerepléséről, és a további tervekről beszélgettünk Musztafa Imre vezetőedzővel.

 

Májusban kezdték a nemzetközi megmérettetést Pilsenben és Söldenben. Ezeken a versenyeken milyen tapasztalatokat szerzett?
Az idei felnőtt kontinensbajnokságon három versenyzőnk indult a söréről híres cseh városban. A hölgyeknél +84 kg-ban a még junior korú Szabó Ági mérlegelt a legkisebb testsúllyal, és végül a negyedik helyen végzett. Öt új magyar csúcsot állított fel Pilsenben, az összetettben 530 kg-ig jutott, ami minden idők legjobb magyar junior eredménye.

Ugyanebben a súlycsoportban szerepelt Kovács Vivien is, aki 500 kg-os összteljesítménnyel az ötödik helyet szerezte meg. A harmadik orosházi induló a férfiaknál 105 kg-ban szereplő Szöllősi Gábor volt, aki harmincöt kilogrammal jobb eredményt ért el összetettben, mint tavaly az országos bajnokságon, és végül 720 kg-ot teljesített.

Az ausztriai Söldenben a fekvenyomó világbajnokságon a junioroknál +84 kg-ban Szabó Ágnes aranyérmes lett. Az ifjúságiaknál 84 kg-ban Imre Daniella szerezte meg a világbajnoki címet, míg 72 kg-ban Cseh Zita a dobogó második fokára állhatott fel az eredményhirdetéskor.    

Haladjunk előre az idei versenynaptárban. Augusztus elején rendezték ugyancsak Pilsenben a fekvenyomó Európa-bajnokságot. Ezen Szabó Ágnes új junior világcsúcsot állított fel. Mesélne erről a viadalról?
Azzal kezdeném, hogy a mindössze tizenhat éves, nagyon tehetséges Cseh Zita jól mutatkozott be a felnőtt mezőnyben, hiszen 72 kg-ban új országos csúccsal, 115 kg-os eredménnyel lett nyolcadik. Szabó Ágnes a +84 kg-osok mezőnyében indult. Elsőre 165 kg-mal biztosította be magát, majd a 175 kg-ot is kinyomta.

Ezt követően kértük az új junior világcsúcsot jelentő 182,5 kg-ot, amelyet Ági teljesített, és ezzel az eredménnyel bronzérmet nyert. Ez a szám hozta egyébként a legszínvonalasabb versenyt az Eb-n, ugyanis itt megdőlt a felnőtt világrekord is, a harminchatéves orosz Zotova Natalia 205 kg-os eredménnyel győzött. Itt szeretném megjegyezni, hogy míg Szabó Ági testsúlya 102 kg volt, addig Zotova 121 kg-mal mérlegelt.        

— Szeptember elején rendezték az idei junior erőemelő világbajnokságot a kanadai Moose Jawban. Erre a versenyre nem tudtak kijutni, pedig Szabó Áginak jó esélye lett volna az érmes helyezésre...
— Sajnos anyagi okai voltak annak, hogy nem tudtunk kijutni Kanadába. A jelenlegi gazdasági válság jelentősen érinti a sportot is, mi sem vagyunk kivételek ezalól. Két versenyzőnk Cseh Zita és Szabó Ágnes indulhatott volna ezen a vb-n, amelyen a tavaszi pilseni Eb-n elért 530 kg-os teljesítményével Ági ezüstérmes lehetett volna a +84 kg-osok mezőnyében.

— Milyen feladatok várnak még az orosházi erőemelőkre ebben az évben?  
— Mint a magyar felnőtt erőemelő válogatott szövetségi kapitánya örömmel mondhatom, hogy a novemberi pilseni felnőtt erőemelő világbajnokságra készülő válogatott keretben hat orosházi versenyző található. Mindez azt jelenti, hogy a tizenkét tagú felnőtt válogatott fele orosházi. A nőknél 72 kg-ban Cseh Zita, 84 kg-ban Szabó Ágnes és +84 kg-ban Kovács Vivien nevezését adtuk le. A férfiaknál 74 kg-ban Zeitler Márton, 105 kg-ban Szöllősi Gábor, míg 120 kg-ban Kovács Ferenc tagja a Toldi SE versenyzői közül a válogatott keretnek. Fontos célként fogalmaztuj meg, hogy Szabó Ágnes megjavítsa fekvenyomásban az általa idén felállított világrekordját. Az idén lesz még felnőtt erőemelő magyar bajnokság a fővárosban, valamint megrendezik Beleden az ifjúságiak és juniorok fekvenyomó magyar bajnokságát. Ezen az utóbbin nem tudok részt venni, mivel Luxemburgban leszek versenybíróként a masters fekvenyomó Európa-bajnokságon.                       

— Sokan kérdezik a szurkolók közül, hogy mikor láthatják Orosházán a nemzetközi szinten jegyzett erőemelőket?
— A korábbi évekhez hasonlóan december elején szeretnénk megrendezni a Gyopáros-kupa nemzetközi fekvenyomó versenyt. Most azon dolgozunk, hogy szponzorok bevonásával megteremtsük ennek a viadalnak az anyagi hátterét. A tervek szerint hat országból érkeznek majd versenyzőkre a Gyopáros-kupára, és várhatóan több mint hatvanan indulnak a viadalon. Ezzel a versennyel egyidőben szeretné megrendezni Orosházán a Magyar Erőemelő Szövetség évadzáró összejövetelét.

(Forrás: www.beol.hu 2011.09.18.)


Pilsen fekvenyomó eb

 

Szabó Ágnes új junior világcsúcsot, még

Cseh Zita új ifjúsági és junior magyar

csúcsot állított fel

 

 

A csehországi Pilsenben az idei nyílt felnőtt fekvenyomó Európa-bajnokságon a mezőny legfiatalabb indulója, a mindössze tizenhat éves Cseh Zita, az Orosházi Toldi SE versenyzője újoncként mutatkozott be a felnőttek között.

 

Az idei ifjúsági világbajnokságon ezüstérmet nyert sportoló 110 kg-mal kezdett, amelynek sikeres teljesítése után második fogásra a 115 kg-t nem tudta kinyomni. Cseh Zita harmadjára teljesítette a 115 kg-ot, és a nyolcadik helyet szerezte meg.

 

A nőknél +84 kg-ban Szabó Ágnes, az Orosházi Toldi SE emelője, aki ebben az évben is junior világbajnok lett, először a 165, majd a 175 kg-ot is kinyomta, ezzel Musztafa Imre tanítványa bronzérmet bebiztosította magának. A harmadik fogás 182,5 kg volt, Ági ezt is magabiztosan teljesítette, ezzel felállította az új junior világcsúcsot.

 

(az alábbi linken meg lehet tekinteni Zita és Ági versenyét a következő időpontokban:)

Zita: 5:00  19:25  30:25

Ági:  55:35  1:12:40  1:32:40

http://www.ustream.tv/recorded/16446901

Ági utolsó nyomása: http://www.youtube.com/watch?v=mJS_ygXitGo

az ünnepélyes díjátadó videója:

http://www.ustream.tv/recorded/16448675

 

Szabó Ágnes a dobogó harmadik fokán

 

Rónaszéki András, a Magyar Erőemelő Szövetség Elnöke a következőkkel jellemezte a két Toldis versenyző teljesítményét:

"A 72 kg-os súlycsoportban a mezőny legfiatalabb versenyzője, Cseh Zita (Orosházi Toldi SE) vette fel a küzdelmet Európa legjobbjaival, nagyszerűen versenyzett, 115 kg-ot teljesített, ami új magyar ifjúsági és junior rekord. Az orosháziak fiatal versenyzője néhány éven belül meghatározó egyénisége lehet a sportágban."

"Szintén kiválóan szerepelt az idén már junior világbajnoki címet is szerzett Szabó Ágnes, az Orosházi Toldi SE versenyzője, aki a +84 kg-os súlycsoportban, kirobbanó erőben versenyezve, a 182,5 kg-os junior világcsúcsot elérve a bronzérmet szerezte meg, halkan megjegyzem, hogy közel 10 kg "benne maradt", de ez így volt megtervezve - nagyon jól! Jövőre retteghetnek a kategória versenyzői, mert az egyenletesen fejlődő magyar bajnok minden bizonnyal 200 kg fölé kerül, s akkor új korszak kezdődik a női +84 kg-os súlycsoportban!"                                                                

(Forrás: www.hunpower.hu)

 


Világbajnokság

Erőemelés: világbajnokság lesz Orosházán

Söldenben jelentette be a hírt a nemzetközi szövetség, ahol három vb-aranyat szereztek az orosháziak.

Az ausztriai Sölden adott otthont az ifjúsági, junior és felnőtt fekvenyomó világbajnokságnak, melyen kitűnő eredményeket értek el az Orosházi Toldi SE versenyzői. Musztafa Imre elnöktől megtudtuk, hogy az ifjúságiaknál Imre Daniella 84 kg-ban lett aranyérmes 85 kg-os összteljesítménnyel, a junioroknál Szabó Ágnes +84 kg-ban harmadik kísérletével teljesítette a 162,5 kg-ot, ami ugyancsak a legfényesebb érmet jelentette, míg Kovács Ferenc a 120 kg-osok versenyében szerezte meg a világbajnoki címet 265 kg-os eredményével. Cseh Zita 72 kg-ban ezüstéremmel zárt 100 kg-mal az ifjúsági lányoknál, a nyílt kategóriában, a +84 kg-osok mezőnyében Kovács Vivien, aki a 132,5 kg-ot teljesítette, a 8. lett.

Az orosházi egyesület elnöke az OrosCafé.hu-nak értékelve a versenyt elmondta, hogy kitűnően szerepeltek az orosházi fiatalok a világbajnokságon. Musztafa Imrétől megtudtuk, a söldeni vb-n az IPF (Nemzetközi Erőemelő Szövetség) elnöke bejelentette: 2014-ben Orosházán rendezik meg az ifjúsági, junior erőemelő világbajnokságot.

Kedden délelőtt újabb sikerről számolt be Musztafa Imre. Az Orosházi Toldi SE elnöke elmondta, hogy a Magyar Erőemelő Szövetség hétfőn kijelölte az augusztusi, pilseni felnőtt fekvenyomó Európa-bajnokság válogatott keretét. Négy orosházi kapott benne helyet: Cseh Zita, Szabó Ágnes, Kovács Ferenc és Zeitler Márton.

(Oroscafé 2011. május 30.)


Partnereink