Versenyek képekben

Év sportolója

Orosháziak az Év Sportolói között

 

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Az MTI ma (2011. december 7.) tette közzé a 2011-es esztendő legjobbjait

Városunk három kiváló sportolója, Böczögő Dorina, Kárai Tamás és Szabó Ágnes is szakága legjobbja lett idén.

Erőemelés – Szabó Ágnes

Az erőemelők közül női vonalon az Orosházi Toldi SE kiválósága, Szabó Ágnes lett az év sportolója, aki ezzel már negyedjére érdemelte ki ezt a kitüntető címet. Az Pilseni EB-n 4. helyet szerzett, a fekvenyomó EB-n juniorként bronzérmes lett és új junior világcsúcsot állított fel. Októberben junior és felnőtt magyar bajnok lett, majd novemberben a felnőtt világbajnokságon juniorként lett második.


Cseh Zita

Tegnap tudtam meg, hogy Januárban Cseh Zita elhagyja a Toldi S.E t !! Már Augusztusban sejteni lehetett, hogy így lesz mikor az édesanyja férjhez ment újból. Nagyon sajnálom az egyik legtehetségesebb versenyzőmet vesztem el és veszti el a Magyar Erőemelő sport ! Svédország lesz az új hazája és ott fog élni ! Számomra döbbenet, hogy fiatalok ezrei hagyják el ezt a szerencsétlen országot !! Úgy sportolók mint egyszerű emberek. A 2014 es Orosházán rendezett Ifjúsági és Junior Világbajnokság már nélküle lesz megrendezve. Sok sikert kívánok neked Zita és boldog életet új hazádban !! Engem még arra tanított édesanyám " ÁLDJON, VAGY VERJEN SORS KEZE ITT ÉLNED S HALNOD KELL ! " Mi idősebbek maradunk ebben a szándékosan tönkre tett országban melynek módszeres elpusztítása most is tudatosan folyik ! Isten veled kislány !

Musztafa Imre

Toldi Se elnök

2011.11.30. 


Fekvenyomó Ob

2011. november 26-27.  zajlott Budapesten a XXII. Női, Férfi Fekvenyomó Magyar Bajnokság. Természetesen az Orosházi Toldisok is elindultak az ország egyik legrangosabb eseményén.

A verseny első napján három női és férfi versenyzőnk volt. A nőknél Pogány Andi 63 kg-os súlycsoportban 77,5 kilós teljesítményével az ötödik helyet szerezte meg egy nagyon erős mezőnyben. 72 kg-ban Imre Daniella és Schneider Erzsébet versenyzett. Daniella 85 kg-ot teljesített, ezzel megnyerte ezt a súlycsoportot, Erzsinek sajnos nem sikerült érvényes gyakorlatot bemutatnia. A férfiaknál Zeitler Márton három érvényes gyakorlatot bemutatva, 175 kilós teljesítményével a második helyen végzett. Kovács Norbert 142,5 kilóval hatodik lett. Szöllősi Gábornak is mindhárom kísérlete érvényes volt, 210 kilóval végzett, ez a negyedik helyet jelentette számára.

A második napra két női versenyző maradt. Cseh Zita 84 kilós súlycsoportban 107,5 kilós teljesítményével ezüst érmet szerzett. Szabó Ágnes +84 kg-ban három érvényes fogást bemutatva  180 kilóig jutott, ezzel nyerte ezt a súlycsoportot. Ági az abszolút helyezésben is az első helyen végzett. A női csapat a dobogó harmadik fokára állhatott.


Erőemelő Vb

Az orosházi Szabó Ágnes junior világcsúccsal ezüstérmes fekvenyomásban

 

A söréről híres cseh városban Pilsenben a felnőtt erőemelő világbajnokságon szombaton szerepelt a nőknél az Orosházi Toldi SE két még junior korú versenyzője a +84 kg-osok mezőnyében.

Szabó Ágnes guggolásban 200 kg-mal a hatodik helyet szerezte meg, míg Kovács Vivien 207,5 kg-os teljesítménnyel az ötödik lett. Következett a fekvenyomás, amelyben Szabó Ágnes 170 kg-mal kezdett, majd a 182,5 kg-ot is kinyomta, és ezzel új junior világcsúcsot állított fel. Az orosháziak kiválóságát ebben a számban csak az orosz Karpova Galina előzte meg, aki 190,5 kg-mal győzött. Kovács Vivien 125 kg-ig jutott, és ezzel a hetedik helyen végzett. Felhúzásban Szabó Ágnes 167,5 kg-os teljesítménnyel a nyolcadik lett, Kovács Vivien 182,5 kg-mal a hetedik helyet szerezte meg.
Az összetettben Musztafa Imre, az Orosházi Toldi SE vezetőedzőjének két tanítványa közül, Szabó Ágnes 550 kg-mal a negyedik helyen végzett, míg Kovács Vivien 515 kg-os teljesítménnyel a hatodik lett. Az aranyérmet új összetett világcsúccsal, a 43 éves orosz Karpova Galina szerezte meg 721 kg-mal.

Szabó Ágnes, Musztafa Imre, Kovács Vivien

 

Guggolás videó

Ági:  1:15     12:40    22:50        Vivi: 2:10  10:55  21:38

Fekvenyomás videó

Vivi: 00:12   11:45     22:10       Ági:  8:05  18:45  29:35 

Felhúzás videó

Ági:  00:15    7:52     15:50        Vivi: 1:10   8:50   17:45

Eredményhirdetés videó

  


 

Világbajnokságot rendezhet Orosháza

86-23 arányban városunkra tették voksukat a Nemzetközi Erőemelő Szövetség tagjai, az orosháziak szombaton versenyeznek a felnőtt vébén.

 

Pilsenben rendezik ezekben a napokban a felnőtt erőemelő világbajnokságot, melynek több orosházi vonatkozása is van. Itt dőlt el tegnap véglegesen, hol rendezhetik a 2014-es ifjúsági, junior erőemelő világbajnokságot.

Orosháza is beadta pályázatát, sikerrel. Musztafa Imre klubelnöktől kaptuk a gyorshírt, miszerint 86-23 arányban a Nemzetközi Erőemelő Szövetség tagországainak képviselői úgy döntöttek, városunkban mérhetik össze tudásukat, edzettségüket a világ legjobbjai 2014-ben. Több száz sportoló érkezik majd Orosházára.

Az Orosházi Toldi SE vezetőedzője hozzátette, az orosháziak a szombati versenynapon küzdenek majd az érmekért Pilsenben.

Nézd meg Orosháza bemutatkozó filmjét, amit az erőemelő vb rendezési jogáért kiírt pályázathoz adtak be. A kisfilmet a pályázati anyaghoz az Orosházi Városi Televízió stábja készítette el.

videó link

 


Masters Eb

 

Schneider Erzsébet bronzérmes a masters Eb-n

 

A luxemburgi Hammban rendezték meg az idei masters fekvenyomó Európa-bajnokságot.

A három napos viadalon a nőknél a masters I. kategóriában 84 kg-ban Schneider Erzsébet, az Orosházi Toldi SE versenyzője először 90 kg-on kezdett, ami kifogott rajta. Másodszorra biztosan teljesítette a súlyt az orosházi sportoló, majd harmadikra a 97,5 kg-ot is kinyomta, így bronzérmet szerzett.

 

Schneider Erzsébet III. hely


Partnereink