Versenyek képekben

Szabó Ágnes is megvédte világbajnoki címét

Folytatódott a sikerszéria a Toldisoknak a japánban megrendezésre kerülő Raw Fekvenyomó Világbajnokságon.
Szabó Ágnes a felnőtt kategória +84 kg-os súlycsoportjában versenyzett. Mindhárom nyomását magabiztosan teljesítette. Elsőre 140 kg, másodjára 145 kg és végül a 147,5 kg volt szükséges a világbajnoki címhez, amit Ági rutinosan teljesített. Ezzel Alexhez hasonlóan, ő is megvédte a világbajnoki címét. Így a két Toldis versenyző két aranyat szerzett a világbajnokságon. 

Véró Alex megvédte junior világbajnoki címét

Május 18-25-ig tart az Ifjúsági, Junior, Felnőtt és Masters Raw Fekvenyomó Világbajnokság a Japán Narita (Tokio) városában.
Alex a mai napon junior +120 kg-osok között indult. Nagyon magabiztosan, három kifogástalan gyakorlat bemutatva újra a „világ tetejére” került 225 kg-os nyomással, ami amellett, hogy világbajnoki címet jelentett számára, megjavította a múlt héten beállított országos csúcsot is. Alex egy hét alatt kétszer állt a pódiumra, egy országos verseny utáni csúcson is még tudott javítani. Hatalmas fölénnyel nyert a brit Guest Bourne Josh előtt, aki 195 kilóig jutott, és a harmadik helyen végzett cseh Karl Tomas előtt, aki 190 kg-ot teljesített. Ezzel Véró Alex megszerezte második világbajnoki címét.

Véró Alex új országos csúccsal junior bajnok

Tab adott otthont az Ifjúsági, Junior és Masters Raw Fekvenyomó Országos Bajnokságnak május 11-én.
A hölgyek versenyében négyen indultak Toldis színekben.
63 kg-ban Nagy Boglárka 45 kilósnyomással ifiknél 3., junioroknál 2. helyen végzett.
Rajos Vivien 72 kg-os kategóriában 57,5 kilóval ifiben és juniorban is ezüst érmes lett.
Pogány Andrea kifogástalanul versenyzett a 72 kg-os masters1 kategóriában. 80 kg-os nyomással, masters magyar bajnokként térhetett haza.
84 kg masters2 csoportban Schneider Erzsébet szintén
arany érmet szerzett, 60 kg-os teljesítménnyel.
A férfiak is kitettek magukert. Az "újoncnak" számító Rajos Roland 102,5 kg-os egyéni csúcsnak számító nyomásával a 105 kg-os
ifiknél első, még junioroknál második lett.
Véró Alex +120 kg junior kategóriában 221 kg-ot sikeresen teljesítette. Ezzel megdöntötteaz eddig is általa tartott
junior országos csúcsot, amellett,  hogy magyar bajnok lett. Az IPF pontszámítás szerint az abszolút bajnoki értékelésben a dobogó második fokára állhatott.

Rajos Vivi negyedik, Nagy Boglárka ötödik az EB-n.

A magyar válogatottat kettő fő képviselte a korosztályos Erőemelő Európa-bajnokságon, az Orosházi Toldi SE versenyzői, Táncsics Mihály Gimnázium tanulói. Megmutatták, hogy iskola mellett is lehet sportolni.
Ifjúsági koroszályban a 63 kg-os kategóriában Nagy Bogi guggolásban 110 kg-ot, fekvenyomásban 55 kg-ot, még felhúzásban 130 kg-ot teljesített. Ezzel az ötödik helyen végzett 295 kg-os összetett eredménnyel. Mindegyik fogásnemben sikerült megjavítania a legjobbjait.
Szintén ifiként, 72 kg-ban Rajos Vivi a
negyedik helyet szerezte meg 332,5 kg-os teljesítményével. Guggolás 140 kg, fekvenyomás 67,5 kg, felhúzás 125 kg. Vivinél nagy taktikai csata zajlott a felhúzás harmadik helyéért, a 147,5 kg utolsó szakaszában nem bírt teljesen kiegyenesedni, de becsülettel küzdött érte. Sajnos most nem sikerült, de biztató a jövőre nézve. Mindketten életük legjobbját teljesítették.

Rajos Vivien, Musztafa Imre, Nagy Boglárka

Jól teljesítettek a fiatalok a Fekvenyomó Diákolimpiai döntőn.

Encs adott otthont a Fekvenyomó Diákolimpiai Döntőnek április 13-14-én, ahol a Toldi fiataljai, most az iskolájukat képviselték. A versenyen népes számmal indultak a tehetséges diákok, konkrétan 227 versenyző mérte össze tudásukat. 
Az orosházi Táncsics Mihály Gimnázium színeiben öt hölgy nyomott a dobogós helyezésekért. 52 kg VI. korcsoportban Musztafa Vanessza 35 kilós nyomásával (egyéni csúcs) az
ezüst érmet szerezte meg. 63 kg-ban a IV. korcsoportos Mészáros Fanni 40 kg-os (egyéni csúcs) eredménnyel, a dobogó második fokára állhatott. V. korcsoportban Nagy Boglárka szintén egyéni csúcsot teljesített, 52,5 kg-ot, ezzel a negyedik helyen végzett. 72 kg V. korcsoportban Rajos Vivien bizonyult a legjobbnak, hiszen magasan győzött a 60 kg-os nyomással (egyéni csúcs). Így ő diákolimpiai bajnokként térhetett haza. Felder Blanka 84 kg V. korcsoportban 30 kg-ot nyomott, ezzel a hatodik helyen végzett. Az ötödik korcsoport iskolák csapatversenyében a Táncsics Mihály Gimnázium három fős „hölgykoszorúja” a harmadik helyet szerezte meg.
A békéscsabai Trefort Ágoston Szakgimnázium tanulója Rajos Roland, aki az V. korcsoport 93 kg-os kategóriájában versenyzett. Három érvényes gyakorlatot bemutatva, végül 100 kg-mal (egyéni csúcs) fejezte be a versenyt. Így a
bronz érem került a nyakába.

Partnereink