Versenyek képekben

Jól teljesítettek a fiatalok a Fekvenyomó Diákolimpiai döntőn.

Encs adott otthont a Fekvenyomó Diákolimpiai Döntőnek április 13-14-én, ahol a Toldi fiataljai, most az iskolájukat képviselték. A versenyen népes számmal indultak a tehetséges diákok, konkrétan 227 versenyző mérte össze tudásukat. 
Az orosházi Táncsics Mihály Gimnázium színeiben öt hölgy nyomott a dobogós helyezésekért. 52 kg VI. korcsoportban Musztafa Vanessza 35 kilós nyomásával (egyéni csúcs) az
ezüst érmet szerezte meg. 63 kg-ban a IV. korcsoportos Mészáros Fanni 40 kg-os (egyéni csúcs) eredménnyel, a dobogó második fokára állhatott. V. korcsoportban Nagy Boglárka szintén egyéni csúcsot teljesített, 52,5 kg-ot, ezzel a negyedik helyen végzett. 72 kg V. korcsoportban Rajos Vivien bizonyult a legjobbnak, hiszen magasan győzött a 60 kg-os nyomással (egyéni csúcs). Így ő diákolimpiai bajnokként térhetett haza. Felder Blanka 84 kg V. korcsoportban 30 kg-ot nyomott, ezzel a hatodik helyen végzett. Az ötödik korcsoport iskolák csapatversenyében a Táncsics Mihály Gimnázium három fős „hölgykoszorúja” a harmadik helyet szerezte meg.
A békéscsabai Trefort Ágoston Szakgimnázium tanulója Rajos Roland, aki az V. korcsoport 93 kg-os kategóriájában versenyzett. Három érvényes gyakorlatot bemutatva, végül 100 kg-mal (egyéni csúcs) fejezte be a versenyt. Így a
bronz érem került a nyakába.

Szabó Ágnes mindent megnyert. Jól kezdtek a Toldisok.

Beled adott otthont a 2019-es év első magyar bajnokságának március 16-án, mégpedig a Felnőtt Raw Fekvenyomó Országos Bajnokságnak.

A számok tükrében: 5 Toldis versenyző, 2 arany, 2 ezüst, 1 negyedik hely, 1 abszolút bajnoki cím, csapat második. 15 gyakorlatból 14 érvényes.

Hölgyeknél 72 kg-ban a masters korú, de felnőttek között induló Pogány Andrea, 80 kg-os teljesítményével a negyedik helyen végzett. Szintén masters Schneider Erzsébet 84 kg-os felnőtt kategóriában 60 kilogrammal a második helyet szerezte meg.

+84 kg-ban Lovas Mónika és Szabó Ágnes versenyeztek, csak most egymás ellen. Mónika egyéni csúccsal, magabiztos 120 kg-os fekvenyomással fejezte be a versenyt, ami az ezüstérmet jelentette számára, mert az arany, Szabó Ági nyakába került 142,5 kg-os teljesítménnyel. Ezzel a nyomással, Ági a teljes női mezőnyt tekintve, az IPF pontszámítás alapján a legjobbnak bizonyult, és ezzel abszolút magyar bajnok lett.

Csapatban a nők még négy fős létszámmal is (legjobb öt fő számít bele a csapat versenybe) a második helyen végeztek.

Egy férfi indulónk volt, Véró Alex személyében, aki junior kora ellenére a felnőtt férfiak +120 kg-os mezőnyében diadalmaskodott. Alex 205 kg-ot sikeresen teljesítette, így a dobogó legfelső fokára állhatott.

Bodnár István negyedik az EB-n

Március 5-10. került megrendezésre Győrben a Masters Raw Erőemelő Európa-bajnokság. Egyesületünkből Bodnár István vett részt ezen a megmérettetésen a masters2 +120 kg-os kategóriában. István három érvényes guggolással kezdte a versenyt, végül ebben a gyakorlatban 252,5 kg-ot teljesített. Fekvenyomásban a 190 nem sikerült, így 180 kg volt az érvényes gyakorlata. Végül a felhúzást 240 kg-mal fejezte be. Így az összetett eredménye 672,5 kg, ami a negyedik helyre volt elegendő az EB-n.

A Táncsics Mihály Gimnázium tanulóinak sikeres szereplése.

Vésztőn került megrendezésre a Fekvenyomó Diákolimpia Kelet-magyarországi elődöntője. Öt női diák volt érintett a Táncsics Mihály Gimnázium „színeiben”.

Negyedik korcsoportban a 63 kg-os kategóriában Mészáros Fanni 32,5 kg-ot teljesített, ezzel a második helyet szerezte meg.

Ötödik korcsoportban a 63 kg-osok között, Nagy Boglárka, soha nem látott erős mezőnyben a negyedik helyen végzett 45 kg-os nyomásával. Rajos Vivien 72 kg-os súlykategóriában 50 kg-ot teljesített, ezzel a dobogó legfelső fokára állhatott. 84 kg-ban Felder Blanka 30 kg-mal arany érmes lett.

Musztafa Vanessa 52 kg-ban VI. korcsoportban 30 kg-os nyomásával bajnokként végzett.

Így a Táncsics Mihály Gimnázium női csapata a második helyet szerezte meg.

Mészáros Fanni, Nagy Boglárka, Rajos Vivien, Felder Blanka, Musztafa Vanessa

 

NVESZ díjátadója

Megtartotta hagyományos évértékelővel egybekötött Év Sportolója díjátadó ünnepségét az 53 jelentős sportági szövetség alkotta Nemzeti Versenysport Szövetség /NVESZ/ (a nem olimpiai sportágak szövetsége). Az Év Sportolója díjra a szövetségek a világ-, vagy Európa bajnokságon dobogós helyezést elért sportolóikat/csapataikat jelölhették, melyeket az NVESZ Elnöksége hagyott jóvá. 2018-ban nyújtott teljesítményeik alapján 36 sportági szövetség 49 kiválósága kapott elismerést.
Ezen kitüntetésben részesült egyedüli erőemelőként az Orosházi Toldi SE versenyzője, Szabó Ágnes. Csisztu Zsuzsa, a díjátadó ünnepség műsorvezetője konferálta fel Szabó Ágnest, és elmondta, hogy 2018-as évben kiváló teljesítményt nyújtott, hiszen Világbajnokságot és Európa-bajnokságot is nyert, ezen felül őt választották meg a sportági szakszövetség, a Magyar Erőemelő Szövetség, az Év Sportolójának. 
Dr. Mészáros János, az NVESZ elnöke és Sárfalvi Péter, a Sportért Felelős Államtitkárság helyettes államtitkára nyújtotta át Szabó Ágnesnek az elismerő díjat.

Sárfalvi Péter, Szabó Ágnes, Dr. Mészáros János

Partnereink