Versenyek képekben

Díjkiosztó gála

Díjkiosztó Gála

 

Már korábban megírtukBékés Megyében megválasztották az év sportolóit, ahol Szabó Ágnes 3. lett

A 2011. év sporolója és az év embere ünnepélyes díjkiosztó gálán Musztafa Imre és Szabó Ágnes volt hivatalos. Az ünnepélyes díjátadásra 2012. február 13-ánGyula Város Polgármesteri Hivatalának dísztermében került sor.

 

Musztafa Imre és Szabó Ágnes

 


Honnan jött

 

Honnan jött és merre tart az orosházi erőemelő klub?

 

Az Orosházi Toldi SE ebben az évben ünnepli fennállásának huszonötödik évfordulóját. A klubot Musztafa Imre és néhai Ambrus László alapította 1987-ben. Az orosháziak eredményeiről és idei terveiről beszélgettünk Musztafa Imre vezetőedzővel.

— A hazai erőemelősport történetében Önök a legeredményesebb klub. Számos világ- és Európa-bajnokot adtak a sportágnak az elmúlt negyedszázadban. Milyen jelentősebb eredményeket értek el 2011-ben?  

Ez valóban így van, és ennek nagyon örülünk. Hosszú utat tettünk meg az elmúlt huszonöt évben. Büszkék vagyunk arra, hogy tavaly Szabó Ágnest választotta az országos szövetség az év női erőemelőjének és az év női fekvenyomójának.

Az ausztriai Söldenben rendezett 2011. évi fekvenyomó világbajnokságon a junioroknál +84 kg-ban Szabó Ágnes aranyérmes lett. Az ifjúságiaknál 84 kg-ban Imre Daniella szerezte meg a világbajnoki címet, míg 72 kg-ban Cseh Zita második lett. A pilseni felnőtt fekvenyomó Európa-bajnokságon Szabó Ágnes a +84 kg-osok mezőnyében új junior világcsúcsot ért el 182,5 kg-os eredménnyel, amivel bronzérmet nyert.

A férfiaknál Kovács Ferenc a junior fekvenyomó világbajnokságon aranyérmet vehetett át az eredményhirdetéskor. A masters Európa-bajnokságon fekvenyomásban Schneider Erzsébet bronzérmet szerzett

Úgy hallottam, rövidesen Orosházán rendezi a szövetség idei közgyűlését, amelyen díjazzák az elmúlt év legjobbjait... 
— Abban a megtiszteltetésben részesültünk, hogy február 18-án szombaton délelőtt a Gyopár Klub Hotelben rendezi a szövetség a közgyűlést, és a díjátadó ünnepséget. Ezen a rendezvényen írja alá Dancsó József a város polgármestere és Rónaszéki András a szövetség elnöke a 2014-es ifjúsági és junior világbajnokság rendezéséről szóló megállapodást. Mint ismeretes tavaly ősszel Pilsenben nyertük el a rendezés jogát.

— Milyen feladatok várnak még az orosházi erőemelőkre ebben az évben?   

— Elöljáróban azzal kezdeném, hogy van két távozónk. Czentye Péter fegyelmi okok miatt távozott, míg Cseh Zita családi okok miatt hagyta el a Toldit. A tehetséges, világbajnoki ezüstérmes Cseh Zita Svédországba költözött az édesanyjával. Ebben az évben is nagy feladatokra várnak ránk a hazai és nemzetközi porondon.

A masters válogatott tagjaként Pogány Anna és Schneider Erzsébet juthat ki világversenyre. A fiatalok közül Imre Daniella, Csizmadia Dávid, Takács Ákos esélyes Európa- és világbajnoki indulásra. Jelenleg én vagyok magyar felnőtt erőemelő válogatott szövetségi kapitánya, és a nőknél tőlünk várhatóan Szabó Ágnes, a jelenleg műtét előtt álló Kovács Vivien indulhat a világversenyeken.

A férfiaknál Zeitler Márton, Szöllősi Gábor, Kovács Norbert és Kovács Ferenc vívhatja ki a válogatottságot az Eb-re és a világbajnokságra. Itt szeretném még elmondani, hogy Szabó Ágnes és Kovács Vivien sikeres edzői vizsgát tett a közelmúltban, és mindketten bekapcsolódnak a fiatalok felkészítésébe.

(Forrás: http://beol.hu/bekes/sport/honnan-jott-es-merre-tart-az-oroshazi-eroemelo-klub-427118 )


2011. évi eredményesség

 

2011. évi eredményesség

 

Az erőemelő szövetség összeállította a sportág legjobbjainak listáját, ezúttal is több orosházit elismertek. A díjátadó közgyűlés Orosházán lesz február 18-án

Az év edzője az Orosházi Toldi SE elnöke, Musztafa Imre lett

A nőknél az év erőemelője és az év fekvenyomója is a junior világbajnoki címet szerző, és a felnőtt erőemelő vb-n ezüstig jutó Szabó Ágnes lett. A Magyar Kupa versenysorozat összefoglaló eredménye alapján női erőemelésben az Orosházi Toldi SE csapata végzett az első helyen.

A legjobbakat díjazzák. Február 18-án, Orosházán rendezik a 2011-ben nemzetközi versenyen dobogós helyezést szerzett sportolók részére a Díjátadó Közgyűlést. Az orosháziak közül elismerést kap még a junior világbajnok Kovács Ferenc, az ifjúsági világbajnok Imre Daniella és az ugyanitt ezüstérmet szerző Cseh Zita is.


Női erőemelésben  1. Orosházi Toldi SE
                                2. Erőművek SE
                                3. Vitalitás SE

Az év edzője           1. Musztafa Imre
                                2. Ducsai Géza
                                3. id. Haász László

Erőemelésben         1. Musztafa Imre
                                2-3. Szűcs Sándor és Ungai János

Fekvenyomásban   1. Ducsai Géza
                                2. Musztafa Imre
                                3. id Haász László

Felnőtt Fekvenyomó EB-n   Bronz            Szabó Ágnes

Junior                                   Világbajnok  Szabó Ágnes
                                                                   Kovács Ferenc

Ifjúsági                                Világbajnok  Imre Daniella
                                             Ezüst             Cseh Zita

Masters EB                           Bronz            Schneider Erzsébet

Az év erőemelője                 Szabó Ágnes
                                           
Az év fekvenyomója            Szabó Ágnes
 


2011. év sportolója

 

Év sportolói


A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal több mint hatvan újságírókból, sportvezetőkből álló grémiumot kért fel a Békés Megyei Hírlap arra, hogy válasszák meg a Békés megyében az év sportolóját, csapatát, és edzőjét a 2011. évi teljesítmények alapján. Mi több, a békéscsabai önkormányzat segítségével és támogatásával az idén már nyolcadik alkalommal a legeredményesebb megyei leány és fiú utánpótláskorú versenyzőre is szavazhattak a felkértek.

Az Orosházi Toldi SE több kiválósága is helyezett lett, illetve szavazatot kapott a következő kategóriákban:

Legeredményesebb női sportoló: 3. Szabó Ágnes 4. Imre Daniella
Legeredményesebb férfi sportoló szavazatot kapott:  Kovács Ferenc
Legeredményesebb csapat: 6. Orosházi Toldi SE
Legeredményesebb edző szavazatot kapott: Musztafa Imre
Legeredményesebb leány utánpótláskorú szavazatot kapott: Cseh Zita, Imre Daniella, Szabó Ágnes
Legeredményesebb fiú utánpótláskorú: 2. Kovács Ferenc


(Forrás: Békés Megyei Hírlap 2012. január 30.)
 

 


Évforduló

25 éves az Orosházi Toldi S.E.!

Már negyed évszázada azon fáradoznak az egyesület vezetői, hogy mindent megtegyen annak érdekében, hogy minél tehetségesebb és sikeresebb sporolók kerüljenek ki ezen egyesület "keze alól".

 

1987-2012


Partnereink