Versenyek képekben

Újabb versenyek

 

Újabb vébé és Eb vár erőemelőinkre

 

A pilseni világbajnokságon két ezüstérmet szereztek a toldisok, rövid pihenő után folytatódik a felkészülés a következő versenyekre.

 

 

Röviden már hírt adtunk az orosházi lányok pilseni szerepléséről. Május 21-e és 26-a között a csehországi Pilsen adott otthont az idei felnőtt, junior és ifjúsági fekvenyomó világbajnokságnak. A megmérettetésen több mint harminc ország legjobbjai indultak. Az Orosházi Toldi SE versenyzői közül Imre Daniella az ifjúsági világbajnokság 72 kg-os súlycsoportjának ezüstérmese lett, testsúllyal kapott ki orosz ellenfelétől. Szabó Ágnes szintén vb ezüstérmes lett a felnőttek mezőnyében 182,5 kg-mal.

A napokban már itthon, az edzőteremben kértünk értékelést a két orosházi sportolótól és a Toldi SE elnökétől, Musztafa Imrétől. Szabó Ágnes szerint erős volt a mezőny, az ezüstéremmel elégedett.

 

− +84 kg-ban indultam, elsőre a 172,5 kilogrammot magabiztosan teljesítettem. Másodikra 182,5 kg jött, az is érvényes lett. Ekkor már tudtuk, hogy úgymond befoghatatlan vagyok, a harmadik helyezett nem tud beérni. Harmadik próbálkozásom 190 kg volt, ami egyéni csúcs lett volna, de sajnos nem sikerült. Ezüstérmet szereztem, amivel nagyon elégedett vagyok. Nagyon sokat fektettünk ebbe a versenybe, a mezőny az utóbbi évekhez képest sokkal erősebb volt – hangsúlyozta a vébé ezüstérmes orosházi erőemelő.

Imre Daniella az ifjúságiak közt, a 72 kg-os súlycsoportban lett második, azt mondja, elégedett, de azért lehetett volna jobb is. Testsúllyal kapott ki.
− Az ifjúsági fekvenyomó vébé 72 kg-os súlycsoportjában indultam. 82,5 kg volt a kezdőfogásom, sikerült is, majd 87,5-re mentünk, ez is meglett. Egy orosz lánnyal csatáztam, harmadik fogásra 97,5 kg-ra kértük a súlyt, ami viszont már sajnos nem sikerült, így második lettem. Nehezebb testsúllyal kaptam ki. Összességében lehetett volna jobb is, de elégedett vagyok. A következő verseny az ifjúsági erőemelő vébé lesz Lengyelországbanemelte ki Imre Daniella.

Felemás érzései vannak a világbajnokságot tekintve Musztafa Imrének, a Toldi SE vezetőedzőjének. Megtudtuk, pihenőt kapnak a lányok, majd jönnek az újabb komoly versenyek.
− Több mint 500 versenyző vett részt a pilseni világbajnokságon, felemásan értékelem a teljesítményt: Imre Daniellának nyernie kellett volna, Szabó Ágival elégedett vagyok. Két hét pihenőt kaptak a lányok a vébé után, utána folytatjuk a felkészülést. Augusztus elején Szabó Ági a nyílt fekvenyomó Eb-n indul, Daniella Lengyelországban az ifjúsági és junior erőemelő vébén vesz részt. Október végén lesz Puerto Rico-ban a felnőtt világbajnokság, ott is indulunktette hozzá a vezetőedző.

(Forrás:www.oroscafe.hu)


Fekvenyomó Vb

 

Szabó Ágnes ezüstérmet nyert a világbajnokságon

 

Pilsenben a fekvenyomó világbajnokságon pénteken a nőknél a +84 kg-ban mutatkozott be Szabó Ágnes, az Orosházi Toldi SE junior világbajnok emelője.

Elsőre magabiztosan teljesítette a 172,5 kg-ot az orosházi sportoló, majd második kísérlete is sikeres volt, és 182,5 kg-ot is kinyomtaHarmadikra 190 kg-ot kért Szabó Ágnes, ám ezt nem tudta teljesíteni, így Musztafa Imre edző tanítványa ezüstérmes lett az orosz Zotova mögött, aki 205,5 kg-mal új világcsúcsot állított fel.

 

Ági nyomásai a következő linken nézhető meg /15:40  30:35  45:15/: http://www.ustream.tv/recorded/22839236   


 

Imre Daniella ezüstérmes a pilseni vébén

 

Pilsenben szerdán a fekvenyomó világbajnokságon az ifjúsági lányoknál 72 kg-ban Imre Daniella, az Orosházi Toldi SE versenyzője mutatta be gyakorlatait.

 Elsőre az orosházi lány magabiztosan teljesítette a 82,5 kg-ot majd kinyomta a 87,5 kg-os súlyt is, és fej-fej mellett haladt az orosz Liszenko AnasztáziávalImre Daniella szerette volna megszerezni az aranyérmet ezért harmadik fogásra 97,5 kg-ot kért, amit azonban sem ő, sem orosz vetélytársa nem tudott teljesíteni, így Musztafa Imre tanítványa ezüstérmes lett, miután Liszenko könnyebb testsúllyal mérlegelt.

 

Daniella nyomásai /6:30  18:00  29:00/: http://www.ustream.tv/recorded/22795490

 

(Forrás:www.beol.hu)


ifi, junior fekvenyomó ob

Ifjúsági, Junior, Masters Fekvenyomó Országos Bajnokság

 

 

A hétvégén (2012.04.28-29) Jánoshalmán rendezték meg az Ifjúsági, Junior és Masters Fekvenyomó Országos BajnokságotAnnak ellenére, hogy a szervezésben voltak hiányosságok a Toldis nők és férfiak jól szerepeltek.

Szombaton Imre Daniella 72 kilós súlycsoportban 80 kg-os teljesítményével ifjúsági korosztályban első, még juniorban harmadik helyen végzett. A wilks pontszámítás szerint, abszolút 3. helyezett lett az ifjúságiak között.

Schneider Erzsébet 72 kilósok mezőnyében a masters korosztályban mutatta be tudását. Erzsi 95 kg-ot teljesített, ezzel a dobogó legfelső fokára állhatott. A mastersek között abszolútban harmadik lett.

Haklik Dorottya + 84 kilógrammban három érvényes nyomással és magabiztos 70 kilós teljesítményével ifi első hely, junior második helyet tudhatta magáénak.

Takács Ákos 59 kg-os súlykategóriában versenyzett. 120,5 kg-os nyomásával (új országos csúcs) junior kategóriában megnyerte ezt a súlycsoportot.

Kovács Norbert a 83 kilósok között versenyzett. 155 kg-os nyomásával juniorban a második helyet szerezte meg.

Vasárnap Horváth Mihály 120 kg-ban a 92,5 kilós nyomásával a juniorok között aranyérmet szerzett.

A férfi csapat három fővel a harmadik helyet szerezte meg.


Díszünnepség

 

Szükség van mind a 30 ezer orosházira

 

Kedd este tartották az evangélikus templomban a településalapítási díszünnepséget, ahol átadták a városi kitüntetéseket.

 

Örülhet az a település, amely pontosan tudja, mikor van a születésnapja. Orosháza pedig ilyen város, hiszen a korabeli krónikások pontosan feljegyezték azt a dátumot, amikor a várost harmadjára újratelepítő családok erre a földre érkeztek. A város április 24-én tartja legnagyobb ünnepét, a születésnapját, amikor elismerik a település életében maradandót alkotó személyeket, közösségeket.

Az ősök által épített evangélikus templom ódon padsoraiban foglaltak helyet az idei kitüntetettek, hozzátartozóik, barátaik és tisztelőik. Az ünnepség elején az Orosházi Fúvószenekar kamaracsoportjának fanfárjára bevonultatták a város zászlóit, majd a jelenlévők közösen elénekelték a Himnuszt az orosházi Kodály Gyermekkórus közreműködésével, Makó Ildikó karnagy vezetésével.

Üzenet a zombai harang mellől

Ünnepi beszédének elején dr. Dancsó József polgármester Bónus István Harangláb című verséből idézett, s ezzel köszöntötte a megjelenteket a zombai harang körül, -- ahogy fogalmazott -- minden orosházi alfájánál, origójánál. Felidézte, hogy a Zombáról érkezett családfők a kiszemelt terület birtokosával szerződést kötöttek, és 1744 Szent György napján Dénes Sándor tanító vezetésével megszállták az orosházi pusztát.

– Ha végigtekintünk a mögöttünk hagyott 268 éven megállapíthatjuk, hogy nagy utat tettünk meg. Az a sokszínűség, amely a település újraalapítását követő évtizedekre jellemző volt, most is megfigyelhető. Ma persze nem a népcsoportok, hanem az élethelyzetek, az emberi tevékenység sokszínűsége jellemző. Ma már nem a mezőgazdaság ereje, hanem az ipari tevékenység súlya dominál. A kereskedelem és a közlekedés pedig mindent összefon, s az államigazgatás az oktatás, az egészségügy pedig a szolgáltatások letéteményeseifogalmazott a városvezető.

Kiemelte, hogy körülöttünk minden átalakulóban, változásban van, ami nem egy emberöltő, hanem pár év alatt formálja át mindennapjainkat.
– Az elkövetkezendő Orosházának sorsát az fogja meghatározni, hogy milyen gyorsan tud alkalmazkodni ezekhez a változásokhoz. Azok a települések, amelyek bezárkóznak, elutasítóakká válnak, fiataljaikat elveszítik, lemaradnak a globális versenyben. Azok a települések, amelyek gyorsan tudnak alkalmazkodni a körülöttük zajló változásokhoz életben maradnak, befogadókká válnak, biztosítani tudják az itt élők megélhetését – mondta.

Arról is beszélt, hogy megfelelő válaszokat kell találnunk az intézményrendszer átalakulása, a munkahelyek megőrzése és újak létesítése kényszerei között, amihez meglátása szerint összefogás kell.
– Azok a települések, amelyek kicsinyes politikai acsarkodásba süllyednek, nem fogják megtalálni a jövő lehetőségeit. A mai városvezetők feladata és felelőssége a politikai nézetkülönbségeket tompítva megtalálni a kórházak, a közoktatási intézmények mai körülmények közötti legjobb sorsát, biztosítva, sőt növelve az ellátás, a nyújtott szolgáltatás színvonalát.

Arról is beszélt, hogy a világban zajló hihetetlenül gyors változások az emberek életkörülményeire rendkívül nagy hatással bírnak.
– E helyről, a zombai harang mellől üzenem valamennyi orosházinak, mint ahogy a megmaradásunkat szimbolizálja ez a harang, ugyanúgy, mint a régmúltban is mindenkiért felelősek vagyunk. Senkinek nem engedhetjük el a kezét, mert szegény, mert kevesebb iskolát végzett, mert a vesztesek oldalára sodródott. Szükség van mind a 30 ezer orosházira, mert csak így, együtt tudjuk a következő emberöltőkre is felépíteni városunkat, hűek maradni ahhoz a hét előreküldött, nagyszerű ember lelkületéhez.

- Ehhez a lelkülethez példaképekre, nagyszerű teljesítményekre van szükségünk. Nemes és szép feladat azon emberek, közösségek elismerése, akik sokat tettek, tesznek Orosháza városáért. Az élet számtalan területén lehet ezt bizonyítani: a kultúrában, a sportban, a nevelésben vagy a mindennapi kenyérkereset biztosításában. Egy dolog azonban ezekben az emberekben, közösségekben azonban azonos: megalkuvást nem ismerő elszántsággal, a településalapítók hitével, az itt élőkért dolgoznak, tevékenykednek. Ők a mi ékköveink. Tudjuk jól, hogy az ékkövek is csak akkor tudnak csillogni, ha megfelelő foglalatba vannak illesztve, bízunk benne azonban, hogy önök úgy gondolják, a megfelelő foglalat, Orosháza valóban erős pánt, erős kapocs, erős együvé tartozás. A közösség csak így tudja kifejezni elismerését tevékenységük iránt. Vigyék messze ennek a városnak hírét, de továbbra is tevékenykedjenek érettünk! – zárta beszédét a polgármester.

Ezt követően adták át a kitüntetéseket. A díjazottakat a kollégáink által készített filmeken mutatták be a közönségnek, és mi is ezeken a filmeken mutatjuk be életútjukat.

 

Szabó Ágnes (Orosháza Város Sportolója Díj) és Dr. Dancsó József (Orosháza Város Polgármestere)

(Forrás: http://oroscafe.hu/2012/04/24/szukseg-van-mind-a-30-ezer-oroshazira/cikk/kezisrac )


Sikeres Ob

 

Sikeres Magyar Bajnokság!

 

Vasárnap a kora délutáni órákban fejeződött be a 23. Erőemelő OB. Míg szombaton a hölgyek és a férfiak kisebb súlycsoportjai küzdöttek a súlyokkal, vasárnap a "nehéz fiúk" következtek. Íme az eredmények:

A 14 férfi és 8 női csapatot felvonultató OB.-n 76 emelő lépett dobogóra három fogásnemben.

Az Orosházi Toldi SE versenyzői közül először Imre Daniella feszült a súlyoknak és nem is akárhogy tette ezt. Az ifjúsági korú(!) orosházi lány guggolásban elért 160,5 kg-ja ifi, junior és felnőtt országos csúcs. Fekve nyomásban 90 kg-ig jutott(ifj. magyar csúcs), felhúzásban pedig 150 kg-mal állított fel ifj. és junior magyar csúcsot. 400,5 kg-os összteljesítményével (ifi és junior országos csúcs) megnyerte a -72kg-os súlycsoportot a sokáig egyeduralkodó Tibori Nóra (380kg) előtt.

A -84 kilósok közt a '96-os születésű Haklik Dóra képviselte a Toldi SE színeit. 110, 65, 100, összesen 275kg-os teljesítményével a nála 19 évvel idősebb Kromek Mónika mögött a második helyet szerezte meg.

A +84 kilóban Szabó Áginak ezúttal sem akadt ellenfele. 210 kilós guggolása új felnőtt magyar csúcs. Ezt követte egy 175 kg-os nyomás, majd egy 170 kg-os felhúzás. Az összesített 555kg is felnőtt magyar csúcs. Nagyon szépen jellemzi Ági fölényét, hogy a második helyezett Ulveczki Edina összesen 335 kilóig jutott

Csapatban a Toldi a második helyen végzett a balassagyarmati Vitalitás SE mögött. Ehhez az eredményhez hozzá tartozik, hogy egy csapat öt versenyzőből áll. Sajnos Kovács Vivi és Cseh Zita nem állt Musztafa Imre rendelkezésére, így ez a három emberrel elért 2. hely is győzelemmel ér fel.

Az orosházi fiúk sem okoztak csalódást a hazai publikumnak. Takács Ákos 155, 110, 157,5, össz. 422,5 kilós teljesítménnyel nyerte a -59 kilós súlycsoportot.

-74 kilóban következett Zeitler Márton. 180, 160, 215, össz. 555 kilós teljesítménye neki is aranyat ért.

A következő orosházi fiúért - Szöllősi Gáborért - már vasárnap szurkolhattunk. Ő sem okozott csalódást a -105 kilósok közt. 270, 190, 245, össz. 705 kg-os eredménnyel végzett az első helyen, 182 kilóval megelőzve a második Bíró Zoltánt. -120 kilóban a Toldi részéről a '93-as születésű Horváth Mihály lépett dobogóra és 185, 90, 200, össz.475kg-mal a harmadik helyet szerezte meg.

+120 kilóban Kovács Ferenc volt a hazai versenyző. Feri 265-ös guggolás után 250 kg-os fekvenyomást és 230-as felhúzást teljesített. 745 kilós összteljesítménye ezüstérmet ért. Ezzel a csapat arany is a Toldi vitrinjébe került.

 

Férfi Csapat I. hely

Kovács Ferenc, Horváth Mihály, Szöllősi Gábor, Takács Ákos (Zeitler Márton

Musztafa Imre

 

A nők versenyét a következő linken tekinthetik meg:

http://www.ustream.tv/recorded/21830432

Haklik Dorottya guggolása:  37:35       48:00      58:15

                         nyomása: 1:40:50    1:50:40   2:00:52

                         húzása:    2:33:50    2:41:15   2:50:45

 

Imre Daniella    guggolása:  40:30       51:10    1:01:45

                         nyomása: 1:43:35    1:53:40    2:03:38

                         húzása:    2:37:10    2:44:55    2:54:35

 

Szabó Ági         guggolása:   42:35       53:30    1:04:15

                         nyomása:  1:47:45   1:57:50    2:08:23

                         húzása:     2:39:35   2:48:15    2:58:00
 
 

A férfiak versenyét a következő linken tekinthetik meg: 

http://www.ustream.tv/recorded/21834216

Takács Ákos guggolása:  38:55       46:20     53:45

                    nyomása: 1:44:30    1:51:50  1:58:25

                    húzása:    2:41:00    2:47:00  2:53:35

Zeitler Márton guggolása: 1:04:40   1:18:55   1:29:10

                       nyomása:   2:11:10   2:20:55   2:33:15

                       


Partnereink