Versenyek képekben

Világjáték

 

Szabó Ágnes kijutott a Világjátékokra

 

Egyedüli magyar erőemelőként lehet ott jövő nyáron Kolumbiában az olimpiai játékok programjában nem szereplő sportágak legnagyobb világversenyén.

Az Orosházi Toldi SE versenyzője, Szabó Ágnes kijutott a 2013-as The World Gamesrekaptuk a gyorshírt péntek reggel az orosházi klub vezetőedzőjétől, Musztafa Imrétől, aki elmondta, az orosházi sportoló egyedüli magyar erőemelőként vehet részt a világversenyen, melyet 2013. július 25-e és augusztus 4-e között a kolumbiai Caliban rendeznek.

Musztafa Imre hangsúlyozta, nagy öröm számukra, hogy ott lehetnek a nemzetközi versenyen, Ági pedig kora reggel a Toldi SE Facebook oldalán már fogadta a gratulációkat, és annyit írt, „most már mindent bele.”

A The World Games (Világjátékok) nemzetközi versenysorozatot 1981-ben indították útjára, ez az olimpiai játékok programjában nem szereplő sportágak legnagyobb világversenye. Négyévenként rendezik, legutóbb Tajvan volt a házigazda, 2013-ban pedig Cali (Kolumbia) ad otthont a megmérettetésnek.

(Forrás: www.oroscafe.hu)


Puerto Rico VB

 

Szabó Ágnes 4.helyen végzett  a puerto-ricói  Erőemelő VB-n.A +84 kg-osok között guggolásban három érvényes gyakorlata volt az orosházi emelőnek. Először 210 kg-on mutatkozott be sikeresen, majd a 220 és230 kg új országos csúcs) is teljesítette könnyedén.
Fekvenyomásban a 175 kg elsőre nem sikerült Szabó Ágnesnek, majd másodszorra kinyomta a súlyt, ám a 180 már kifogott az  emelőn, aki így végül 175 kg-mal bronzérmet nyert ebben a számban. Felhúzásban a 160 és175 kg-ot is teljesítette Ági. Összetettben az aranyérmet a huszonnyolc éves tajvani Chang Ya-Wen szerezte meg, aki 637,5 kg-os eredménnyel az első lett.  Szabó Ágnes a negyedik helyen végzett 580 ( új országos csúcs ) kg-mal.

Musztafa Imre, az Orosházi Toldi SE vezetőedzője igy értékelte a versenyt:

Soha nem szoktam a versenyzők válláról levenni a felelősséget, de olyan áldatlan állapotok között versenyeztünk, hogy hosszú pályafutásom során még nem volt részem. A bemelegítő helyiség ahhoz képest, hogy alacsony, zsúfolt is volt. Az itteni szokás szerintmelegítés közben 4-5 éves gyerekek rohangáltak. Olyan alacsony volt, hogy ha nem húzom le a fejem, bevertem volna, ez mellett kicsi és túlzsúfolt volt. A guggolás utáni fekvenyomás bemelegítésekorSzabó Ágnes 150 kg-os nyomásánál, az urugauy-i edző beletolatott a súlyba, úgy megsérült a dereka, hogy örülök tovább tudott versenyezni. A rendezés kb a jánoshalmi szintet ütötte meg, annyival jobb volt, hogy voltak lapozók. Ezek nem kifogáskeresések, ezek tényekSzabó Ágnes minden idők legjobb guggolását produkálta 230 kg-mal, nyomásban és felhúzásban viszont elmaradt az általa tudottaktól. Tudásának kb 70 ℅át teljesítette! Elégedett vagyok a teljesítményével, igaz mindenkinek ilyen körülmények voltak, reméljük, a derék sérülése nem okoz maradandó károsodást további versenyzésébenÖsszetett eredménye a guggolás mellett új országos csúcs.

 

Szabó Ágnes 230 kg-os guggolása

 

Szabó Ági gyakorlatai a következő linken nézhező meg:

http://www.youtube.com/watch?v=z4O-7c5vPuo


Masters EB

 

Orosházi ezüst a masters fekvenyomó Európa-bajnokságon

 

Schneider Erzsébet, az Orosházi Toldi SE versenyzője ezüstérmet szerzett masters I. kategóriában a pilseni fekvenyomó Európa-bajnokságon.

A söréről híres csehországi Pilsenben az idei masters fekvenyomó Európa-bajnokságon pénteken bemutatkozott Schneider Erzsébet, az Orosházi Toldi SE versenyzője.

Az orosházi emelő a masters I. katagóriában a 72 kg-osok között indult. Elsőre 90 kg-ot nyomot Schneider Erzsébet, majd a 95 kg kifogott rajta.

Mivel finn vetélytársa előbb a 90, majd a 95 kg-ot is teljesítette, így harmadikra 97,5 kg-ot kért az orosházi sportolónő, amit nem tudott kinyomni, így ezütérmes lett. Az Európa-bajnoki címet a finn Luoto Satu szerezte meg 97,5 kg-mal.

(Forrás: www.beol.hu)


 

 

 

 
 

Ifi erőemelő vb Szczyrk

 

Nagyszerűen teljesítettek az erőemelő lányok

 

A lengyelországi ifjúsági és junior erőemelő világbajnokságon jól szerepeltek az Orosházi Toldi SE versenyzői, Imre Daniella bronzérmet nyert, az újonc Haklik Dorottya pedig két új országos csúccsal a negyedik helyen végzett.

Musztafa Imre, a Toldi SE elnöke így értékelt: - Olyan szemmel is néztem a vébét, hogy mit hogyan kell csinálni, mivel két év múlva Orosháza rendezi a junior és ifjúsági világbajnokságot. A rendezést közepesre lehet értékelni, akadtak hiányosságok is. A viadalon több mint nyolc száz hivatalos személy vett részt, közülük csaknem hatszázan versenyzők voltak.

 

Az erős mezőnyben két tanítványom kitett magáért, Imre Daniellának felhúzásban az aranyra is volt esélye. Haklik Dorottya száz kg-ot javított egyéni csúcsán, guggolásban és felhúzásban új magyar ifjúsági rekordot ért el.   

- Milyen feladataik vannak még idén?
- Egyedüli magyarként Szabó Ágnes utazik az október végén kezdődő puerto ricói erőemelő világbajnokságra, amely a jövő évi világjátékokra kvalifikál. magam szeretnék kijutni a pilseni fekvenyomó masters Eb-re, ám ez pénz kérdése. Sajnos nagyon nehéz anyagi helyezetben van a klub, várjuk a segítséget.

(Forrás: www.beol.hu.)


 

 

 

Ifi erőemelő vb

 

Ifjúsági, Junior Erőemelő Világbajnokság

 

A lengyelországi Szczyrk adott otthont augusztus 28-a és szeptember 2-a között az Ifjúsági, Junior Erőemelő Világbajnokságnak, melyen az Orosházi Toldi SE sportolói is indultak.

 

Péntek délelőtt 10 órakor kezdődött a nők küzdelme az ifjúságiak 72 kg-osok mezőnyében, ahol Imre Daniella is szerepelt.

Az orosházi sportoló 400 kg-os összteljesítménnyel a bronzérmet szerezte meg az orosz Kristina Novikova és a kanadai Rebecca Chapman mögött.

Daniella 150 kg-os guggolása a fogásnemenkénti díjazásban 3. helyet, 90 kilós fekvenyomása 2. helyet és 160 kg-os felhúzása (új ifjúsági és junior országos csúcs) a 2. helyet jelentette számára.

 

Szombat délelőtt az ifjúsági kategória, +84 súlycsoportjában dobogóra lépő Haklik Dorottyáért izgulhattunk.

Dóri nem régen űzi ezt a sportot, de tehetsége és kiváló eredményei feljogosították a vébé-n való indulásra. A fiatal orosházi lány szépen meg is állta a helyét és bár a dobogós helyezés nem sikerült, csak dicséret illeti. Dóri eredménye: guggolás 152,5 kg (új ifjúsági országos csúcs), fekvenyomás 80 kg, felhúzás 142,5 kg (új ifjúsági országos csúcs). Így összesen 375 kilót sikerült teljesíteni, ezzel a negyedik helyen végzett. Dórinak ez az eredménye, az egyéni csúcsához képest 100 kg-mal több.

 

Daniella érmei


Partnereink