Versenyek képekben

cikk

Rónaszéki András a Magyar Erőemelő Szövetség Elnökének reagálása egy "profi erőemelőről" szóló cikkre:

 

"Tisztelt Szerkesztőség ! Csizmadia Dávid lehet, hogy világbajnoknak mondja magát, de a Magyar Állam a Nemzetközi Sportszervezetek által nyilvántatott, elismert Erőemelő Világbajnokság ebben az évben Puertó Ricóban volt ! Lehet, hogy a nevezett személy részt vett egy olyan maguk által létrehozott "versenyen" ahol azt mondja, hogy világbajnok lett, csakhogy pl azt az egyesülést is azért hozták létre, mert ott nincs doppingvizsgálat !!!!!! Tehát minden magyar és nemzetközi rendelettel, törvénnyel ellenkezik a jogosultsága, vagy Önök szerint ennek helyt kell adni ?"


Eredményesség

 

A Magyar Erőemelő Szövetség nyilvánosságra hozta a 2012. évi nemzetközi versenyek alapján a legeredményesebb edzőit, klubjait, és sportolóit.

 

Az év edzője kategóriában Musztafa Imre végzett az élen Dr. Lombosi Melindta és Ducsai Géza előtt.

 

A klubok közötti versenyben az Orosházi Toldi SE fekvenyomásban másodikmég erőemelésben az első helyet érte el.

 

Nők között Szabó Ágnes mindkét szakágban (fekvenyomó és erőemelő) az év sportolója lett.

 

Nemzetközi eredményesség a pontok alapjánszakágakra bontva Magyarország versenyzői közül:

 

Fekvenyomásban       első                Szabó Ágnes

Erőemelésben            első                Szabó Ágnes

                                  második          Imre Daniella

                                  harmadik         Haklik Dorottya 

Lehetőség

 

Imre bácsi, én ilyen nagy lehetőség előtt még nem álltam

 
Szabó Ágnes mondta ezt edzőjének, Musztafa Imrének. Az orosházi sportoló egyedüli magyar erőemelőként vehet részt a kolumbiai Világjátékokon. Januártól készül.
 

Januárban kezdi meg a felkészülést a jövő nyári Világjátékokra az Orosházi Toldi SE versenyzője, Szabó ÁgnesMint ahogy arról már olvashattatok nálunk, Ági kijutott a 2013-as The World Gamesre, és egyedüli magyar erőemelőként vehet részt a világversenyen, melyet 2013. július 25-e és augusztus 4-e között a kolumbiai Caliban rendeznek. Azt mondja, a következő hónapokban mindent alávetnek ennek.

 

Ági módosított edzéstervvel készül (Fotó: ipf.com)

 

−Nagyon örültem, hogy sikerült kvalifikálnom a Világjátékokra a legutóbbi világbajnokság eredménye alapján. Számolgattunk már előtte is, reméltük, hogy összejön, és végül jónak bizonyult a Wilks pontom, így beválogattak. A felkészülés januárban kezdődik. Az edzések mellett folyamatosan jönnek majd a versenyek is, de ezeket felkészülési versenyeknek vesszük. Bízom benne, hogy csúcsformában leszek júliusraemelte ki Szabó Ágnes.

Legutóbb 2005-ben jutott ki magyar erőemelő Világjátékokra. A toldis vezetőedző, Musztafa Imre szerint kemény félév jön, Áginak fejben is „ott kell lenni.”
− Sporttörténelmi sikerről van szó. 2005-ben Mészáros Tibor volt kint egyedüli magyar erőemelőként a Világjátékokon, 2009-ben, a tajvanira senki nem jutott ki. Egyébként akkor is két orosháziban reménykedtünk, Szabó Ági mellett Kovács Ferencben, de nem sikerült. A november eleji Puerto Ricó-i világbajnokságon Ági nagyon szép eredményt ért el. Guggolásban 230 kg-mal új országos csúcsot állított be, fekvenyomásban bronzérmes lett, összetettben negyedikként zárt. A vébé után kaptuk a hírt a nemzetközi szövetségtől, az IPF-től, hogy kijutott a Világjátékokrahangsúlyozta Musztafa Imre.

Cél a legjobb hatba kerülés

Az edzésterv némileg módosul januártól, a Toldi vezetőedzője a legjobb hatba várja az orosházi sportolót Kolumbiában.
- Január közepén kezdünk, és mindent alávetünk ennek a megmérettetésnek. Nem lesz az, hogy készülünk a Duna kupára vagy az Európa-bajnokságra, csak a Világjátékokra koncentrálunk. Számolgattam már, és úgy gondolom, az első hatban benne lesz Ági, de hogy azon belül milyen helyezést ér el, az kiszámíthatatlan. Nagyon erős versenyzők vannak, bármi megtörténhet. Kemény félév jön, és nagyon meg kell választani az időzítést is, ha túledzett, az sem . Fejben is ott kell lennie Áginak, mert Puerto Ricoban is ezzel csúszott el. Amit az edzésen megcsinál, azt ott is tudnia kell teljesítenitette hozzá Musztafa Imre.

A The World Games (Világjátékok) nemzetközi versenysorozat az olimpiai játékok programjában nem szereplő sportágak legnagyobb világversenye, melyet négyévenként rendeznek, 2013-ban Kolumbia lesz a házigazda.

A Toldi elnökétől azt is megtudtuk, miszerint Orosháza kapta meg a 2015-ös Ifjúsági és Junior Női, Férfi Erőemelő Európa-bajnokság rendezési jogát.

(Forrás: www.oroscafe.hu)


Nemzetközi eredményesség

Nemzetközi Eredményesség

 

A Magyar Erőemelő Szövetség minden évben közzé teszinemzetközi eredményességi listát, amelyben a nemzetközi versenyeken elért pontok összessége alapján megválasztják az év erőemelőjét és  fekvenyomóját. Emellett a klubok közötti eredményességet is közli. .

 

Az év fekvenyomója és erőemelője címet ebben az évben is Szabó Ágnes kapta meg.

 

A klubok közötti eredményesség versenyébenaz Orosházi Toldi Se erőemelésben az első helyen, még fekvenyomásban a második helyen végzett.

 

Egyéniben az erőemelő szakosztályon belül Imre Daniella második, még Haklik Dorottya harmadik lett.


Fekvenyomó Magyar Bajnokság

 

Fekvenyomó Magyar Bajnokság
 
2012. november 17-én  zajlott Budapesten a Felnőtt Fekvenyomó Magyar Bajnokság.
72 kg-ban Imre Daniella (egyéni csúccsal) 92,5 kg-os teljesítményével első helyet szerezte meg ebben a súlycsoportban.
84 kg-ban Haklik Dorottya 77,5 kg-os nyomásával a hatodik helyen végzett.
+ 84 kg-ban élete első magyar bajnokságán bemutatkozott Lovas Mónika, aki 112,5 kg-ot teljesített, ezzel ötödik lett. Ugyan ebben a súlycsoportban Szabó Ágnes 177,5 kg-os teljesítményével arany érmet szerzett, emellett abszolút bajnok lett.
Férfiaknál 59 kg-ban Takács Ákos új junior országos csúccsal 125 kg-mal a második helyen végzett.
Zeitler Márton 74 kg-ban második lett 175 kg-os teljesítményével, ugyan ebben a súlycsoportban Kovács Norbert 140 kg-os nyomásával ötödik helyet érte el. 
105 kg-ban Szöllősi Gábor 190 kg-os nyomásával a negyedik helyet szerezte meg.

Partnereink