Versenyek képekben

Korosztályos EB Prága

Ifjúsági, Junior Erőemelő Európa-bajnokság

 

Kedden kezdődött az erőemelők kontinensviadala Prágában

Április 9-e és 13-a között rendezik meg Csehországban az Ifjúsági és Junior Erőemelő Európa-bajnokságot, melynek már az első napja orosházi sikert hozott. Ifjúsági Európa-bajnoki címet szerzett Haklik Dorottya.
Az ifjúságiak 84 kg-os versenyében. Haklik Dorottya guggolásban 160 kg-t ért el, ez ezüstérmet jelentett. Fekvenyomásban 80 kg-ot teljesített, felhúzásban pedig 152,5 kg-ot, mindkettővel a legjobb eredményt hozta súlycsoportjában. Dorottya összetettben is aranyérmes lett 392,5 kg-os összteljesítménnyelismertette az eredményeket az Orosházi Toldi SE elnöke.

Az ifjúsági fiúknál 83 kg-ban az Orosházi Toldi SE sportolója Kishonti Noel guggolásban három gyakorlatot mutatott be, és végül 210 kg-os eredménnyel hetedik lett.

Fekvenyomásban a 130 kg után a 165 kg már nem sikerült, ekkor merész húzással 170-et kért a fiatal orosházi emelő, amit teljesíteni tudott, így ebben a számban Európa-bajnok lett. Felhúzásban 220-on kezdett, majd a 235-öt is teljesítette. Végül Musztafa Imre tanítványa megbírkózott a 250 kg-mal is (ifi, junior új országos csúcs), amivel ebben a fogásnemben  ezüstérmes lett. Összetettben Kishonti Noel 630 kg-os (ifjúsági országos csúcs) eredménnyel a negyedik helyen végzett

 

A junior férfiaknál 74 kg-ban Róka Tamás, az Orosházi Toldi SE versenyzője 540 kg-mal a tizenharmadik lett. Guggolásban 200, fekvenyomásban 140, felhúzásban 200 kg-ig jutott az orosházi fiatal.

A junior nőknél 72 kg-ban Imre Daniella  guggolásban 170 kg-mal (junior és felnőtt új országos csúcs) az ötödik helyen végzett. Fekvenyomásban 97,5 kg-os eredménnyel bronzérmes lett az orosházi sportoló, aki felhúzásban 155 kg-mal a hatodik. Összetettben csak nehezebb testsúlya miatt szorult le a dobogóról Imre Daniella, aki végül 422,5 kg-os (junior új országos csúcs) teljesítménnyel negyedikként zárt az Eb-n.

A junior nőknél +84 kg-ban Lovas Mónika, az Orosházi Toldi SE 19 éves versenyzője guggolásban 150 kg-mal a harmadik helyen végzett. Fekvenyomásban három remek gyakorlatott mutatott be, a 115 és 120 kg után sikerült a 127,5 kg-ot is kinyomnia, így Musztafa Imre tanítványa Európa-bajnoki címet nyert.

Felhúzásban 140 kg-mal negyedik lett az orosházi lány, aki összetettben 417,5 kg-os teljesítménnyel bronzérmet szerzett a kontinensviadalon.

Junior 105 kg-ban Szabó Árpád 700 kg-os teljesítményével a tizenkilencedik helyen végzett. Árpád 275 kg-ot guggolt, 175 kg-ot nyomott és 250 kg-ot húzott fel.

 

Imre Daniella, Musztafa Imre, Szabó Ágnes, Lovas Mónika

Kishonti Noel, Haklik Dorottya


 


Eb Prágában

 

Európa-bajnokságon az orosházi erőemelők

 

Prágában rendezik az ifjúsági és junior versenyzők kontinensviadalát, a magyar válogatottban hat orosházi fiatal kapott helyet.

 

Április 9-e és 13-a között rendezik meg Csehországban az Ifjúsági és Junior Erőemelő Európa-bajnokságot, melyen a 16 fős magyar válogatott is indul. Musztafa Imre szövetségi kapitánytól, az Orosházi Toldi SE elnökétől megtudtuk, hogy a keretben hat orosházi sportolót találunk. Az ifjúságiak versenyében 84 kg-ban indul Haklik Dorottya, míg 83 kg-ban Kishonti Noel. A junioroknál 72 kg-ban méri össze felkészültségét Imre Daniella, +84 kg-ban Lovas Mónika. A férfiaknál Róka Tamás a 74 kilósok mezőnyében szerepel, 105 kg-ban pedig Szabó Árpád képviseli a hazai színeket.

- Az első háromba várom Haklik Dorottyát és Lovas Mónikát, a negyedik-ötödik helyre Imre Daniellát és Kishonti Noelt, míg Szabó Árpádnál és első válogatottsága keretében Róka Tamásnál a cél a tisztes helytállás, utóbbi két versenyzőnél a felkészítés is zajlik a felnőtt válogatottságramondta el Musztafa Imre szövetségi kapitány.

A magyar válogatott hétfőn indul Prágába, az orosházi Haklik Dorottyának már kedden szurkolhatunk az Eb-n.

 

(Forrás: www.oroscafe.hu)


Békés Megye Sportolói Díjátadó Ünnepség

 

Átadták az év embere és az év sportolója díjakat

 

Ünnepélyes keretek között adták át a Békés Megyei Hírlap által életre hívott év sportolója és év embere szavazás díjait hétfőn délután Mezőberényben, az Orlai Petrics Soma Kulturális Központ nagytermében.

Az Orosházi Toldi Se versenyzője, Szabó Ágnes a női egyéni sportolók között a harmadik helyet szerezte meg. Ági edzőjével Musztafa Imrével vehetett részt ezen a rangos eseményen.

 

Musztafa Imre és Szabó Ágnes


Partnereink