Versenyek képekben

Lovas Mónika és Rajos Roland arany érmes

Az év utolsó versenye, az Ifjúsági, Junior, Felnőtt és Masters Fekvenyomó Magyar Bajnokság, az Orosházi Toldi SE szervezésében zajlott, november 9-én. A verseny előkészületei során több akadályba is ütköztünk, de ennek ellenére, ezen a rangos eseményen remek eredmények születtek.

Egyesületünket két fő képviselte. A hölgyek versenyében a rutinos Lovas Mónika a +84 kg-os felnőtt kategóriában, három érvényes gyakorlatot bemutatva, 150 kg-os nyomásával, magyar bajnokként végzett.

Férfiaknál a legfiatalabb versenyzőnk, Rajos Roland, az ifjúsági és junior 105 kg-os kategóriában versenyzett, és mindkét korcsoportban győzedelmeskedett, 110 kg-os eredményével.

 

 

Rajos Roland ifi és junior erőemelő magyar bajnok

Budapest adott otthont az Ifjúsági, Junior, Felnőtt és Masters Erőemelő Magyar Bajnokságnak.
Az Orosházi Toldi ifjú versenyzője, két korcsoportban is megmérettette magát. 105 kg-os ifjúsági és junior kategóriában is az arany érem került a nyakába. Roland 8 érvényes gyakorlatot bemutatva, egyéni legjobbakat teljesített. Guggolás: 170 kg, fekvenyomás 110 kg, felhúzás 180 kg, összetett: 460 kg.

Rajos Roland ifjúsági magyar bajnok

Sárbogárdon került megrendezésre az Ifjúsági Junior és Masters Raw Erőemelő Magyar Bajnokság.
Rajos Roland az ifi és junior 105 kg-os kategóriában indult. Első versenye ellenére próbálta kihozni magából a legjobbat. Guggolásban 145 kg-ig jutott, noha a 155 kilóval is felállt, egy technikai hiba miatt 2:1 arányban sajnos érvénytelen lett. Fekvenyomásban 97,5 kg-ot teljesített, még felhúzásban fantasztikus odafigyeléssel és kitartással sikeresen teljesítette a 175 kg-ot. Így az összetett eredménye 417,5 kg. Ifiben magyar bajnokként, juniorban negyedik helyen végzett. Roland volt ezen kategória legfiatalabb versenyzője a 16 életévével.

Szabó Ágnes ezüst érmes

Véró Alex után, Szabó Ágnes következett a luxembourgi Raw Fekvenyomó Európa-bajnokságon. Ági a felnőtt, +84 kg-os kategóriájában indult. A korábbi sérülés ellenére, három érvényes nyomást bemutatva, végül 148 kg-ot sikerült teljesítenie, ami egyéni csúcs és 3 percig új Európa-csúcs volt. Ezzel a dobogó második fokára állhatott, ezen a versenyen.

 

Véró Alex megvédte Európa-bajnoki címét.

A korosztályos Raw Fekvenyomó Európa-bajnokság Luxembourgban került megrendezésre 2019. augusztus 7-10. között.

A verseny harmadik napján az esélyes, és egyben címvédő Véró Alex, a junior +120 kg-os kategóriában versenyzett. A brit és a cseh ellenfél a közelébe se ért, mert Alex fölényesen győzedelmeskedett felettük. Három érvényes gyakorlatot bemutatva, új országos csúccsal, 227,5 kilógrammos nyomással az arany érem kerülhetett a nyakába. Mi sem mutatja Alex magabiztos győzelmét, hogy a második helyezett, brit versenyző, Rant Ben 195 kg-ot, még a harmadik, cseh, Kral Tomas 180 kg-ot teljesített.

Véró Alex "Európa tetején"

 

Partnereink