Versenyek képekben

ÉV SPORTOLÓIT KÖSZÖNTÖTTE A BÉKÉS MEGYEI HÍRLAP

Ünnepélyes keretek között adták át a Békés Megyei Hírlap által életre hívott az év sportolója és év embere szavazás díjait hétfő délután (2020.02.17.) a Csabagyöngye Kulturális Központban.

Már korábban hírül adtuk, hogy Véró Alex lett  a szakemberek által felállított rangsorban a férfiak között a legeredményesebb, (a 2018-as évhez hasonlóan, 2019-ben ismét junior fekvenyomó világ- és Európa-bajnoki címet szerzett) így őt is díjazták az ünnepségen. Alex díját, Dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottja adta át.

 

Békés Megye év férfi sportolója Véró Alex

A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal több mint nyolcvan, újságírókból, sportvezetőkből és sporttámogatókból álló grémiumot kért fel a Békés Megyei Hírlap arra, hogy válasszák meg Békés megyében az év sportolóját, csapatát és edzőjét a 2019. évi teljesítmények alapján.

Egyesületünk versenyzője Véró Alex a legeredményesebbnek bizonyult a férfi sportolók közül, mert Alex lett az első a szavazatok alapján 97 ponttal. (Második Kós Benedek – kajak-kenu 84 pont, harmadik Hidvégi Nándor - karate 81 pont). Megtiszteltetés számunkra, hogy a megyében, Alexet tartották a legérdemesebbnek  Békés Megye legjobb férfi sportolójának címére.

2019-ben Alex megvédte a 2018-as Junior Raw Fekvenyomó Világbajnoki és Európa-bajnoki címét.

Két kilóra a világranglista első helyétől Szabó Ági

Az International Powerlifting Federation (IPF), vagyis a Nemzetközi Erőemelő Szövetség minden év végén összeállítja az aktuális világranglistát. Az Orosházi Toldi SE versenyzőit előkelő helyen találjuk.

A sorrendet a legutolsó nemzetközi verseny is befejeztével, az adott évben, a versenyzők legjobb eredményei alapján állapítják meg. Ebbe beletartoznak az Európa bajnokságok, Ázsia bajnokság és még sok másik, tehát minden kontinens versenye, és ebből lesz egy végleges lista. Persze külön súlycsoportonként. A korcsoport nem számít, összesített eredmény van.

Orosházi világbajnokok egymás közt. Szabó Ágnes és Véró Alex. Mindketten előkelő helyen állnak a világranglistán.

Az orosháziak világbajnok emelője, Szabó Ágnes a +84 kg klasszikus fekvenyomásban a 3. helyen végzett ezen a ranglistán 148 kg-os eredményével, amit a luxemburgi Európa-bajnokságon teljesített. Az első két helyezett holtversenyben 150 kg-ot nyomott. Ezen a listán 156 versenyző szerepelt.

A még junior korú Véró Alex +120 kg, szintén raw nyomásban a 21. helyet szerezte meg 227,5 kg-os nyomásával, amit Ágihoz hasonlóan Hammban teljesített. A teljes lista 185 versenyzőből állt.

Szavazás 2020. Év sportolói

Kedves Sportbarátok!
A beol.hu ebben az évben is szavazásra hívja olvasóit, hogy ki legyen a közönségdíjas év sportolója. A Toldi tekintetében két kategóriában is lehet szavazni. Kérjük, hogy ha úgy gondolják, akkor legjobb férfiaknál Véró Alexra, a nőknél Szabó Ágnesre voksoljanak.  Köszönjük.

Az alábbi linken lehet szavazni:

https://www.beol.hu/sport/helyi-sport/keressuk-2019-legjobb-bekes-megyei-sportoloit-2417229/?fbclid=IwAR32Wqdy_fi_JXAVSNpxNNUhIAj9HlKsw0AV2hnKre1ojbwvswQNiDVG5JI

Véró Alex az év férfi fekvenyomója

A Magyar Erőemelő Szövetség nyilvánosságra hozta a 2019. évi nemzetközi eredményesség alapján az év erőemelőjét és fekvenyomóját.

Nagy öröm számunkra, hogy a Toldi SE versenyzője, Véró Alex (junior Európa- és Világbajnok fekvenyomó) lett a 2019. év férfi fekvenyomója!

Partnereink