Versenyek képekben

Előre tekintve

 

Erőemelés: előre tekintve 2014-re

 

A Magyar bajnokság versenyei közben aláírták a 2014-es ifi és junior világbajnokság rendezéséről szóló szerződést.

 

Orosháza, ezen belül a Táncsics csarnok adott otthont a 23. Erőemelő Magyar Bajnokság küzdelmeinek szombaton. Délelőtt a hölgyek mérték össze erejüket. Az országos megmérettetésen szokásos magas színvonal és néhány országos csúcs jellemezte a “gyengébbik nem” küzdelmeit.

A női versenyek végeztével következett az ünnepélyes megnyitó, amely ezúttal a szokásos procedúra mellett rendkívül jelentős és a magyar erőemelés számára is igen fontos eseménnyel egészült ki. Az a megtiszteltetés érte városunkat, hogy az amerikai Denvert és további nyolc rivális várost megelőzve megrendezheti a 2014-es Ifjúsági és Junior Erőemelő Világbajnokságot. A mai napon írták alá a város és a szövetség képviselői azt a négyoldalú együttműködési megállapodást, mely lehetővé teszi, hogy Orosháza egy nagyszerű VB-t rendezhessen. A város részéről dr. Dancsó József polgármester, a Magyar Erőemelő Szövetségtől Rónaszéki András elnök, a Toldi SE részéről Musztafa Imre, a Táncsics gimnáziumtól pedig Dr. Blahó János főigazgató látta el kézjegyével a dokumentumot.

Mint Rónaszéki András a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke az OrosCafé-nak elmondta, rendkívül jelentős sportdiplomáciai siker eredménye ez a mai együttműködési megállapodás.

- A Dél- Afrikától kezdve, Új Zélandon, Dél Amerikán keresztül, a világ minden tájáról érkező mintegy hat-nyolcszáz résztvevő, azon túl, hogy megtölti az orosházi szállodákat – ha jól dolgozunkelviheti második otthonom, Orosháza, azon túl a megye és az ország hírét szerte a világba. Az itt résztvevők megtapasztalhatják, hogy Magyarországra, ezen belül Orosházára jönni és visszajönni is. A város és a szövetség közötti eddigi példás együttműködés pedig számomra biztosítéka annak, hogy a világverseny megszervezésében és lebonyolításában sem lehet fennakadás.

(Forrás: oroscafe.hu)


Pince

 

A pince egy igazi műhely lett

 

Idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját az Orosházi Toldi SE. Szombaton városunk adott otthont az erőemelők országos díjátadó közgyűlésének.

 

Február 18-án a Gyopár Club Hotel és Konferencia-központban rendezték meg a Magyar Erőemelő Szövetség díjátadó közgyűlését, melyen a sportág legjobbjait, a 2011-ben nemzetközi versenyen dobogós helyezést szerzett kiválóságokat ismerték el.

Orosházára mindig szívesen jönnek az erőemelőkemelte ki köszöntőjében Rónaszéki András, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke.

- Fontos eseményeknek adott otthont az elmúlt években, évtizedekben ez a város, és 2014-ben újabb jelentős sportrendezvény helyszíne lesz. Orosháza rendezheti az ifjúsági és junior erőemelő világbajnokságot, melyre 600-800 résztvevőt várunkhangsúlyozta a sportvezető.

A 2014-es világversenyre kitért köszöntőjében dr. Dancsó József polgármester is.

- A tervek szerint az áprilisi magyar bajnokságon írjuk alá a világbajnokság rendezéséről szóló megállapodást – hangsúlyozta a városvezető, majd kiemelte, az Orosházi Toldi SE hosszú évek óta kiváló eredményeket ér el, és nagyszerű sportolókat nevel.

A sport nevelési értékét hangsúlyozta Blahó János, a Táncsics tehetségközpont főigazgatója is.

- A Toldi SE ünnepe mellett a sport és a barátság ünnepéről is beszélhetünk. 25 éve indultak, és azt mondhatjuk, a pince egy igazi műhely lett. A magyar élsport kiválóságait adja a klub, és a lehetőséget a tanulóknak, hogy jó helyen legyenek – tette hozzá a főigazgató.

A köszöntők után a 2011-es év legeredményesebb edzőit, sportolóit, egyesületeit ismerték el, köztük több orosházit. Az év edzőjének járó elismerést az Orosházi Toldi SE elnöke, Musztafa Imre vehette át. A nőknél az év erőemelője és az év fekvenyomója is a junior világbajnoki címet szerző, és a felnőtt erőemelő vb-n ezüstig jutó Szabó Ágnes lett. A Magyar Kupa versenysorozat összefoglaló eredménye alapján női erőemelésben az Orosházi Toldi SE csapata végzett az első helyen. Az orosháziak közül elismerést kapott még az ifjúsági világbajnok Imre Daniella és a Masters Eb bronzérmes Schneider Erzsébet. Elismerték a toldisok közül a junior világbajnok Kovács Ferenc és az ifjúsági vébén ezüstérmet szerző Cseh Zita teljesítményét is.

A díjátadó közgyűlést követően Musztafa Imre vezetőedző az Oroscafénak elmondta, hogy a sok éves, nemzetközi szinten is kiemelkedő eredmények mögött rengeteg munka van. Kiemelte, a „műhely” továbbra is működni fog, több mint száz fős létszámmal. Megtudtuk azt is, április 14-15-én, Orosházán rendezik a XXIII. Női, Férfi Erőemelő Magyar Bajnokságot.

(Forrás: www.oroscafe.hu)


Díjkiosztó gála

Díjkiosztó Gála

 

Már korábban megírtukBékés Megyében megválasztották az év sportolóit, ahol Szabó Ágnes 3. lett

A 2011. év sporolója és az év embere ünnepélyes díjkiosztó gálán Musztafa Imre és Szabó Ágnes volt hivatalos. Az ünnepélyes díjátadásra 2012. február 13-ánGyula Város Polgármesteri Hivatalának dísztermében került sor.

 

Musztafa Imre és Szabó Ágnes

 


Honnan jött

 

Honnan jött és merre tart az orosházi erőemelő klub?

 

Az Orosházi Toldi SE ebben az évben ünnepli fennállásának huszonötödik évfordulóját. A klubot Musztafa Imre és néhai Ambrus László alapította 1987-ben. Az orosháziak eredményeiről és idei terveiről beszélgettünk Musztafa Imre vezetőedzővel.

— A hazai erőemelősport történetében Önök a legeredményesebb klub. Számos világ- és Európa-bajnokot adtak a sportágnak az elmúlt negyedszázadban. Milyen jelentősebb eredményeket értek el 2011-ben?  

Ez valóban így van, és ennek nagyon örülünk. Hosszú utat tettünk meg az elmúlt huszonöt évben. Büszkék vagyunk arra, hogy tavaly Szabó Ágnest választotta az országos szövetség az év női erőemelőjének és az év női fekvenyomójának.

Az ausztriai Söldenben rendezett 2011. évi fekvenyomó világbajnokságon a junioroknál +84 kg-ban Szabó Ágnes aranyérmes lett. Az ifjúságiaknál 84 kg-ban Imre Daniella szerezte meg a világbajnoki címet, míg 72 kg-ban Cseh Zita második lett. A pilseni felnőtt fekvenyomó Európa-bajnokságon Szabó Ágnes a +84 kg-osok mezőnyében új junior világcsúcsot ért el 182,5 kg-os eredménnyel, amivel bronzérmet nyert.

A férfiaknál Kovács Ferenc a junior fekvenyomó világbajnokságon aranyérmet vehetett át az eredményhirdetéskor. A masters Európa-bajnokságon fekvenyomásban Schneider Erzsébet bronzérmet szerzett

Úgy hallottam, rövidesen Orosházán rendezi a szövetség idei közgyűlését, amelyen díjazzák az elmúlt év legjobbjait... 
— Abban a megtiszteltetésben részesültünk, hogy február 18-án szombaton délelőtt a Gyopár Klub Hotelben rendezi a szövetség a közgyűlést, és a díjátadó ünnepséget. Ezen a rendezvényen írja alá Dancsó József a város polgármestere és Rónaszéki András a szövetség elnöke a 2014-es ifjúsági és junior világbajnokság rendezéséről szóló megállapodást. Mint ismeretes tavaly ősszel Pilsenben nyertük el a rendezés jogát.

— Milyen feladatok várnak még az orosházi erőemelőkre ebben az évben?   

— Elöljáróban azzal kezdeném, hogy van két távozónk. Czentye Péter fegyelmi okok miatt távozott, míg Cseh Zita családi okok miatt hagyta el a Toldit. A tehetséges, világbajnoki ezüstérmes Cseh Zita Svédországba költözött az édesanyjával. Ebben az évben is nagy feladatokra várnak ránk a hazai és nemzetközi porondon.

A masters válogatott tagjaként Pogány Anna és Schneider Erzsébet juthat ki világversenyre. A fiatalok közül Imre Daniella, Csizmadia Dávid, Takács Ákos esélyes Európa- és világbajnoki indulásra. Jelenleg én vagyok magyar felnőtt erőemelő válogatott szövetségi kapitánya, és a nőknél tőlünk várhatóan Szabó Ágnes, a jelenleg műtét előtt álló Kovács Vivien indulhat a világversenyeken.

A férfiaknál Zeitler Márton, Szöllősi Gábor, Kovács Norbert és Kovács Ferenc vívhatja ki a válogatottságot az Eb-re és a világbajnokságra. Itt szeretném még elmondani, hogy Szabó Ágnes és Kovács Vivien sikeres edzői vizsgát tett a közelmúltban, és mindketten bekapcsolódnak a fiatalok felkészítésébe.

(Forrás: http://beol.hu/bekes/sport/honnan-jott-es-merre-tart-az-oroshazi-eroemelo-klub-427118 )


2011. évi eredményesség

 

2011. évi eredményesség

 

Az erőemelő szövetség összeállította a sportág legjobbjainak listáját, ezúttal is több orosházit elismertek. A díjátadó közgyűlés Orosházán lesz február 18-án

Az év edzője az Orosházi Toldi SE elnöke, Musztafa Imre lett

A nőknél az év erőemelője és az év fekvenyomója is a junior világbajnoki címet szerző, és a felnőtt erőemelő vb-n ezüstig jutó Szabó Ágnes lett. A Magyar Kupa versenysorozat összefoglaló eredménye alapján női erőemelésben az Orosházi Toldi SE csapata végzett az első helyen.

A legjobbakat díjazzák. Február 18-án, Orosházán rendezik a 2011-ben nemzetközi versenyen dobogós helyezést szerzett sportolók részére a Díjátadó Közgyűlést. Az orosháziak közül elismerést kap még a junior világbajnok Kovács Ferenc, az ifjúsági világbajnok Imre Daniella és az ugyanitt ezüstérmet szerző Cseh Zita is.


Női erőemelésben  1. Orosházi Toldi SE
                                2. Erőművek SE
                                3. Vitalitás SE

Az év edzője           1. Musztafa Imre
                                2. Ducsai Géza
                                3. id. Haász László

Erőemelésben         1. Musztafa Imre
                                2-3. Szűcs Sándor és Ungai János

Fekvenyomásban   1. Ducsai Géza
                                2. Musztafa Imre
                                3. id Haász László

Felnőtt Fekvenyomó EB-n   Bronz            Szabó Ágnes

Junior                                   Világbajnok  Szabó Ágnes
                                                                   Kovács Ferenc

Ifjúsági                                Világbajnok  Imre Daniella
                                             Ezüst             Cseh Zita

Masters EB                           Bronz            Schneider Erzsébet

Az év erőemelője                 Szabó Ágnes
                                           
Az év fekvenyomója            Szabó Ágnes
 


Partnereink