Versenyek képekben

Pénz miatt lemaradnak

A pénz miatt több versenyről is lemaradnak az erőemelők

Az Orosházi Toldi SE évek óta meghatározó szerepet tölt be a hazai erőemelő sportban. Az orosháziak idei szerepléséről, és a további tervekről beszélgettünk Musztafa Imre vezetőedzővel.

 

Májusban kezdték a nemzetközi megmérettetést Pilsenben és Söldenben. Ezeken a versenyeken milyen tapasztalatokat szerzett?
Az idei felnőtt kontinensbajnokságon három versenyzőnk indult a söréről híres cseh városban. A hölgyeknél +84 kg-ban a még junior korú Szabó Ági mérlegelt a legkisebb testsúllyal, és végül a negyedik helyen végzett. Öt új magyar csúcsot állított fel Pilsenben, az összetettben 530 kg-ig jutott, ami minden idők legjobb magyar junior eredménye.

Ugyanebben a súlycsoportban szerepelt Kovács Vivien is, aki 500 kg-os összteljesítménnyel az ötödik helyet szerezte meg. A harmadik orosházi induló a férfiaknál 105 kg-ban szereplő Szöllősi Gábor volt, aki harmincöt kilogrammal jobb eredményt ért el összetettben, mint tavaly az országos bajnokságon, és végül 720 kg-ot teljesített.

Az ausztriai Söldenben a fekvenyomó világbajnokságon a junioroknál +84 kg-ban Szabó Ágnes aranyérmes lett. Az ifjúságiaknál 84 kg-ban Imre Daniella szerezte meg a világbajnoki címet, míg 72 kg-ban Cseh Zita a dobogó második fokára állhatott fel az eredményhirdetéskor.    

Haladjunk előre az idei versenynaptárban. Augusztus elején rendezték ugyancsak Pilsenben a fekvenyomó Európa-bajnokságot. Ezen Szabó Ágnes új junior világcsúcsot állított fel. Mesélne erről a viadalról?
Azzal kezdeném, hogy a mindössze tizenhat éves, nagyon tehetséges Cseh Zita jól mutatkozott be a felnőtt mezőnyben, hiszen 72 kg-ban új országos csúccsal, 115 kg-os eredménnyel lett nyolcadik. Szabó Ágnes a +84 kg-osok mezőnyében indult. Elsőre 165 kg-mal biztosította be magát, majd a 175 kg-ot is kinyomta.

Ezt követően kértük az új junior világcsúcsot jelentő 182,5 kg-ot, amelyet Ági teljesített, és ezzel az eredménnyel bronzérmet nyert. Ez a szám hozta egyébként a legszínvonalasabb versenyt az Eb-n, ugyanis itt megdőlt a felnőtt világrekord is, a harminchatéves orosz Zotova Natalia 205 kg-os eredménnyel győzött. Itt szeretném megjegyezni, hogy míg Szabó Ági testsúlya 102 kg volt, addig Zotova 121 kg-mal mérlegelt.        

— Szeptember elején rendezték az idei junior erőemelő világbajnokságot a kanadai Moose Jawban. Erre a versenyre nem tudtak kijutni, pedig Szabó Áginak jó esélye lett volna az érmes helyezésre...
— Sajnos anyagi okai voltak annak, hogy nem tudtunk kijutni Kanadába. A jelenlegi gazdasági válság jelentősen érinti a sportot is, mi sem vagyunk kivételek ezalól. Két versenyzőnk Cseh Zita és Szabó Ágnes indulhatott volna ezen a vb-n, amelyen a tavaszi pilseni Eb-n elért 530 kg-os teljesítményével Ági ezüstérmes lehetett volna a +84 kg-osok mezőnyében.

— Milyen feladatok várnak még az orosházi erőemelőkre ebben az évben?  
— Mint a magyar felnőtt erőemelő válogatott szövetségi kapitánya örömmel mondhatom, hogy a novemberi pilseni felnőtt erőemelő világbajnokságra készülő válogatott keretben hat orosházi versenyző található. Mindez azt jelenti, hogy a tizenkét tagú felnőtt válogatott fele orosházi. A nőknél 72 kg-ban Cseh Zita, 84 kg-ban Szabó Ágnes és +84 kg-ban Kovács Vivien nevezését adtuk le. A férfiaknál 74 kg-ban Zeitler Márton, 105 kg-ban Szöllősi Gábor, míg 120 kg-ban Kovács Ferenc tagja a Toldi SE versenyzői közül a válogatott keretnek. Fontos célként fogalmaztuj meg, hogy Szabó Ágnes megjavítsa fekvenyomásban az általa idén felállított világrekordját. Az idén lesz még felnőtt erőemelő magyar bajnokság a fővárosban, valamint megrendezik Beleden az ifjúságiak és juniorok fekvenyomó magyar bajnokságát. Ezen az utóbbin nem tudok részt venni, mivel Luxemburgban leszek versenybíróként a masters fekvenyomó Európa-bajnokságon.                       

— Sokan kérdezik a szurkolók közül, hogy mikor láthatják Orosházán a nemzetközi szinten jegyzett erőemelőket?
— A korábbi évekhez hasonlóan december elején szeretnénk megrendezni a Gyopáros-kupa nemzetközi fekvenyomó versenyt. Most azon dolgozunk, hogy szponzorok bevonásával megteremtsük ennek a viadalnak az anyagi hátterét. A tervek szerint hat országból érkeznek majd versenyzőkre a Gyopáros-kupára, és várhatóan több mint hatvanan indulnak a viadalon. Ezzel a versennyel egyidőben szeretné megrendezni Orosházán a Magyar Erőemelő Szövetség évadzáró összejövetelét.

(Forrás: www.beol.hu 2011.09.18.)


Pilsen fekvenyomó eb

 

Szabó Ágnes új junior világcsúcsot, még

Cseh Zita új ifjúsági és junior magyar

csúcsot állított fel

 

 

A csehországi Pilsenben az idei nyílt felnőtt fekvenyomó Európa-bajnokságon a mezőny legfiatalabb indulója, a mindössze tizenhat éves Cseh Zita, az Orosházi Toldi SE versenyzője újoncként mutatkozott be a felnőttek között.

 

Az idei ifjúsági világbajnokságon ezüstérmet nyert sportoló 110 kg-mal kezdett, amelynek sikeres teljesítése után második fogásra a 115 kg-t nem tudta kinyomni. Cseh Zita harmadjára teljesítette a 115 kg-ot, és a nyolcadik helyet szerezte meg.

 

A nőknél +84 kg-ban Szabó Ágnes, az Orosházi Toldi SE emelője, aki ebben az évben is junior világbajnok lett, először a 165, majd a 175 kg-ot is kinyomta, ezzel Musztafa Imre tanítványa bronzérmet bebiztosította magának. A harmadik fogás 182,5 kg volt, Ági ezt is magabiztosan teljesítette, ezzel felállította az új junior világcsúcsot.

 

(az alábbi linken meg lehet tekinteni Zita és Ági versenyét a következő időpontokban:)

Zita: 5:00  19:25  30:25

Ági:  55:35  1:12:40  1:32:40

http://www.ustream.tv/recorded/16446901

Ági utolsó nyomása: http://www.youtube.com/watch?v=mJS_ygXitGo

az ünnepélyes díjátadó videója:

http://www.ustream.tv/recorded/16448675

 

Szabó Ágnes a dobogó harmadik fokán

 

Rónaszéki András, a Magyar Erőemelő Szövetség Elnöke a következőkkel jellemezte a két Toldis versenyző teljesítményét:

"A 72 kg-os súlycsoportban a mezőny legfiatalabb versenyzője, Cseh Zita (Orosházi Toldi SE) vette fel a küzdelmet Európa legjobbjaival, nagyszerűen versenyzett, 115 kg-ot teljesített, ami új magyar ifjúsági és junior rekord. Az orosháziak fiatal versenyzője néhány éven belül meghatározó egyénisége lehet a sportágban."

"Szintén kiválóan szerepelt az idén már junior világbajnoki címet is szerzett Szabó Ágnes, az Orosházi Toldi SE versenyzője, aki a +84 kg-os súlycsoportban, kirobbanó erőben versenyezve, a 182,5 kg-os junior világcsúcsot elérve a bronzérmet szerezte meg, halkan megjegyzem, hogy közel 10 kg "benne maradt", de ez így volt megtervezve - nagyon jól! Jövőre retteghetnek a kategória versenyzői, mert az egyenletesen fejlődő magyar bajnok minden bizonnyal 200 kg fölé kerül, s akkor új korszak kezdődik a női +84 kg-os súlycsoportban!"                                                                

(Forrás: www.hunpower.hu)

 


Világbajnokság

Erőemelés: világbajnokság lesz Orosházán

Söldenben jelentette be a hírt a nemzetközi szövetség, ahol három vb-aranyat szereztek az orosháziak.

Az ausztriai Sölden adott otthont az ifjúsági, junior és felnőtt fekvenyomó világbajnokságnak, melyen kitűnő eredményeket értek el az Orosházi Toldi SE versenyzői. Musztafa Imre elnöktől megtudtuk, hogy az ifjúságiaknál Imre Daniella 84 kg-ban lett aranyérmes 85 kg-os összteljesítménnyel, a junioroknál Szabó Ágnes +84 kg-ban harmadik kísérletével teljesítette a 162,5 kg-ot, ami ugyancsak a legfényesebb érmet jelentette, míg Kovács Ferenc a 120 kg-osok versenyében szerezte meg a világbajnoki címet 265 kg-os eredményével. Cseh Zita 72 kg-ban ezüstéremmel zárt 100 kg-mal az ifjúsági lányoknál, a nyílt kategóriában, a +84 kg-osok mezőnyében Kovács Vivien, aki a 132,5 kg-ot teljesítette, a 8. lett.

Az orosházi egyesület elnöke az OrosCafé.hu-nak értékelve a versenyt elmondta, hogy kitűnően szerepeltek az orosházi fiatalok a világbajnokságon. Musztafa Imrétől megtudtuk, a söldeni vb-n az IPF (Nemzetközi Erőemelő Szövetség) elnöke bejelentette: 2014-ben Orosházán rendezik meg az ifjúsági, junior erőemelő világbajnokságot.

Kedden délelőtt újabb sikerről számolt be Musztafa Imre. Az Orosházi Toldi SE elnöke elmondta, hogy a Magyar Erőemelő Szövetség hétfőn kijelölte az augusztusi, pilseni felnőtt fekvenyomó Európa-bajnokság válogatott keretét. Négy orosházi kapott benne helyet: Cseh Zita, Szabó Ágnes, Kovács Ferenc és Zeitler Márton.

(Oroscafé 2011. május 30.)


Fekvenyomó vb

Imre Daniella, Szabó Ágnes és Kovács Ferenc világbajnok lett Söldenben.

 

Az ausztriai Söldenben az ifjúsági, junior és felnőtt fekvenyomó világbajnokságon  remekül szerepeltek az Orosházi Toldi sportolói.

Az ifjúsági lányoknál 84 kg-ban a 17 éves Imre Daniella, az Orosházi Toldi SE versenyzője három fogást mutatott be, és 85 kg-os összteljesítménnyel világbajnoki címet szerzett. Az ifjúsági lányoknál 72 kg-ban Cseh Zita, az Orosházi Toldi SE 16 éves sportolója 100 kg-mal ezüstérmes lett

A junior hölgyeknél +84 kg-ban Szabó Ágnes (Orosházi Toldi SE) 150 kg-mal kezdett, majd a 162,5 kg-os nyomás elsőre nem sikerült. Az orosháziak erősségénél 43 kg-mal súlyosabb francia Felgueiras Tiphanie 155 kg-os eredményt ért el, ezzel átvette a vezetést. Szabó Ágnes azonban nem adta fel, és harmadik kísérletével teljesítette a 162,5 kg-ot, így aranyérmet szerzett.  

A felnőtt nőknél +84 kg-ban Kovács Vivien 125 kg-mal kezdett, majd második fogásra a 132,5 kg-ot is teljesítette, és ezzel a nyolcadik helyen végzett.

A junior férfiaknál 120 kg-ban Kovács Ferenc már az első gyakorlatával magáénak tudhatta a világbajnoki címet. Ferenc 265 kg-ot teljesített, ezzel 57,5 kg-mal jobb lett az eredménye, mint a másodiknak.

 

az alábbi lineken megtekinthetők a versenyzők nyomásai:

Cseh Zita: 9:00  24:30  35:00

Imre Daniella:  42:10  53:35  1:05:38

Szabó Ági: 49:30  1:01:30  1:14:00

http://www.ustream.tv/recorded/14988528

Kovács Vivi: 6:30  16:20  26:20

http://www.ustream.tv/recorded/15017421

Kovács Feri:  19:20   38:30  57:30

http://www.ustream.tv/recorded/15014902

 


Szövetség

Egy még nem olimpiai sportág Szövetsége is dolgozhat jó és eredményesen ! A Magyar Erőemelő Szövetség igen gyorsan, hatékonyan reagál minden ifjúságot és juniorokat érintő problémára ! Itt van például az első Ifjúsági és Junior Erőemelő E.B ! Még idejében megrendelték az olcsó repülőjegyet, lefoglalták a szállást ! tehát minden rendben! Tavaly sikerült egy kis tartalékot képezni és ebből segítik a válogatottat. Ezt mind társadalmi munkában teszik!! 2011 05 21-én egy kiválóan szervezett közgyűlés volt melyre a tag sportegyesületek örömmel mentek, már csak azért is mert nálunk NEM divat lejárt lemezt jelölni a Felügyelő bizottság élére ! Nem szoktunk olyan egyént visszahívni aki 1 millió 980 ezer forint kárt okozott a Szövetségnek !! Nem úgy mint más Szövetségben !??! Látszik, hogy nálunk minden vezető a helyén van mindenki tudja mit kell csinálni ! És ha baj van akkor a súlyzó a hibás !!! Valami probléma, ha még is adódna az Elnökünk azonnal reagál ( mint mikor eltűnt a közel két millió forint ) " Imre baszd meg csinálj valamit" Imre mit csinált ? szerzett pénzt !!! Erre az igen hatékony és jól szervezett munkára felhívom a figyelmét a Magyar legfőbb sport vezetésnek, köztük Czene Attila sportért felelős államtitkár úrnak is !! Ez egy követendő példa Az ifjúsági és junior Erőemelő E.B utazásának szervezését illetően ! Mint minden Szövetségnek nekünk is fontos a Sportunk jövője !!! Ezt ilyen hatékonyan és jól kell csinálni, csak így tovább !!

 


Partnereink