Versenyek képekben

Nemzetközi eredményesség

Nemzetközi Eredményesség

 

A Magyar Erőemelő Szövetség minden évben közzé teszinemzetközi eredményességi listát, amelyben a nemzetközi versenyeken elért pontok összessége alapján megválasztják az év erőemelőjét és  fekvenyomóját. Emellett a klubok közötti eredményességet is közli. .

 

Az év fekvenyomója és erőemelője címet ebben az évben is Szabó Ágnes kapta meg.

 

A klubok közötti eredményesség versenyébenaz Orosházi Toldi Se erőemelésben az első helyen, még fekvenyomásban a második helyen végzett.

 

Egyéniben az erőemelő szakosztályon belül Imre Daniella második, még Haklik Dorottya harmadik lett.


Fekvenyomó Magyar Bajnokság

 

Fekvenyomó Magyar Bajnokság
 
2012. november 17-én  zajlott Budapesten a Felnőtt Fekvenyomó Magyar Bajnokság.
72 kg-ban Imre Daniella (egyéni csúccsal) 92,5 kg-os teljesítményével első helyet szerezte meg ebben a súlycsoportban.
84 kg-ban Haklik Dorottya 77,5 kg-os nyomásával a hatodik helyen végzett.
+ 84 kg-ban élete első magyar bajnokságán bemutatkozott Lovas Mónika, aki 112,5 kg-ot teljesített, ezzel ötödik lett. Ugyan ebben a súlycsoportban Szabó Ágnes 177,5 kg-os teljesítményével arany érmet szerzett, emellett abszolút bajnok lett.
Férfiaknál 59 kg-ban Takács Ákos új junior országos csúccsal 125 kg-mal a második helyen végzett.
Zeitler Márton 74 kg-ban második lett 175 kg-os teljesítményével, ugyan ebben a súlycsoportban Kovács Norbert 140 kg-os nyomásával ötödik helyet érte el. 
105 kg-ban Szöllősi Gábor 190 kg-os nyomásával a negyedik helyet szerezte meg.

Világjáték

 

Szabó Ágnes kijutott a Világjátékokra

 

Egyedüli magyar erőemelőként lehet ott jövő nyáron Kolumbiában az olimpiai játékok programjában nem szereplő sportágak legnagyobb világversenyén.

Az Orosházi Toldi SE versenyzője, Szabó Ágnes kijutott a 2013-as The World Gamesrekaptuk a gyorshírt péntek reggel az orosházi klub vezetőedzőjétől, Musztafa Imrétől, aki elmondta, az orosházi sportoló egyedüli magyar erőemelőként vehet részt a világversenyen, melyet 2013. július 25-e és augusztus 4-e között a kolumbiai Caliban rendeznek.

Musztafa Imre hangsúlyozta, nagy öröm számukra, hogy ott lehetnek a nemzetközi versenyen, Ági pedig kora reggel a Toldi SE Facebook oldalán már fogadta a gratulációkat, és annyit írt, „most már mindent bele.”

A The World Games (Világjátékok) nemzetközi versenysorozatot 1981-ben indították útjára, ez az olimpiai játékok programjában nem szereplő sportágak legnagyobb világversenye. Négyévenként rendezik, legutóbb Tajvan volt a házigazda, 2013-ban pedig Cali (Kolumbia) ad otthont a megmérettetésnek.

(Forrás: www.oroscafe.hu)


Puerto Rico VB

 

Szabó Ágnes 4.helyen végzett  a puerto-ricói  Erőemelő VB-n.A +84 kg-osok között guggolásban három érvényes gyakorlata volt az orosházi emelőnek. Először 210 kg-on mutatkozott be sikeresen, majd a 220 és230 kg új országos csúcs) is teljesítette könnyedén.
Fekvenyomásban a 175 kg elsőre nem sikerült Szabó Ágnesnek, majd másodszorra kinyomta a súlyt, ám a 180 már kifogott az  emelőn, aki így végül 175 kg-mal bronzérmet nyert ebben a számban. Felhúzásban a 160 és175 kg-ot is teljesítette Ági. Összetettben az aranyérmet a huszonnyolc éves tajvani Chang Ya-Wen szerezte meg, aki 637,5 kg-os eredménnyel az első lett.  Szabó Ágnes a negyedik helyen végzett 580 ( új országos csúcs ) kg-mal.

Musztafa Imre, az Orosházi Toldi SE vezetőedzője igy értékelte a versenyt:

Soha nem szoktam a versenyzők válláról levenni a felelősséget, de olyan áldatlan állapotok között versenyeztünk, hogy hosszú pályafutásom során még nem volt részem. A bemelegítő helyiség ahhoz képest, hogy alacsony, zsúfolt is volt. Az itteni szokás szerintmelegítés közben 4-5 éves gyerekek rohangáltak. Olyan alacsony volt, hogy ha nem húzom le a fejem, bevertem volna, ez mellett kicsi és túlzsúfolt volt. A guggolás utáni fekvenyomás bemelegítésekorSzabó Ágnes 150 kg-os nyomásánál, az urugauy-i edző beletolatott a súlyba, úgy megsérült a dereka, hogy örülök tovább tudott versenyezni. A rendezés kb a jánoshalmi szintet ütötte meg, annyival jobb volt, hogy voltak lapozók. Ezek nem kifogáskeresések, ezek tényekSzabó Ágnes minden idők legjobb guggolását produkálta 230 kg-mal, nyomásban és felhúzásban viszont elmaradt az általa tudottaktól. Tudásának kb 70 ℅át teljesítette! Elégedett vagyok a teljesítményével, igaz mindenkinek ilyen körülmények voltak, reméljük, a derék sérülése nem okoz maradandó károsodást további versenyzésébenÖsszetett eredménye a guggolás mellett új országos csúcs.

 

Szabó Ágnes 230 kg-os guggolása

 

Szabó Ági gyakorlatai a következő linken nézhező meg:

http://www.youtube.com/watch?v=z4O-7c5vPuo


Masters EB

 

Orosházi ezüst a masters fekvenyomó Európa-bajnokságon

 

Schneider Erzsébet, az Orosházi Toldi SE versenyzője ezüstérmet szerzett masters I. kategóriában a pilseni fekvenyomó Európa-bajnokságon.

A söréről híres csehországi Pilsenben az idei masters fekvenyomó Európa-bajnokságon pénteken bemutatkozott Schneider Erzsébet, az Orosházi Toldi SE versenyzője.

Az orosházi emelő a masters I. katagóriában a 72 kg-osok között indult. Elsőre 90 kg-ot nyomot Schneider Erzsébet, majd a 95 kg kifogott rajta.

Mivel finn vetélytársa előbb a 90, majd a 95 kg-ot is teljesítette, így harmadikra 97,5 kg-ot kért az orosházi sportolónő, amit nem tudott kinyomni, így ezütérmes lett. Az Európa-bajnoki címet a finn Luoto Satu szerezte meg 97,5 kg-mal.

(Forrás: www.beol.hu)


 

 

 

 
 

Partnereink