Versenyek képekben

Szabó Ági: menni kell tovább

Most még szomorú, de azt mondja, folytatja. Hazaérkezett a kolumbiai Világjátékokról az erőemelő Szabó Ágnes.

„Még mielőtt hibáztatna bárki valakit: senki más nem tehet erről, csak is én. Imre bácsi mindent megtett, én rontottam el. A melegítőben megsérült a vállam. Nagyon sajnálom, és elnézést kérek mindenkitől.” – ezt írta múlt csütörtökön az Orosházi Toldi SE facebook oldalán Szabó Ágnes. Az orosházi sportoló egyedüli magyar erőemelőként jutott ki a kolumbiai Világjátékokra, de mint ahogy már arról beszámoltunk, nem úgy sikerült a megmérettetés, ahogy tervezte. Ági válla a fekvenyomásnál melegítés közben megsérült, így fel kellett adja a versenyt.

Legjobb erőemelő

 

Legjobb női erőemelő

 

A Magyar Erőemelő Szövetség nyilvánosságra hozta a nemzetközi eredményesség listáját (1990. január 1. - 2013. június 15.)

A nemzetközi pontok alapján, minden idők legjobb női erőemelője Szabó Ágnes lett. Ági a 219 válogatott versenyző közül (női-férfi) eredményei alapján a második helyen áll! Egyedül Mészáros László tudta megelőzni.


profil

Szabó Ágnes  (Világjátékok, Cali)

 


Díjátadó

Díjátadó

 

Ünnepélyes keretek között adták át a díjakat a tavalyi év eredményei alapján a Sportok Házában. Az Orosházi Toldi SE versenyzői is "bezsebeltek" pár díjat.

Musztafa Imre a nemeztközi eredményesség alapján az edzők között az első helyen végzett. A csapatversenyben a Toldi SE erőemelésben első, még fekvenyomásban második lett.

Imre Daniella a tavalyi évben elért sikeres szerepléséért két kupát is átvehetett. Először a Fekvenyomó világbajnoki ezüst érme miatt, majd az Erőemelő Világbajnokságon szerzett harmadik helyéért.

Schneider Erzsébet is gazdagabb lett egy díjjal a tavalyi Masters Fekvenyomó Európabajnokságon elért második helyért.

Szabó Ágnes A Fekvenyomó Európabajnokság harmadik helyéért és a Fekvenyomó Világbajnokságon megszerzett ezüst érme miatt vehette át a kupákat. Ezen felül ő lett az év erőemelője és fekvenyomója is.

 


Kaunas Ági

 

 

Szabó Ágnes bronzérmes a világbajnokságon

A litvániai Kaunasban folytatódott pénteken a fekvenyomó világbajnokság.

Szabó Ágnes, az Orosházi Toldi SE válogatott versenyzője, aki erőemelőként egyedüli magyarként képviseli hazánkat a nyáron Caliban a világjátékokon a nyílt kategóriában +84 kg-ban mutatta be tudását.

Az orosházi sportolónő kemény munkából vett részt a viadalon, és 160 kg-mal kezdett, amit biztosan teljesített. Ezt követően másodikra a 167,5 kg-ot nem tudta kinyomni, majd harmadik kísérletre teljesítette a súlyt, így Musztafa Imre edző tanítványa bronzérmet szerzett.

 

Musztafa Imre és Szabó Ágnes

 Partnereink