Versenyek képekben

Fekvenyomó Magyar Bajnokság 2013.

 Toldi SE: érmek a magyar bajnokságról

Az országos fekvenyomó seregszemlén az orosháziak kiváló eredményekkel zártak.

November 23-án a budapesti Halassy Olivér Sportközpont adott otthont a XXIII. Női, Férfi Fekvenyomó Magyar Bajnokságnak. Az országos megmérettetésen az Orosházi Toldi SE versenyzői kitettek magukért.

Az 57 kg-osok mezőnyében Kékegyi Henriett 60 kg-os nyomásával (egyéni csúcs) a negyedik helyen végzett. 63 kg-ban Pogány Andrea 82,5 kg-ot ért el, ezzel szintén negyedik lett, míg Balázs Renáta ugyanebben a súlykategóriában 70 kg-os nyomásával (egyéni csúcs) ötödikként zárt.

Haklik Dorottya ifjúsági létére a felnőttek között is megállta a helyét. 92,5 kg-os nyomása új ifjúsági fekvenyomó csúcsot és a felnőtt második helyet jelentette számára. A +84 kg-os kategóriában Lovas Mónika 120 kg-os teljesítményével ezüstérmet szerzett. Musztafa Imre vezetőedzőtől megtudtuk, a női csapat a harmadik helyen végzett a magyar bajnokságon.

A férfiak mezőnyében taroltak az orosháziak. A 74 kg-os kategóriában Zeitler Márton nem talált legyőzőre, és 172,5 kg-os nyomásával a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Kovács Ferenc 120 kg-ban elért 252,5 kg-ja szintén az első helyet eredményezte, ezen felül az abszolút harmadik helyet is magáénak tudhatja.

Haklik Dorottya, Kovács Ferenc, Zeitler Márton, Balázs Renáta, Lovas Mónika, Kékegyi Henriett


 

 

 

 

 

 

Győrszentiván, ifi, junior erőemelő

A hétvégi magyar bajnokságon remekeltek az orosházi erőemelők.

Szeptember 28-29-én rendezték meg az Ifjúsági, Junior és Masters Erőemelő Magyar Bajnokságot Győrszentivánban. A viadalon az Orosházi Toldi SE sportolói kiváló eredményekkel zártak. Összesen hat arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szereztek, ezen felül két csapatbajnoki címet is bezsebeltek.

A juniorok 52 kg-os mezőnyében Kékegyi Henriett élete első erőemelő versenyén 250 kg-ot teljesített, ezzel a dobogó második fokára állhatott fel. Balázs Renáta 63 kg-ban új egyéni csúccsal 270 kg-ot ért el, és ifjúsági és junior kategóriában is az első helyet szerezte meg, ezen felül ifjúsági abszolút második helyezett lett.

72 kg-ban indult Imre Daniella, és 430,5 kg összteljesítményt produkált. Ezzel megdöntötte a junior országos összetett csúcsot, valamint a 165,5 kg-os felhúzásával új junior és felnőtt országos csúcsot állított fel. Daniella azon felül, hogy nyerte a súlycsoportja versenyét, abszolút magyar bajnok is lett a junior kategóriában.

Haklik Dorottya 397,5 kg-os teljesítménnyel ifjúsági és junior magyar bajnoki címet zsebelt be 84 kg-ban. Ifjúsági abszolút bajnok, még juniorban a harmadik helyet szerezte meg. Dóri 160 kg-os felhúzásával megdöntötte az ifjúsági és junior országos csúcsot. Lovas Mónika +84 kg-ban 440 kg-mal az első helyen végzett, számára is ez az eredmény új egyéni csúcs.

Az orosházi klubtól megtudtuk, az ifjúsági és a junior női csapat is verhetetlennek bizonyult, mindkét kategóriában a dobogó legfelső fokára állhattak fel a csapattagok. A férfiaknál 83 kg-ban versenyzett Szabó Árpád, aki 570 kg-os teljesítményével a bronzérmet nyerte el.

L.Mónika, K.Henriett, H.Dorottya, Sz.Ágnes, B.Renáta, M.Imre, I.Daniella


 

 

 

 

Elismerték Musztafa Imrét

Az orosházi edzőt több évtizedes munkájáért tüntette ki a Békés Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesülete.

Békéscsabán tartotta küldöttközgyűlését múlt pénteken a Békés Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesülete. A tanácskozáson értékelték a 2012-es munkát, ismertették a pénzügyi beszámolót, és a pályázatokról, támogatási lehetőségekről is szó esett.

A küldöttközgyűlés végén kitüntetéseket adtak át az évtizedek óta kiemelkedően dolgozó megyei sportszakembereknek. Elismerésben részesült az Orosházi Toldi SE elnöke, Musztafa Imre is. Az egyesület elnöke, Marik Lászlóné adta át a díját Musztafa Imrének.

Erőemelés Pénzhiány miatt nem utaznak a junior vébére

Szabó Ági pihen

Musztafa Imre, az Orosházi Toldi SE elnöke számolt be tanítványa, Szabó Ágnes sérüléséről. Ági Caliban rendezett világjátékokon szenvedett vállsérülést, majd ezután néhány nappal sérültem a fekvenyomó Eb-n bronzérmes lett. A szakember elmondta, sajnos itt tovább szakadt a válogatott emelő tricepsze, aki most pihenésre szorul, és várhatóan csak a novemberi stavangeri erőemelő vébén indulhat. Az anyagiak hiánya miatt a magyar erőemelők nem tudnak elutazni az augusztus végi Egyesült Államokbeli ifjúsági és junior vébére, így három orosházi sportoló sem vehet részt a viadalon.

 

(forrás: Békés Megyei Hírlap 2013.08.16.)

Sérülés után bronzérmes lett Szabó Ágnes

 A nőknél +84 kg-ban a Caliban rendezett világjátékokon a melegítőteremben megsérült Szabó Ágnes, Orosházi Toldi SE versenyzője — akinek csak két nap pihenője volt az Európa-bajnokság előtt — biztonsági fogással kezdett, és teljesítette a 155 kg-ot. 

Második fogásra 162,5 kg-ot kért az orosházi sportoló, amit magabiztosan kinyomott. A harmadik fogás előtt az orosz Zyryanova Marija teljesítette a 165 kg-ot, így átvette a harmadik helyet. Szabó Ágnes 167,5 kg-ra ment, Musztafa Imre edző tanítványa jó gyakorlatot mutatott be, így megszerezte a bronzérmet. 

Ezen a viadalon nemcsak a súlyokat, hanem önmagát győzte le Szabó Ágnes, aki a világjátékok után, a kiesés miatt nagyon elkeseredett, de a mostani eredmény azt bizonyítja, a megkezdett úton menni kell tovább.     

Partnereink