Versenyek képekben

Nyitás

Kedves Sportbarátok, sportolni vágyók!
Köszönjük a türelmeteket, az Orosházi Toldi SE edzőterme 2020. május 11-én nyit 14 órától. Azt követően a megszokott időrendben tart nyitva.

Zárva

Az Orosházi Toldi SE edzőterme határozatlan időre zárva lesz, a korona vírus miatt. Ezzel kapcsolatban, ha bármilyen információnk lesz, azonnal közölni fogjuk. Megértésüket köszönjük.

Szabó Ágnes magyar- és abszolút bajnok Hajdúszoboszlón

2020. első versenye a Felnőtt Raw Fekvenyomó Magyar Bajnokság volt, amit Hajdúszoboszlón rendeztek meg március 7-én. Ezen a versenyen csak a nők képviselték az egyesületünket.

A két masters korú versenyzőnek, Andinak és Erzsinek, továbbá a felnőtt korú Szabó Áginak ez a bajnokság egy „rávezető” verseny volt a májusi világbajnokságra.

Pogány Andi 72 kg-ban 80 kg-ot teljesített, ezzel a harmadik helyen végzett. Schneider Erzsi vállsérülés miatt a 84 kg-os súlycsoportban 50 kilót nyomott, amivel ő is bronz érmes lett.

+84 kg-os kategóriában Lovas Mónika 112,5 kilógrammos nyomásával második, még Szabó Ági 140 kg-ot teljesített, ezzel a súlycsoport magyar bajnoka lett. Ági az IPF pontszámítás alapján (testsúlyhoz hozzárendelt érték és a teljesített kg aránya) a teljes női mezőnyt nézve, abszolút bajnokként végzett.

A női csapat a harmadik helyet szerezte meg.

 

Rajos Roland egyéni csúccsal első

Elkezdődtek a Fekvenyomó Diákolimpiai elődöntök az ország három helyszínen. Rajos Roland, noha az iskoláját képviseli, egyben Orosházi Toldis versenyző, ezért is adjuk hírül eredményét.

A  Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Bessenyei György Szakgimnáziuma adott otthont a Kelet-magyarországi elődöntőnek február 22-én.

Roland taktikázás miatt egy súlycsoporttal feljebb lépve, a 120 kg-os VI. korcsoportban indult. Ezen okból kiindulva 105,2 kilógrammal mérlegelt, ez annyit jelent, hogy éppen súrolja a 120 kg-os súlykategóriát. Ennek ellenére három magabiztos nyomást teljesített. Elsőre 102,5 kg, ami már egyéni csúcsot jelentett számára, majd 107,5 és végül a 112,5 kg-ot is sikeresen teljesítette. Ezzel az eredménnyel a súly- és korcsoportja diákolimpiai elődöntős első helyezettje lett.

Rajos Roland és Lovas Mónika

 

 

ÉV SPORTOLÓIT KÖSZÖNTÖTTE A BÉKÉS MEGYEI HÍRLAP

Ünnepélyes keretek között adták át a Békés Megyei Hírlap által életre hívott az év sportolója és év embere szavazás díjait hétfő délután (2020.02.17.) a Csabagyöngye Kulturális Központban.

Már korábban hírül adtuk, hogy Véró Alex lett  a szakemberek által felállított rangsorban a férfiak között a legeredményesebb, (a 2018-as évhez hasonlóan, 2019-ben ismét junior fekvenyomó világ- és Európa-bajnoki címet szerzett) így őt is díjazták az ünnepségen. Alex díját, Dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottja adta át.

 

Partnereink