Versenyek képekben

Hazai pályán, jól versenyeztek a Toldisok

Orosházán került megrendezésre az Ifjúsági, Junior, Felnőtt és Masters EQ (ruhás) Fekvenyomó és Erőemelő Magyar Bajnokság 2021. november 6-án.

Berke Lóránd a MERSZ elnöke megnyitójában Musztafa Imrének a Toldi SE elnökének és edzőjének köszönetet mondott az elmúlt évtizedek erőemelésért végzett munkájáért és életműdíjat vehetett át.

Összesen 9 első és 7 második helyet szereztek meg a Toldi SE versenyzői, továbbá egy országos csúcs született.

Kovács-Györkös Melánia 57 kg-ban Guggolás 135,5 kg ami új országos csúcs, fekvenyomás 60 kg, felhúzás 127,5 kg (egyéni csúcs), összetett 323 kg (egyéni csúcs). Erőemelés junior 1. felnőtt 1. abszolút 2. hely. Fekvenyomásban junior 1. felnőtt 2. hely

Schneider Erzsébet 84 kg-ban. Fekvenyomásban három érvényes gyakorlatot bemutatva 85 kg-ot teljesített. Felnőtt 1. Masters2 1. hely. Ezzel Erzsi megszerezte a 10. masters magyar bajnoki címét.

Lovas Mónika +84 kg-ban. Guggolás: 170 kg, fekvenyomás 150 kg, felhúzás 180 kg, összetett 500 kg. Erőemelésben felnőtt 1. abszolút 1. hely. Fekvenyomás felnőtt 2. abszolút 2. hely.

Szabó Ágnes +84 kg-ban. Fekvenyomás 180 kg. Ezzel Ági felnőtt 1. hely, még abszolút helyezésben a dobogó felső fokára állhatott.

Bálint Patrik 74 kg-ban. Fekvenyomásban 130 kg-ot teljesített, ami új egyéni csúcs. Ifi kategóriában második, még juniorban magyar bajnokként zárt.

Varsányi Vajk 93 kg-ban 9 érvényes fogást mutatott be a felnőtteknél első versenyén. Guggolás 210 kg, fekvenyomás 160 kg, felhúzás 230 kg, összetett 600 kg. Vajk az ezüst érmet érte el az orosházi versenyen.

Kovács Ferenc +120 kg-ban a felnőtteknél a dobogó második fokára állhatott, 250 kg-os nyomásával.

A női csapat fekvenyomásban magyar bajnokként zárt.

 

SZABÓ ÁGNES VILÁGBAJNOK LITVÁNIÁBAN

Mint már hírül adtuk, a litvániai Vilniusban került megrendezésre a Korosztályos EQ és Raw Fekvenyomó Világbajnokság. Schneider Erzsébet csapattársa, Szabó Ágnes is remekelt.
Ági raw fekvenyomás, felnőtt +84 kg-os kategóriában világbajnokként fejezte be a versenyt 145 kg-os teljesítményével, nagy előnnyel a kazah és ukrán vetélytársakkal szemben. A világcsúcs kísérlet (152 kg) most sikertelen volt, de így is Ági ezzel az első helyével elérte a 10. fekvenyomó világbajnoki címét.
 
 

SCHNEIDER ERZSÉBET EZÜST ÉRMES A MASTERS FEKVENYOMÓ VILÁGBAJNOKSÁGON

A litvániai Vilnius városában kerül megrendezésre 2021.10.22-31-ig az Ifjúsági, Junior, Felnőtt és Masters EQ és Raw Fekvenyomó Világbajnokság.
Schneider Erzsébet a masters2, „ruhás”, 84 kg-os kategóriában versenyzett. Erzsi nehezebb testsúllyal került a dobogó második fokára a litván versenyző mögött, 82,5 kg-ot teljesítve.
 

Paczuk Ádám visszatérése a baleset után 3 évvel

Mint anno hírül adtuk, hogy Ádám 2018. június 24-én majdnem végzetes autóbalesetet szenvedett. Hosszú időbe telt, mire annyira felépült, hogy élhette a hétköznapjait. De nem adta fel, a sport, az erőemelés éltette. Kórházban töltött hónapjai alatt is csak a versenyzésre gondolt, hogy mikor tud újra a platformra állni. Három évvel később el is jött a várva várt pillanat.
Baja adott otthont a II.o Korosztályos Raw Erőemelő Magyar Bajnokságnak, ahol Ádám is elindult a junior 83 kg-osok között. Guggolásban 130 kg, fekvenyomás 50 kg, felhúzás 150 kg, összesen 330 kg-ot teljesített, ami az ötödik helyre volt elegendő. A MERSZ elnöke Berke Lóránd, a Szövetség nevében Paczuk Ádámnak a "legnagyobb küzdőnek" járó elismerő oklevelet adott át.
-Nagy vágyam volt, hogy újra versenyezzek és átérezzem azt a hangulatot, ami válogatott versenyző koromban volt.
Örömmel tölt el, hogy egy ilyen sérülésből felgyógyulva, végig tudtam csinálni egy magyar bajnokságot. És köszönöm Szabó Áginak, hogy mindig biztatott, és nem engedte feladni. Nyilatkozta Ádám 

Kovács-Györkös Melánia ezüst érmes a Világbajnokságon.

Nagyváradon került megrendezésre az Ifjúsági és Junior Erőemelő Világbajnokság.
Mela egyedüli magyar válogatottként képviselte Magyarországot a versenyen. Élete első nemzetközi versenyén sikeresen mutatkozott be, hiszen az ukrán versenyző mögött a dobogó második helyére állhatott 315 kg-os összetett eredménnyel a junior 57 kilogrammosok mezőnyében. Guggolásban 135 kilós teljesítményével a 7 éve fenn álló  junior országos csúcsot döntött meg. Így ebben  a fogásnemenkénti értékelésben a bronz érmet szerezte meg. Fekvenyomásban második 60 kilóval, még felhúzásban harmadik 120 kg-os eredményével. Összesen 2 ezüst és 2 bronz éremmel térhetett haza.

Partnereink