Versenyek képekben

Honnan jött

 

Honnan jött és merre tart az orosházi erőemelő klub?

 

Az Orosházi Toldi SE ebben az évben ünnepli fennállásának huszonötödik évfordulóját. A klubot Musztafa Imre és néhai Ambrus László alapította 1987-ben. Az orosháziak eredményeiről és idei terveiről beszélgettünk Musztafa Imre vezetőedzővel.

— A hazai erőemelősport történetében Önök a legeredményesebb klub. Számos világ- és Európa-bajnokot adtak a sportágnak az elmúlt negyedszázadban. Milyen jelentősebb eredményeket értek el 2011-ben?  

Ez valóban így van, és ennek nagyon örülünk. Hosszú utat tettünk meg az elmúlt huszonöt évben. Büszkék vagyunk arra, hogy tavaly Szabó Ágnest választotta az országos szövetség az év női erőemelőjének és az év női fekvenyomójának.

Az ausztriai Söldenben rendezett 2011. évi fekvenyomó világbajnokságon a junioroknál +84 kg-ban Szabó Ágnes aranyérmes lett. Az ifjúságiaknál 84 kg-ban Imre Daniella szerezte meg a világbajnoki címet, míg 72 kg-ban Cseh Zita második lett. A pilseni felnőtt fekvenyomó Európa-bajnokságon Szabó Ágnes a +84 kg-osok mezőnyében új junior világcsúcsot ért el 182,5 kg-os eredménnyel, amivel bronzérmet nyert.

A férfiaknál Kovács Ferenc a junior fekvenyomó világbajnokságon aranyérmet vehetett át az eredményhirdetéskor. A masters Európa-bajnokságon fekvenyomásban Schneider Erzsébet bronzérmet szerzett

Úgy hallottam, rövidesen Orosházán rendezi a szövetség idei közgyűlését, amelyen díjazzák az elmúlt év legjobbjait... 
— Abban a megtiszteltetésben részesültünk, hogy február 18-án szombaton délelőtt a Gyopár Klub Hotelben rendezi a szövetség a közgyűlést, és a díjátadó ünnepséget. Ezen a rendezvényen írja alá Dancsó József a város polgármestere és Rónaszéki András a szövetség elnöke a 2014-es ifjúsági és junior világbajnokság rendezéséről szóló megállapodást. Mint ismeretes tavaly ősszel Pilsenben nyertük el a rendezés jogát.

— Milyen feladatok várnak még az orosházi erőemelőkre ebben az évben?   

— Elöljáróban azzal kezdeném, hogy van két távozónk. Czentye Péter fegyelmi okok miatt távozott, míg Cseh Zita családi okok miatt hagyta el a Toldit. A tehetséges, világbajnoki ezüstérmes Cseh Zita Svédországba költözött az édesanyjával. Ebben az évben is nagy feladatokra várnak ránk a hazai és nemzetközi porondon.

A masters válogatott tagjaként Pogány Anna és Schneider Erzsébet juthat ki világversenyre. A fiatalok közül Imre Daniella, Csizmadia Dávid, Takács Ákos esélyes Európa- és világbajnoki indulásra. Jelenleg én vagyok magyar felnőtt erőemelő válogatott szövetségi kapitánya, és a nőknél tőlünk várhatóan Szabó Ágnes, a jelenleg műtét előtt álló Kovács Vivien indulhat a világversenyeken.

A férfiaknál Zeitler Márton, Szöllősi Gábor, Kovács Norbert és Kovács Ferenc vívhatja ki a válogatottságot az Eb-re és a világbajnokságra. Itt szeretném még elmondani, hogy Szabó Ágnes és Kovács Vivien sikeres edzői vizsgát tett a közelmúltban, és mindketten bekapcsolódnak a fiatalok felkészítésébe.

(Forrás: http://beol.hu/bekes/sport/honnan-jott-es-merre-tart-az-oroshazi-eroemelo-klub-427118 )


Partnereink