Versenyek képekben

Világranglista

A Nemzetközi Erőemelő Szövetség közzétette a 2010-es fekvenyomó és erőemelő világranglistát.

Az elmúlt években rendszeresen beszámoltunk az Orosházi Toldi SE erőemelőinek sikereiről. Most a frissen kiadott IPF világranglistán ismét örömmel fedezhettük fel a jól ismert orosházi neveket.

A Nemzetközi Erőemelő Szövetség (IPF) a napokban tette közzé a 2010-es fekvenyomó és erőemelő világranglistát. A mieink közül Szabó Ágnes foglalja el a legelőkelőbb helyet. Fekvenyomásban elért 150kg-os teljesítményével a 6. a listán. Ugyancsak fekvenyomásban, a hölgyek között, Kovács Vivien a 20., míg a férfiaknál Kovács Ferenc 282,5 kg-mal a 15. pozíciót foglalja el.

Erőemelésben Szabó Ágnes, a 90kg-osok mezőnyében, 485 kg-os, három fogásos (guggolás, fekvenyomás, felhúzás) teljesítményével 9., Kovács Vivien 467,5 kilóval a 15. helyen található. (A fenti eredmények értékeléséhez és helyén kezeléséhez még egy adat: a mi versenyzőink junior korúak, az IPF világranglistája pedig felnőtt rangsor.)

További jó hír a Toldi háza tájáról, hogy a Magyar Erőemelő Szövetség kihirdette a 2013-as londoni világjátékokon indítani kívánt versenyzőinek névsorát. A rövidke lista mindössze három nevet tartalmaz. Londonban Szabó Ágnes, Cseh Zita, Kovács Ferenc – mindhárman az Orosházi Toldi SE versenyzői – képviselhetik Magyarországot.

 


Partnereink