Articles

Négy Toldis, 8 érem, 6 abszolút helyezés

Ez a „mérlege” a hétvégi budapesti, Ifjúsági, Junior, Felnőtt és Masters Erőemelő Magyar Bajnokság  Orosházi Toldi versenyzőinek részéről.

Szabados Katalin első erőemelő versenyén jól kezdett a 84 kilósok között. Összetett eredménye 272,5 kg, ezzel felnőttben második, masters1-ben első, még az összesített masters abszolút kategóriában harmadik lett. (guggolás: 105 kg, fekvenyomás 50 kg, felhúzás 117,5 kg)

+84 kg-ban Lovas Mónika a junior és felnőtt kategóriában is magyar bajnokként végzett 545 kg-os teljesítményével. Az abszolút értékelésnél junioroknál abszolút bajnok, még felnőttben második lett. (guggolás 205 kg, fekvenyomás 160 kg, felhúzás 180 kg). Mónika hatalmas fölénnyel nyert, 205 kilóval megelőzve a másodikat.

+120 kg-ban Véró Alex és Bodnár István állt a platformra. Alex 315 kg-os guggolása új junior országos csúcs. Az összetett teljesítménye 840 kg, amivel junior súlycsoport és abszolút kategória első helyezettje lett. Felnőtteknél csak nehezebb testsúly miatt csúszott le a dobogó legfelső fokáról, így ezüst érem került a nyakába. A felnőtt abszolút kategóriában, a második helyet szerezte meg. Alex szorgalma és kitartása az eredményében látszik, mert sikerült megszorítania a 16-szoros magyar bajnokot. 

István 670 kg-mal masters2 kategóriában súlycsoportja magyar bajnokaként, még az összevont masters abszolút második helyezettként végzett. Felnőttek között a bronz érmet sikerült megszereznie. (guggolás 235 kg, fekvenyomás 180 kg, felhúzás 255 kg).

(Lovas Mónika, Véró Alex, Szabó Ágnes, Bodnár István)

Partnereink