Articles

I. Raw Felhúzó Magyar Bajnokság

Hajdúszoboszlón került megrendezésre az I. Raw Felhúzó Magyar Bajnokság. Egyesületünkből öten vettek részt a versenyen. Négyen nem tudtak hibázni, nem volt rontott gyakorlatuk.
Nőknél Schneider Erzsébet, aki egyébként csak fekvenyomó versenyeken szokott indulni, most lehetőséget kapott, hogy felhúzásban is kipróbálja magát. 84 kg-ban 90 kg-os húzással ezüst érmes lett. Lovas Mónika +84 kg-ban torony magasan győzött 185 kg-os eredménnyel. A harmadik fogást nem is kértük, egy szerencsétlen sérülés elkerülése végett, mert Móni a malagai Erőemelő EB-re készül, ez egy felmérő versenynek számított.
Férfiaknál Szabó Árpád 93 kg-ban
5.helyen végzett 250 kg-os húzással. Árpinak az első húzás közben felszakadt a tenyere, így a 260 kg nem sikerült. Farkas Ádám is bőven maga mögé utasította a mezőnyt 302,5 kg-os magabiztos húzásával, magyar bajnok lett, ezen felül az abszolút bajnoki értékelésben harmadik helyen zárt. +120 kg-ban Véró Alexnak is egy felmérő verseny volt, mert ő is a malagai eb-re készül. 260 kg-os húzása számára új egyéni csúcs, ezzel a negyedik helyen végzett ezen a versenyen.

Szabó Árpád, Véró Alex, Farkas Ádám, Lovas Mónika, (Szabó Ágnes)

Partnereink