Articles

Junior férfi csapat győzelme az Erőemelő Magyar Bajnokságon

December 17-én Budapesten került megrendezésre az idei év utolsó megmérettetése, az Ifjúsági, Junior, Felnőtt és Masters Erőemelő Magyar Bajnokság. Ismét érmek és serlegek sokaságával térhettek haza a Toldis versenyzők.

Lovas Mónika újra bebizonyította, hogy az idei sok versennyel a háta mögött,  még mindig képes a győzelemre. 530 kg-os teljesítményével +84-ben a junioroknál és felnőtteknél is arany érmet szerzett. Még az abszolút értékelésben junioroknál első, a felnőtteknél a második helyet szerezte meg.

A férfiak „jöttek, versenyeztek, és nyertek”. A férfi junior csapat legyőzhetetlennek bizonyult, még a felnőtteknél a dobogó második fokára állhattak. Itt meg kell jegyezni, hogy az öt fős csapatból, csak egy versenyző felnőtt korú, a többiek ifjúsági, junior és masters.

Paczuk Ádám, Mónikához hasonlóan megmutatta, hogy még mindig van benne teljesíteni akarás így az év utolsó versenyén, 525 kg-os teljesítményével ifjúsági és junior magyar bajnok, még a felnőtteknél második lett. Ezen felül ifjúsági abszolút bajnok is.

93 kg-ban Szabó Árpád a junioroknál nem talált legyőzőre 712,5 kg-os teljesítményével, junior magyar bajnokként végzett, a felnőtteknél második lett. A junior abszolút bajnoki kategóriában a harmadik helyezést érte el.

Szöllősi Gábor a pár hónapos kihagyás után, de újult erővel visszatérve, a felnőttek között 105 kg-os kategóriában 750 kg-ot ért el, (ami egyéni csúcs) ezzel ezüstérmet szerzett. Gábor 275 kg-os felhúzása is az egyéni legjobbja.

120 kg-os kategóriában Czvitkó Balázs is versenyről versenyre javítja a legjobbjait. 527,5 kg-os eredményt teljesített (egyéni csúcs), ezzel az ifiknél és junioroknál is magyar bajnok lett. Az ifjúsági abszolút értékelésnél második helyen zárt.  Balázs 185 kg-os guggolása és 212,5 kg-os felhúzása is egyéni legjobbja.

+120 kg-ban hárman is indultak. Rajos Erik 495 kg-ot elérve a juniorok között ezüst érmet szerzett. Véró Alex 810 kg-os összetett eredménnyel, ami új egyéni legjobb a junioroknál arany, még a felnőtteknél ezüst érmet ért. Alex 300 kg-os guggolása és 255 kg-os felhúzása is egyéni csúcs. Bodnár István 660 kg-ot teljesített. A felnőtteknél harmadik, még a masters2 kategóriában első lett. A masters2 abszolút értékelésnél a dobogó második fokára állhatott.

Szabó Árpád, Lovas Mónika, Rajos Erik, Szabó Ágnes, Véró Alex, Paczuk Ádám, Czvitkó Balázs, Szöllősi Gábor

Partnereink