Articles

A harmadik hétvégén is folytatódott az éremhalmozás

 

2016. október 29-én Beleden került megrendezésre az Ifjúsági, Junior, Felnőtt és Masters Fekvenyomó Magyar Bajnokság. Egyesületünkből hét fő indult ezen a nívós versenyen, melyről mindenki éremmel térhetett haza.
Nőknél Pogány Andrea 72 kg-ban 90 kilós nyomásával a felnőtteknél harmadik, még a masters1 kategóriában első lett. Masters1-ben az abszolút értékelésnél a legjobbnak bizonyult.
84 kg-ban Schneider Erzsébet 80 kilót teljesített, ezzel a felnőtteknél csak nehezebb testsúly miatt bronz, masters2-ben arany érmes lett. Masters2-ben az abszolút első helyet szerezte meg.
Lovas Mónika ismét remekül versenyzett, juniorban „mindent megnyert”, de felnőttek között is remekelt. Móni +84 kg-os kategóriában 160 kg-ot teljesített, ami egyéni csúcs, ezzel a junior kategória magyar- és abszolút bajnoka lett. Felnőtteknél a súlycsoportjában első, még az abszolút értékelésben harmadik helyen végzett.
Női csapatversenyben a felnőtt kategóriában az Orosházi Toldi SE női csapata a dobogó második fokára állhatott.
A férfiak is kitettek magukért. 74 kg-ban Paczuk Ádám 150 kg-ot nyomott, ezzel az ifjúságiaknál magyar bajnok, a junioroknál ezüst érmes lett. Ifjúságiaknál abszolútban csak egy hajszállal lemaradva, második lett.
Szabó Árpád 93 kg-os junior kategóriában 175 kg-os nyomásával magyar bajnokként zárta a versenyt.
120 kg-ban Czvitkó Balázs 130 kg-ot teljesített, ami egyéni csúcs. Így az ifiknél magyar bajnok, a junioroknál második helyezett lett.
Véró Alex +120 kilogrammmos junior kategória arany érmeseként végzett 250 kg-os nyomásával. Junior abszolútban a dobogó második fokára állhatott. Felnőtteknél a harmadik helyen végzett.
Egyesületünk junior férfi csapata megnyerte a csapatversenyt.
Ezzel bezárult a három hetes folyamatos versenyszezon. Legközelebb november végén folytathatják a Toldisok az éremhalmozást. Minden elismerés a két ifjúsági versenyzőnek, Paczuk Ádámnak és Czvitkó Balázsnak, akik mindhárom versenyen részt vettek és kiválóan teljesítettek, de a többi versenyzőnek is hatalmas gratuláció, akik eredményükkel a hétvégék folyamán öregbítették a Toldi hírnevét.

Partnereink