Articles

Raw Fekvenyomó Magyar Bajnokság, Vésztő

Az idén korán megkezdődött a versenyszezon. Február 21-22. Vésztő adott otthont a 2015. évi Ifjúsági, Junior, Felnőtt, Masters Raw Fekvenyomó Magyar Bajnokságnak.
A Toldisok remek eredménnyel térhettek haza.
Szombaton a nők illetve a 83 kg-os férfiak versenye zajlott. Majd vasárnap pedig 93- +120 kg-ig.
57 kg-ban Kékegyi Henriett 55 kg-ot teljesített (ECS), ezzel a junior kategóriában ezüst érmes lett.
Nagy Nikolett, aki még csak 15 éves, 55 kg- ot (ECS) nyomott a 63 kilósok között, így az ifiknél magyar bajnok, még a junioroknál második helyen végzett.
Pogány Andrea 63 kg-ban 70 kg-os nyomással, a felnőtt kategóriában negyedik, még a masterseknél első lett. Andi az abszolút masters értékelésben is a harmadik helyen végzett.
72 kg-ban Balázs Renáta 72,5 kg-ot sikerült teljesítenie. Ezzel junior első, még felnőtteknél harmadik lett. Illetve új junior országos csúcsot állított fel.
Németh Éva 84 kg-os súlykategóriában 77,5 kg-os (ECS) nyomásával, junioroknál magyar bajnok, felnőtteknél bronz érmes lett.
Schneider Erzsébet, szintén a 84 kilógrammosok között versenyzett. Erzsi 65 kg-ot teljesített, ezzel a felnőtteknél negyedik, a masterseknél első helyezett lett. A masters abszolút értékelésben a dobogó felső fokára állhatott.
+84 kg-ban Lovas Mónika, Haklik Dorottya és Szabó Ágnes versenyeztek. Móni 105 kg-ot (ECS) teljesített, így a junior korosztályban ezüst érmet, a felnőtteknél az ötödik helyet szerezte meg. Ezen felül, junior kategóriában az abszolút értékelésnél a dobogó harmadik fokára állhatott. 
Dóri 82,5 kg-ot (ECS) nyomott, így a junioroknál a harmadik helyen végzett.
Ági három érvényes, magabiztos nyomást produkált a harmadik fogásra 141 kg (ECS) is sikerült. Így a felnőttek között magyar bajnok lett és beállította az új országos csúcsot is. Felnőtteknél abszolút második lett,
Női junior csapat első, még a felnőttek második helyen végeztek.
A férfiaknál ifjúsági kategóriában 66 kg-os súlycsoportban Nagy Ádám és Paczuk Ádám indultak. Nagy Ádám 72,5 kg-ot (ECS) nyomott ezzel ötödik, még Paczuk 100 kg (ECS) bronz érmes lett.
Havrán Róbert, aki még csak 14 éves, élete első versenyén 83 kg-ban indult, ahol 100 kg-ot teljesített, az ifiknél a dobogó második fokára állhatott.
93 kg-ban Majoros Róbert és Szöllősi Gábor küzdhetett. Robi 162,5 kg-ot nyomott, ezzel a junior kategóriában bronz érmet szerzett. Gábor a felnőttek között indult, ő 160 kg-ot teljesített, és a 7. helyen végzett.
Szászi Milán, aki 105 kg-osok között magabiztosan versenyezett. Három érvényes nyomást mutatott be. Már az első fogása új ifjúsági országos csúcs volt (150,5), de utána még kétszer megjavította, így 165 kg-on fejezte be a versenyt. Az ifjúságiaknál magyar bajnok, abszolútban első, junioroknál második lett.
120 kg-ban a juniorok között Farkas Ádám és Rajos Erik indultak. Ádám három érvényes nyomást bemutatva, csak nehezebb testsúly miatt lett ezüstérmes 180 kg-os (ECS) nyomásával. Erik 125 kg-ot nyomott, ezzel az ötödik helyen végzett.
+120 kg-ban remekeltek versenyzőink. Véró Alex, aki még csak első éves junior, de már az első fogásával (172,5 kg) megjavította a junior országos csúcsot, majd másodjára és harmadjára is, végül 190 kg-ot sikerült teljesítenie. Ezzel 20 kilóval megjavította az eddigi országos csúcsot. A junioroknál versenyezett, ahol magyar bajnok lett.
Bodnár István 200 kg-ot teljesített, így a felnőtteknél a dobogó harmadik fokára állhatott, még masterseknél magyar bajnok lett. Sőt, a masters országos csúcsot is megjavította 50 kilógrammal, a ruhás országos csúcsot pedig 27,5 kg-mal. István a masters abszolút értékelésben első helyen végzett.
Farkas Mátyás a masterseknél bizonyult veretlennek, hisz 210 kg-os nyomásával, magyar bajnok lett. Illetve a masters1 kategóriában az abszolút első helyet is magáénak tudhatta.
A férfi ifjúsági csapat harmadik még a junior második helyen végzett.
Az Orosházi Toldisok eredménye összegezve: 15 első, 9 második, 9 harmadik, 2 negyedik, 3 ötödik, 1 hetedik hely. Ezen felül hat új országos csúcs felállítása főződik a nevükhöz.

Férfi Csapat

Bodnár István, Farkas Mátyás, Véró Alex, Szászi Milán, Musztafa Imre, (Szabó Ágnes), Farkas Ádám, Rajos Erik

 

Partnereink