Articles

Győrszentiván, ifi, junior erőemelő

A hétvégi magyar bajnokságon remekeltek az orosházi erőemelők.

Szeptember 28-29-én rendezték meg az Ifjúsági, Junior és Masters Erőemelő Magyar Bajnokságot Győrszentivánban. A viadalon az Orosházi Toldi SE sportolói kiváló eredményekkel zártak. Összesen hat arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szereztek, ezen felül két csapatbajnoki címet is bezsebeltek.

A juniorok 52 kg-os mezőnyében Kékegyi Henriett élete első erőemelő versenyén 250 kg-ot teljesített, ezzel a dobogó második fokára állhatott fel. Balázs Renáta 63 kg-ban új egyéni csúccsal 270 kg-ot ért el, és ifjúsági és junior kategóriában is az első helyet szerezte meg, ezen felül ifjúsági abszolút második helyezett lett.

72 kg-ban indult Imre Daniella, és 430,5 kg összteljesítményt produkált. Ezzel megdöntötte a junior országos összetett csúcsot, valamint a 165,5 kg-os felhúzásával új junior és felnőtt országos csúcsot állított fel. Daniella azon felül, hogy nyerte a súlycsoportja versenyét, abszolút magyar bajnok is lett a junior kategóriában.

Haklik Dorottya 397,5 kg-os teljesítménnyel ifjúsági és junior magyar bajnoki címet zsebelt be 84 kg-ban. Ifjúsági abszolút bajnok, még juniorban a harmadik helyet szerezte meg. Dóri 160 kg-os felhúzásával megdöntötte az ifjúsági és junior országos csúcsot. Lovas Mónika +84 kg-ban 440 kg-mal az első helyen végzett, számára is ez az eredmény új egyéni csúcs.

Az orosházi klubtól megtudtuk, az ifjúsági és a junior női csapat is verhetetlennek bizonyult, mindkét kategóriában a dobogó legfelső fokára állhattak fel a csapattagok. A férfiaknál 83 kg-ban versenyzett Szabó Árpád, aki 570 kg-os teljesítményével a bronzérmet nyerte el.

L.Mónika, K.Henriett, H.Dorottya, Sz.Ágnes, B.Renáta, M.Imre, I.Daniella


 

 

 

 

Partnereink