Versenyek képekben

Orosházi Toldi SE története

 

1987-ben alakult az Orosházi Ifjúsági ház ATLAS klubjából. Alapító tagok néhai Ambrus László és Musztafa Imre. Sajnos egyik alapító tagunk Ambrus László 1996-ban autóbalesetben elhalálozott.

 

1988-ban indultunk először versenyen, Gyulán a Junior Magyar Bajnokságon, ahol Rácz János versenyzőnk 82,5 kg bronz érmes lett. 1989-ben már junior csapatként is tudtunk indulni és megnyertük a csapatbajnokságot! Kovács Péter, Gáspár Róbert, Majoros András, Fekécs Levente, Rácz János összetételű csapattal! Még 1989-ben megnyertük az Országos Felnőtt Csapatbajnokságot is! A Bajnok csapat: Kovács Péter, Gáspár Róbert, Rácz János, Shopela András, Szepesi Norbert, Musztafa Imre.

 

Az első nemzetközi eredményt Musztafa Imre érte el 1991-ben, az Európa bajnokságon bronz érmes lett! Majd 1992-ben Európa bajnok! (M-I) 1994-ben Világbajnok (M-I). Az első Magyar Junior Európa bajnoki érmet szintén Orosházi Toldis érte el, Gáspár Róbert bronz érmes lett Angliában 1994-ben.

 

Utólag már összeszámolni is nehéz lenne azt a sok szép eredményt, amit az Orosházi Toldisok értek el, úgy a Nemzetközin, mint a Hazai Bajnokságokon.

Amire még nagyon büszke a Toldi  SE, hogy Horváth Katalin versenyzőnk a hölgyek közül elsőnek Világbajnoki bronz érmet szerzett Finnországban 1994-ben. Kati jelenleg Kanadában él! Sport Clubból verseny sport egyesületté 1997-ben alakultunk át.

Alapító tagok: (a teljesség igénye nélkül) Blahó János, Dr. Dancsó József, Jagri István, Dr. Csele Judit, Felföldi Mihály, Rácz János (sajnos neki motorbalesete miatt abba kellett hagyni a versenyzést) Gáspár Róbert, Csanda Csaba, Gibala Edit, Füredi Jánosné, és még nagyon sokan.

 

Jelenleg is, mint a kezdetekkor, Musztafa Imre az egyesület vezetője. Ma már Nemzetközi szinten is elismert egyesületté váltunk, sok válogatott sportolónk van és több Európa és Világbajnokkal büszkélkedhetünk! Mertünk nagyot álmodni és büszkén tekintünk a jövő felé!

Olyan versenyzők voltak sorainkban, mint Rick Péter, aki kétszeres felnőtt Világbajnok felhúzásban! És olyan versenyzőink vannak, mint Szabó Ágnes, aki négyszeres Junior Világbajnok és egyszeres Junior Európa bajnok, vagy Kovács Vivien kétszeres Junior Világbajnok, Tarsoly Gyula Ifjúsági Világbajnok, Kovács Ferenc Junior Világbajnok és még sorolhatnánk azokat a fiatalokat, akik úgy Nemzetközi, mint Hazai szinten űzik ezt a szép, de cseppet sem könnyű sportot.

Musztafa Imre

Orosházi Toldi SE Elnöke

 

Partnereink