Articles

Killen Fekvenyomó Vb

Az USA-ban,  texasi Killeenben rendezték meg az Ifjúsági, Junior és Felnőtt Fekvenyomó Világbajnokságot.

A több órás repülőút ellenére sikerült megérkezni a hotelbe. Már az elején történt egy kis malőr, mert az Austin-i reptérre nem érkeztek meg a csomagok. Szerencsére a szervezők megoldották ezt a problémát és még aznap éjjel elhozták a csomagokat a szállásra.

A szálloda és a versenyhelyszín között körülbelül 200 méter volt, így mindenki eldönthette, hogy akarja-e élőben nézni a versenyt, vagy inkább pihenne.

Elsőként Szabó Ágnes mutathatta meg tudását. Magabiztosan teljesítette a kezdőfogását, ami 130 kg volt, majd a 145 kg-ot, amivel megszerezte az első helyet.

Kovács Vivien következett, aki fekvenyomó ruha nélkül kezdett 100 kg-on, majd a ruha felvétele után 137,5 kg-ra kérte a súlyt, amit kétszer nem sikerült teljesítenie, így maradt 100 kg-on ezzel harmadik lett.

Csík Gábornak  240 kg volt a kezdő súlya. Ezt másodjára sikerült teljesítenie. Harmadik fogására rá kellett menni a világcsúcsra, mert ezzel lett volna első, és csak pár centi hiányzott a tökéletes gyakorlathoz. Így 240 kg-mal fejezte be a verseny és második helyet szerezte meg.

Kovács Ferenc  fejezte be a Toldisok szereplését. 260 kg-os kezdőfogása után a 282,5 kg-ot is magabiztosan teljesítette, majd a 295 kg-ot is megpróbálta. Nagyon kevés hiányzott az utolsó nyomása érvényességéhez. Feri 45  kilóval előzte meg a második  helyezettet!

 

Eredmények:

Szabó Ágnes:   145 kg      1. helyezés

Kovács Vivien:  100 kg      3. helyezés

Csík Gábor:       240 kg     2. helyezés

Kovács Ferenc: 282,5 kg   1. helyezés

Partnereink