Articles

Korosztályos Erőemelő

 

 

Ifjúsági, Junior, Masters Erőemelő Magyar Bajnokság

 

2012. december 8-9.  Orosháza adott otthont az Ifjúsági, Junior, Masters Erőemelő Magyar Bajnokságnak. A két napos viadalon 8 Toldis versenyző lépett dobogóra a különböző súly  és korcsoportban.

Élete első versenyét nem kezdte rosszul Balázs Renáta 63 kg-ban 227,5 kg teljesítményével ifiben első, juniorban pedig harmadik lett.

72 kg-ban Imre Daniella ifiben és juniorban is az első helyen végzett. Több országos csúcsot javított meg. Nyomásban 97,5 kg ifi csúcs, 165 kg-os húzása ifi, junior és felnőtt csúcs, összetettben a 412,5 kg-os teljesítménye ifi és junior új országos csúcs. Daniellának sikerült az abszolút kategóriát is megnyernie.

Haklik Dorottya 84 kg-ban arany érmes lett az ifi és junior kategóriában a 370 kg-os összteljesítményével. Emellett abszolútban a harmadik helyet sikerült megszereznie.

A szintén újonc Lovas Mónika és jól szerepelt. Móni is több országos csúcsot is megjavított. 120 kg-os nyomása új ifi csúcs, 143 kg-os húzása is ifi csúcs, ezeken felül, az összetett 393 kg-os eredménye is új ifjúsági  országos csúcs. Ezzel az eredményével ifiben arany, még juniorban az ezüst éremig jutott.

A női csapatversenyben az Orosházi Toldi SE végzett az élen.

 

A férfiaknál Takács Ákos is mindent beleadott. 165 kg guggolása junior és felnőtt országos csúcs lett. 120,5 kg-os nyomása junior országos csúcs. Összetettben 455,5 kg-ig jutott, ami az 59 kg-os súlykategóriában az aranyérmet jelentette számára.

Kishonti Noel is bemutatkozott, 510 kg-os összteljesítményével ifiben  negyedik, juniorban a hatodik helyig tudta magát felküzdeni.

Máté Attila masters kategóriában 570 kg-os eredményével a dobogó legfelső fokára állhatott. Attila 215 kg-os guggolása és 225 kg-os felhúzása új masters országos csúcsot jelentett számára.

Horváth Mihály 120 kg-ban a juniorok között második lett 530 kg-os teljesítményével.

 

Összesen 13 országos csúcsot döntöttek meg a Toldis versenyzők. 8 arany, 2 ezüst és 1 bronz érmet sikerült megszerezniezen a két napos versenyen.

 


Partnereink