Articles

Puerto Rico VB

 

Szabó Ágnes 4.helyen végzett  a puerto-ricói  Erőemelő VB-n.A +84 kg-osok között guggolásban három érvényes gyakorlata volt az orosházi emelőnek. Először 210 kg-on mutatkozott be sikeresen, majd a 220 és230 kg új országos csúcs) is teljesítette könnyedén.
Fekvenyomásban a 175 kg elsőre nem sikerült Szabó Ágnesnek, majd másodszorra kinyomta a súlyt, ám a 180 már kifogott az  emelőn, aki így végül 175 kg-mal bronzérmet nyert ebben a számban. Felhúzásban a 160 és175 kg-ot is teljesítette Ági. Összetettben az aranyérmet a huszonnyolc éves tajvani Chang Ya-Wen szerezte meg, aki 637,5 kg-os eredménnyel az első lett.  Szabó Ágnes a negyedik helyen végzett 580 ( új országos csúcs ) kg-mal.

Musztafa Imre, az Orosházi Toldi SE vezetőedzője igy értékelte a versenyt:

Soha nem szoktam a versenyzők válláról levenni a felelősséget, de olyan áldatlan állapotok között versenyeztünk, hogy hosszú pályafutásom során még nem volt részem. A bemelegítő helyiség ahhoz képest, hogy alacsony, zsúfolt is volt. Az itteni szokás szerintmelegítés közben 4-5 éves gyerekek rohangáltak. Olyan alacsony volt, hogy ha nem húzom le a fejem, bevertem volna, ez mellett kicsi és túlzsúfolt volt. A guggolás utáni fekvenyomás bemelegítésekorSzabó Ágnes 150 kg-os nyomásánál, az urugauy-i edző beletolatott a súlyba, úgy megsérült a dereka, hogy örülök tovább tudott versenyezni. A rendezés kb a jánoshalmi szintet ütötte meg, annyival jobb volt, hogy voltak lapozók. Ezek nem kifogáskeresések, ezek tényekSzabó Ágnes minden idők legjobb guggolását produkálta 230 kg-mal, nyomásban és felhúzásban viszont elmaradt az általa tudottaktól. Tudásának kb 70 ℅át teljesítette! Elégedett vagyok a teljesítményével, igaz mindenkinek ilyen körülmények voltak, reméljük, a derék sérülése nem okoz maradandó károsodást további versenyzésébenÖsszetett eredménye a guggolás mellett új országos csúcs.

 

Szabó Ágnes 230 kg-os guggolása

 

Szabó Ági gyakorlatai a következő linken nézhező meg:

http://www.youtube.com/watch?v=z4O-7c5vPuo


Partnereink