Articles

Ifi erőemelő vb

 

Ifjúsági, Junior Erőemelő Világbajnokság

 

A lengyelországi Szczyrk adott otthont augusztus 28-a és szeptember 2-a között az Ifjúsági, Junior Erőemelő Világbajnokságnak, melyen az Orosházi Toldi SE sportolói is indultak.

 

Péntek délelőtt 10 órakor kezdődött a nők küzdelme az ifjúságiak 72 kg-osok mezőnyében, ahol Imre Daniella is szerepelt.

Az orosházi sportoló 400 kg-os összteljesítménnyel a bronzérmet szerezte meg az orosz Kristina Novikova és a kanadai Rebecca Chapman mögött.

Daniella 150 kg-os guggolása a fogásnemenkénti díjazásban 3. helyet, 90 kilós fekvenyomása 2. helyet és 160 kg-os felhúzása (új ifjúsági és junior országos csúcs) a 2. helyet jelentette számára.

 

Szombat délelőtt az ifjúsági kategória, +84 súlycsoportjában dobogóra lépő Haklik Dorottyáért izgulhattunk.

Dóri nem régen űzi ezt a sportot, de tehetsége és kiváló eredményei feljogosították a vébé-n való indulásra. A fiatal orosházi lány szépen meg is állta a helyét és bár a dobogós helyezés nem sikerült, csak dicséret illeti. Dóri eredménye: guggolás 152,5 kg (új ifjúsági országos csúcs), fekvenyomás 80 kg, felhúzás 142,5 kg (új ifjúsági országos csúcs). Így összesen 375 kilót sikerült teljesíteni, ezzel a negyedik helyen végzett. Dórinak ez az eredménye, az egyéni csúcsához képest 100 kg-mal több.

 

Daniella érmei


Partnereink