Versenyek képekben

2016. év sportolói, edzői

A Magyar Erőemelő Szövetség megválasztotta a 2016-os év nemzetközi versenyek eredményessége alapján az év sportolóit, legjobb csapatokat és legeredményesebb edzőket.
Az "év sportolói" címből, hármat az Orosházi Toldi SE versenyzői kapták meg.
2016. év női erőemelője: Szabó Ágnes
2016. év női fekvenyomója: Szabó Ágnes
2016. év férfi erőemelője: Paczuk Ádám
2016. év legeredményesebb csapata: Orosáházi Toldi SE
2016. év edzője: Musztafa Imre

Részletezve különböző kategóriánként a teljes listából kiemelve a Toldi versenyzőinek helyezéseit:

Legeredményesebb versenyzők:

1.       Szabó Ágnes

2.       Lovas Mónika

5.    Paczuk Ádám

Erőemelés egyéni:

1.       Szabó Ágnes

2.       Lovas Mónika

           4.       Paczuk Ádám

Erőemelés csapat:

1.       Orosházi Toldi SE

Fekvenyomás egyéni:

1.       Szabó Ágnes

Fekvenyomás csapat:

1.       Orosházi Toldi SE

Csapat összesítés:

1.       Orosházi Toldi SE

Edzői eredményesség:

1.       Musztafa Imre

 

Európa-Kupa győztes lett Szabó Ágnes és Lovas Mónika

Spanyolországi Malaga adott otthont december 2-4. között a Klasszikus Fekvenyomó és Erőemelő Európa-Kupának. Az Orosházi Toldi SE két versenyzője hibátlan gyakorlatokat mutattak be.

Ági, a klasszikus (raw) fekvenyomásban volt érdekelt. Három érvényes nyomást bemutatva, +84 kg-os kategóriában 142,5 kg-os eredményével az első helyen végzett. Az abszolút bajnoki értékelésben a második helyet szerezte meg.

Lovas Mónika erőemelésben, szintén a +84 kg-os kategóriában indult. 9 érvényes gyakorlatot bemutatva Mónival nem bírt a norvég hölgy, így klubtársához hasonlóan, arany érmes lett. Mónika 172,5 kg-os guggolt, ami egyéni legjobbja, 112,5 kg-ot fekvenyomott, 190 kg-ot húzott fel. Így összesen 475 kg-ot teljesített, ami szintén egyéni csúcs.

Ifi, Junior és Masters Raw Fekvenyomó OB

Az év utolsó előtti versenye, az Ifjúsági, Junior és Masters Raw Fekvenyomó Magyar Bajnokság zajlott Debrecenben 2016. november 26-án. Érmekben most sem volt hiány.
A nők mindent nyertek. 72 kg-ban Pogány Andrea 75 kg-ot teljesített, ezzel masters1 magyar bajnoka és ennek a korcsoportnak az abszolút bajnoka.
Schneider Erzsébet 84 kg-os masters2 kategóriában, három érvényes nyomás után, 60 kg-ot nyomott, ezzel Andihoz, hasonlóan masters2 magyar bajnok és abszolút bajnokként zárta a versenyt.
Lovas Mónika junior +84-ben, sok versennyel a háta mögött, de még mindig kihozta magából a jó eredményt. 110 kg-os teljesítményével junior magyar- és abszolút bajnok lett.
Paczuk Ádám 74 kg-os kategóriában ifjúságiaknál és a junioroknál is a második helyen végzett. Ádám mögött is az idén már jó pár verseny volt, de még így is sikerült hoznia az eredményt.
120 kg-os súlykategóriában, Czvitkó Balázs három érvényes gyakorlatot bemutatva, koncentráltan versenyzett. 115 kg-os sikeres nyomásával, ami egyéni csúcs, az ifjúságiaknál harmadik, még a junioroknál a második helyet jelentette.
Véró Alex +120 kg-ban remekelt. Ő is kifogástalanul versenyzett, 202,5 kg-os fekvenyomásával, új junior országos csúcsot állított be. Ezzel a junioroknál magyar bajnokként és a junior abszolút kategóriában második helyen végzett.
Junior férfi csapat a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Szabó Ágnes negyedik a világbajnokságon

Az orosházi erőemelő minden számban negyedik lett, így az összetettben is éppen hogy lecsúszott a dobogóról és az előkelő negyedik helyen zárt. Ezzel viszont lecsúszott a Világjátékokról.

Az Egyesült Államok-beli Orlandoban rendezték meg november 13-19. között az IPF Erőemelő Világbajnokságot. A floridai versenyen egyedüli magyarként emelt Szabó Ágnes, az Orosházi Toldi SE sportolója.

Az orosháziak erőssége a +84 kg-os súlycsoportban versenyzett. Guggolásban egy sikeres gyakorlatot mutatott be a sokszoros magyar bajnok, 237,5 kg-mal — ami új országos csúcs — és ezzel a negyedik helyen végzett. Fekvenyomásban Szabó Ágnesnek három sikeres kísérlete volt, a 182,5, majd a 190 kg után a 195 kg-os súlyt is kinyomta (egyéni csúcs), és ezzel ismét a negyedik helyet szerezte meg.

Két fogásnem után Ági a második helyen állt. Ezután következett a felhúzás, amiben 200 kg-ig jutott, a 210 kg már kifogott rajta, így ebben a számban is negyedik lett, miként 632,5 kg-os új országos csúccsal összetettben is. A Toldi SE emelője saját korábbi rekordját javította meg 34,5 kg-mal.

– Felemás érzések vagy inkább csalódottság fogott el, amikor a harmadik felhúzásnál begörcsöltem és ez által kiesett a rúd a kezemből. Akkor tudtam, hogy mindennek vége, pedig becsülettel készültem, hiszen jóval megdöntöttem az addigi csúcsomat, de jelen esetben ez háttérbe szorul, mert nagyon szerettem volna a dobogóra jutni – nyilatkozta a verseny után kissé csalódottan Szabó Ági.

Ági ezzel a helyezéssel sajnos nem szerzett kvótát a 2017-es Világjátékokra, pedig ez volt a legfőbb célja. Ehhez azonban a dobogón kellett volna végeznie. A szövetség azonban még bízik abban, hogy valaki visszalép, vagy megkapják a szabadkártyás indulás lehetőségét a nem olimpiai sportágak legnagyobb világversenyére.

 

 

A harmadik hétvégén is folytatódott az éremhalmozás

 

2016. október 29-én Beleden került megrendezésre az Ifjúsági, Junior, Felnőtt és Masters Fekvenyomó Magyar Bajnokság. Egyesületünkből hét fő indult ezen a nívós versenyen, melyről mindenki éremmel térhetett haza.
Nőknél Pogány Andrea 72 kg-ban 90 kilós nyomásával a felnőtteknél harmadik, még a masters1 kategóriában első lett. Masters1-ben az abszolút értékelésnél a legjobbnak bizonyult.
84 kg-ban Schneider Erzsébet 80 kilót teljesített, ezzel a felnőtteknél csak nehezebb testsúly miatt bronz, masters2-ben arany érmes lett. Masters2-ben az abszolút első helyet szerezte meg.
Lovas Mónika ismét remekül versenyzett, juniorban „mindent megnyert”, de felnőttek között is remekelt. Móni +84 kg-os kategóriában 160 kg-ot teljesített, ami egyéni csúcs, ezzel a junior kategória magyar- és abszolút bajnoka lett. Felnőtteknél a súlycsoportjában első, még az abszolút értékelésben harmadik helyen végzett.
Női csapatversenyben a felnőtt kategóriában az Orosházi Toldi SE női csapata a dobogó második fokára állhatott.
A férfiak is kitettek magukért. 74 kg-ban Paczuk Ádám 150 kg-ot nyomott, ezzel az ifjúságiaknál magyar bajnok, a junioroknál ezüst érmes lett. Ifjúságiaknál abszolútban csak egy hajszállal lemaradva, második lett.
Szabó Árpád 93 kg-os junior kategóriában 175 kg-os nyomásával magyar bajnokként zárta a versenyt.
120 kg-ban Czvitkó Balázs 130 kg-ot teljesített, ami egyéni csúcs. Így az ifiknél magyar bajnok, a junioroknál második helyezett lett.
Véró Alex +120 kilogrammmos junior kategória arany érmeseként végzett 250 kg-os nyomásával. Junior abszolútban a dobogó második fokára állhatott. Felnőtteknél a harmadik helyen végzett.
Egyesületünk junior férfi csapata megnyerte a csapatversenyt.
Ezzel bezárult a három hetes folyamatos versenyszezon. Legközelebb november végén folytathatják a Toldisok az éremhalmozást. Minden elismerés a két ifjúsági versenyzőnek, Paczuk Ádámnak és Czvitkó Balázsnak, akik mindhárom versenyen részt vettek és kiválóan teljesítettek, de a többi versenyzőnek is hatalmas gratuláció, akik eredményükkel a hétvégék folyamán öregbítették a Toldi hírnevét.

Partnereink