Versenyek képekben

Magyar Kupa 2016.

A nemzetközi eredményességet már korábban közzé tettük, most a Magyar Kupa eredményei láthatóak. Az Orosházi Toldi SE majdnem mindegyik kategóriában szerepel. Ehhez hozzá kell tennünk, hogy közel 50 sportegyesület eredményei számítanak bele a Magyar Kupába. 

 

KIDERÜLT, KIK VOLTAK A LEGJOBBAK 2016. évben

A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is csaknem nyolcvan újságírókból, sportvezetőkből és sporttámogatókból álló grémiumot kért a Békés Megyei Hírlap arra, hogy válasszák meg Békés megyében az év sportolóját, csapatát és edzőjét a 2016. évi teljesítmények alapján.

Az Orosházi Toldi SE versenyzői és edzője is érdekelt volt a szavazásban. Íme a szavazatok alapján a Toldis eredmények:

2016. ÉV LEGEREDMÉNYESEBB BÉKÉS MEGYEI NŐI SPORTOLÓJA:

2. Szabó Ágnes

Szavazatot kapott: Lovas Mónika

2016. ÉV LEGEREDMÉNYESEBB BÉKÉS MEGYEI FÉRFI SPORTOLÓJA:

5. Paczuk Ádám

2016. ÉV LEGEREDMÉNYESEBB BÉKÉS MEGYEI CSAPATA:

Szavazatot kapott: az Orosházi Toldi SE

2016. ÉV LEGEREDMÉNYESEBB BÉKÉS MEGYEI EDZŐJE:

6. Musztafa Imre

2016. ÉV BÉKÉS MEGYEI LEÁNY UTÁNPÓTLÁS KORÚ SPORTOLÓJA:

Szavazatot kapott: Lovas Mónika

2016. ÉV BÉKÉS MEGYEI FIÚ UTÁNPÓTLÁS KORÚ SPORTOLÓJA:

3. Paczuk Ádám

Szavazatot kapott: Szabó Árpád

Forrás: Békés Megyei Hírlap 2017. január 16. szám

 

Egyesületünkből két versenyzőre is lehet szavazni, hogy közönségdíjasok legyenek.

A BEOL.hu játékra hívja olvasóit. Három kategóriában keressük Békés megye 2016-os közönségdíjas sportolóit.
Az Orosházi Toldi SE-ből Paczuk Ádám és Szabó Ágnes is a jelöltek között szerepel. Kérjük, hogy úgy gondolja, hogy megérdemelnék ezt a díjat, akkor szánjanak rá egy percet és szavazzanak. Köszönjük. (csak az email címet kell megadni)
 
 
(Ádám legnagyobb elismerése, hogy a Magyar Erőemelő Szövetség az év férfi erőemelőjének, Ágié, hogy az év női erőemelője és fekvenyomójának választották a nemzetközi eredményeik alapján.)

Előkelő helyen a Toldisok a nemzetközi világranglistán

Az IPF (International Powerlifting Federation - Nemzetközi Erőemelő Szövetség) közzétette 2016. év összes versenyén (legyen az európai, ázsiai, vagy más kontinens versenye, minden korcsoportot beleértve, ifjúságitól a mastersig /ez több ezer eredményt jelent/) elért eredményeket. 
Ezek alapján a legelőkelőbb helyek:
Szabó Ágnes, raw fekvenyomásban 2. hely
Lovas Mónika, raw fekvenyomásban 10. hely (még csak junior)
Paczuk Ádám, erőemelésben 68. hely (még csak ifjúsági)

Rajos István, fekvenyomásban 76. hely

A felnőtt eredmények dominálnak, de Mónika és Ádám is jó helyen végzett, fiatal koruk ellenére.

Junior férfi csapat győzelme az Erőemelő Magyar Bajnokságon

December 17-én Budapesten került megrendezésre az idei év utolsó megmérettetése, az Ifjúsági, Junior, Felnőtt és Masters Erőemelő Magyar Bajnokság. Ismét érmek és serlegek sokaságával térhettek haza a Toldis versenyzők.

Lovas Mónika újra bebizonyította, hogy az idei sok versennyel a háta mögött,  még mindig képes a győzelemre. 530 kg-os teljesítményével +84-ben a junioroknál és felnőtteknél is arany érmet szerzett. Még az abszolút értékelésben junioroknál első, a felnőtteknél a második helyet szerezte meg.

A férfiak „jöttek, versenyeztek, és nyertek”. A férfi junior csapat legyőzhetetlennek bizonyult, még a felnőtteknél a dobogó második fokára állhattak. Itt meg kell jegyezni, hogy az öt fős csapatból, csak egy versenyző felnőtt korú, a többiek ifjúsági, junior és masters.

Paczuk Ádám, Mónikához hasonlóan megmutatta, hogy még mindig van benne teljesíteni akarás így az év utolsó versenyén, 525 kg-os teljesítményével ifjúsági és junior magyar bajnok, még a felnőtteknél második lett. Ezen felül ifjúsági abszolút bajnok is.

93 kg-ban Szabó Árpád a junioroknál nem talált legyőzőre 712,5 kg-os teljesítményével, junior magyar bajnokként végzett, a felnőtteknél második lett. A junior abszolút bajnoki kategóriában a harmadik helyezést érte el.

Szöllősi Gábor a pár hónapos kihagyás után, de újult erővel visszatérve, a felnőttek között 105 kg-os kategóriában 750 kg-ot ért el, (ami egyéni csúcs) ezzel ezüstérmet szerzett. Gábor 275 kg-os felhúzása is az egyéni legjobbja.

120 kg-os kategóriában Czvitkó Balázs is versenyről versenyre javítja a legjobbjait. 527,5 kg-os eredményt teljesített (egyéni csúcs), ezzel az ifiknél és junioroknál is magyar bajnok lett. Az ifjúsági abszolút értékelésnél második helyen zárt.  Balázs 185 kg-os guggolása és 212,5 kg-os felhúzása is egyéni legjobbja.

+120 kg-ban hárman is indultak. Rajos Erik 495 kg-ot elérve a juniorok között ezüst érmet szerzett. Véró Alex 810 kg-os összetett eredménnyel, ami új egyéni legjobb a junioroknál arany, még a felnőtteknél ezüst érmet ért. Alex 300 kg-os guggolása és 255 kg-os felhúzása is egyéni csúcs. Bodnár István 660 kg-ot teljesített. A felnőtteknél harmadik, még a masters2 kategóriában első lett. A masters2 abszolút értékelésnél a dobogó második fokára állhatott.

Szabó Árpád, Lovas Mónika, Rajos Erik, Szabó Ágnes, Véró Alex, Paczuk Ádám, Czvitkó Balázs, Szöllősi Gábor

Partnereink