Versenyek képekben

I. Raw Felhúzó Magyar Bajnokság

Hajdúszoboszlón került megrendezésre az I. Raw Felhúzó Magyar Bajnokság. Egyesületünkből öten vettek részt a versenyen. Négyen nem tudtak hibázni, nem volt rontott gyakorlatuk.
Nőknél Schneider Erzsébet, aki egyébként csak fekvenyomó versenyeken szokott indulni, most lehetőséget kapott, hogy felhúzásban is kipróbálja magát. 84 kg-ban 90 kg-os húzással ezüst érmes lett. Lovas Mónika +84 kg-ban torony magasan győzött 185 kg-os eredménnyel. A harmadik fogást nem is kértük, egy szerencsétlen sérülés elkerülése végett, mert Móni a malagai Erőemelő EB-re készül, ez egy felmérő versenynek számított.
Férfiaknál Szabó Árpád 93 kg-ban
5.helyen végzett 250 kg-os húzással. Árpinak az első húzás közben felszakadt a tenyere, így a 260 kg nem sikerült. Farkas Ádám is bőven maga mögé utasította a mezőnyt 302,5 kg-os magabiztos húzásával, magyar bajnok lett, ezen felül az abszolút bajnoki értékelésben harmadik helyen zárt. +120 kg-ban Véró Alexnak is egy felmérő verseny volt, mert ő is a malagai eb-re készül. 260 kg-os húzása számára új egyéni csúcs, ezzel a negyedik helyen végzett ezen a versenyen.

Szabó Árpád, Véró Alex, Farkas Ádám, Lovas Mónika, (Szabó Ágnes)

I. Raw Felnőtt II. o. Fekvenyomó Magyar Bajnokság, Siófok

Siófokon került megrendezésre az I. Raw Felnőtt II. o. Fekvenyomó Magyar Bajnokság.
Nők kitettek magukért, mindketten három érvényes nyomást mutattak be. Pogány Andrea 72 kg-ban 80 kg-ot teljesítve a második helyen végzett, még az abszolút kategóriában (tehát az összes női versenyző eredményét figyelembe vége az kinyomott súly a testsúlyához viszonyítva) a legjobbnak bizonyult.
84 kg-os súlycsoportban Schneider Erzsébet 65 kg-ot is sikerült teljesítenie. Ezzel ezüst érmes lett.
Férfiaknál Farkas Ádám 120 kg-ban 180 kg-ot teljesített, ezzel a súlycsoportja harmadik helyezettje lett.

Simonka György elismerő levele

Pascal Raw Fekvenyomó Magyar Bajnokság, Vésztő

A 2017. év első versenye Vésztőn zajlott, a Felnőtt Raw Fekvenyomó Magyar Bajnokság. A Toldisok parádésan szerepeltek. 
Nőknél Pogány Andrea 72 kg-ban, új masters országos csúccsal 80,5 kg-ot teljesítve ezüst érmet szerzett. 
84 kg-ban Schneider Erzsébet, aki szintén masters korú, de a felnőttekkel vette fel a versenyt, harmadik helyen végzett 60 kg-os nyomásával. 
+84 kg-ban Lovas Mónika és Szabó Ágnes versenyzett. Móni csak junior versenyző, de 110 kg-os eredményével a doboharmadik fokára állhatott. Ági három érvényes nyomást bemutatva, 143 kg-os új országos csúcsával az első helyet szerezte meg. Az abszolút értékelésben a második lett. A női csapat is a második helyet szerezte meg.
A női eredményhirdetés után, Musztafa Imre, a Békés Megyei Erőemelő Szövetség Elnöke átadta tiszteletdíját a 2016. év sportolóinak. 
Majd következett a férfi verseny, ahol Paczuk Ádám (még csak első éves junior) mutatott be három érvényest nyomást, végül 120 kg-os eredménnyel, nehezebb testsúly miatt az
ötödik helyen végzett.
Vasárnap Véró Alex +120 kg-os súlycsoportban mutatott be három hibátlan gyakorlatot. Végül 207,5 kilós nyomással,
(új junior országos csúcs) a harmadik helyen végzett.

A sportág klasszisait díjazta a Nemzeti Versenysport Szövetség

Ezen klasszisok közé tartozott egyedüli erőemelőként, Szabó Ágnes (válogatott sportoló, az Orosházi Told SE versenyzője), aki díjazottként kapott meghívást erre a rangos ünnepségre. Az eseményen 2016-os teljesítményük elismeréseképpen 31 sportág 47 versenyzőjét, díjazták.

A díjat Dr. Mészáros János elnök és dr. Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára adta át Szabó Ágnes részére. Ági a tavalyi felnőtt világbajnoki címével érdemelte ki ezt az elismerést.

dr. Szabó Tünde, Szabó Ágnes, Dr. Mészáros János

Partnereink