Versenyek képekben

Lovas Mónik junior világbajnok

A litvániai Kaunas városában az Ifjúsági, Junior és Felnőtt Fekvenyomó Világbajnokságon vett részt Lovas Mónika, az Orosházi Toldi SE egyik kiválósága, a junior +84 kg-os kategóriában. Hatalmas fölénnyel győzött az orosz versenyző előtt. Mónika magabiztosan versenyzett, 3 szabályos nyomást bemutatva, 162,5 kg-os egyéni csúccsal, megérdemelten lett arany érmes. Így két héten belül egy junior erőemelő Európa-bajnoki és egy junior fekvenyomó világbajnoki cím tulajdonosa lett.

VI. Raw Erőemelő Magyar Bajnokság

Tabon került megrendezésre a VI. Felnőtt Raw Erőemelő Magyar Bajnokság. Ezen a hétvégén csak a férfi versenyzők versenye zajlott. Az öt Orosházi Toldis, sikeresen helyt állt.
Az első éves junior korú Paczuk Ádám a 74 kilósok népes mezőnyében a negyedik helyen végzett. 9 érvényes gyakorlatot bemutatva 500 kg-ot teljesített. Csak nehezebb testsúllyal maradt le a dobogóról. 122,5 kg-os fekvenyomása, 202,5 kg-os felhúzása és az összetett 500 kg új egyéni csúcsa.
Szöllősi Gábor a 93 kg-os kategóriában ötödik helyen végzett 580 kg-os eredménnyel.
120 kg-ban Farkas Ádám
ezüst érmet szerzett 712,5 kg-os teljesítményével.
+120 kg-ban Véró Alex és Bodnár István indult. Alex is még csak junior korú, de jobbnak bizonyult, mint számos felnőtt versenyző. Alex a
második helyen végzett 705 kg-os összetettel, ami számára új egyéni csúcs. 245 kg-ot guggolt, szintén egyéni csúcs, és a 210 kg-os fekvenyomása új országos csúcs erőemelésen belül fekvenyomásban, és önállóan is a fekvenyomás rekord értékelésnél. István már masters2 korú, de ő is maga mögé utasította a nála fiatalabbakat, 695 kg-os eredménye új masters2 országos csúcs, és ezzel a harmadik helyen végzett. 185 kg-os fekvenyomása szintén új masters2 országos csúcs.

Szabó Ágnes Európa-bajnok Malagában

Folytatódott az Orosházi Toldisok részéről az éremszerzés. A malagai Felnőtt Erőemelő Európa-bajnokságon Szabó Ágnes +84 kg-os kategóriában Európa-bajnok lett.
Ági 255 kg-ot guggolt, ami új országos csúcs (ebben a fogásnemben is első hely), 195 kg-ot fekvenyomott (második a fogásnemenkénti értékelésben) és 205 kg-ot felhúzott (szintén második), ami szintén országos csúcs. Így 655 kg-ot teljesítve arany érmet szerzett az EB-n, ezzel szintén megjavítva az országos összetett csúcsot 22,5 kilógrammal.

Lovas Mónika összetettben, Véró Alex fekvenyomásban Európa-bajnok

A spanyolországi Malagában került megrendezésre az Ifjúsági, Junior és Felnőtt Erőemelő Európa-bajnokság.

A magyar válogatottat három Orosházi Toldis képviselte. Szerdán már beindult az éremszerzés.

+84 kg-ban Lovas Mónika a junioroknál bizonyult a legjobbnak. 210 kg-ot guggolt, 152,5 kg-ot fekvenyomott, ezzel a fogásnemenkénti értékelésben mindkettőben ezüst érmes lett. 195 kg-os felhúzása az arany érmet jelentette számára.  Így 557,5 kg-mal megnyerte a Junior Európa-bajnokságot. Az összetett eredményét az egyéni csúcsához képest 30 kilógrammal javította meg. A fekvenyomáson kívül mindegyik eredménye új egyéni csúcs.

Véró Alex a junior +120 kg-os súlycsoportban, első nemzetközi versenyén, remekül szerepelt. Mindegyik fogásnemben egyéni legjobbját érte el, ennek eredménye, hogy az összetettjét  47,5 kilógrammal megjavítva 857,5 kg-ot sikerült teljesítenie, ezzel a negyedik helyen végzett. 312,5 kg-os guggolása új junior országos csúcs. 272,5 kg-os fekvenyomása, ebben a számban az Európa-bajnoki címet jelentette számár a. 272.5 kg-os felhúzással pedig a dobogó harmadik fokára állhatott.

Szabó Ágnes a felnőtt kategóriában, szombaton fog versenyezni.

Paczuk Ádám magyar bajnok, Czvitkó Balázs csúcstartó lett.

Budapesten, a Papp László Arénában került megrendezésre a Raw Junior Erőemelő Magyar Bajnokság április 30-án.

Paczuk Ádám magabiztos versenyzéssel magyar bajnokként zárta a Raw bajnokságot. Ádám 74 kg-os kategóriában, első éves juniorként mérettette meg magát a többi tapasztalt versenyzővel, de 485 kg-os összetett eredményével, 30 kilógrammal előzte meg a második helyezettet. Részletes eredménye: guggolás 170 kg, fekvenyomás 115 kg, felhúzás 200 kg.

120 kg-ban a még ifjúsági korú Czvitkó Balázs 515,5 kg-mal (egyéni csúcs) az ötödik helyen végzett a juniorok között. Balázs 200,5 kg-os guggolással (egyéni csúcs) megjavította az ifjúsági országos csúcsot. Fekvenyomásban 115 kg-ot (egyéni csúcs), még felhúzásban 200 kilót teljesített.

Paczuk Ádám és Czvitkó Balázs

Partnereink