Versenyek képekben

Szabó Ágnes 9. a világjátékokon

Az erőemelők szereplése a wroclawi világjátékokon véget ért. Egyetlen erőemelő kvalifikálta magát sportágunk legrangosabb versenyére (a nem olimpiai sportágak olimpiájára), az Orosházi Toldi SE versenyzője, Szabó Ágnes. 
A verseny helyszíne a legnagyobb volt, ahol valaha erőemelő versenyt rendeztek. Egy hatalmas hangverseny csarnok, több száz fős nézőtérrel. A világ legjobb erőemelői mérték össze tudásukat. 
Ági a super heavy kategóriában indult. Guggolásban 260 kg-ot teljesített, ami új országos csúcs. Fekvenyomásban 195 kg, még felhúzásban 190 kg-ig jutott. Így az összetett eredménye 645 kg. Ezzel az eredménnyel, illetve az ehhez tartozó wilks pontszám alapján (testsúly és teljesített eredmény aránya) a 9.helyen végzett.

Polgármesteri elismerés

Orosháza város polgármestere, Dávid Zoltán, elismerését fejezte ki sportegyesületünk két versenyzőjének: Lovas Mónikának és Szabó Ágnesnek, kiváló sporteredményeikért. Nagyon köszönjük a megtisztelő figyelmet és a gratulációt.

Lovas Mónika Felnőtt Erőemelő Magyar Bajnok Tabon

Az európa-bajnoki és a világbajnoki cím után jöhetett még egy raw magyar bajnoki is, de most a felnőtt kategóriában. Már beszámoltunk két héttel ezelőtt a Raw Felnőtt Erőemelő Magyar Bajnokság férfi eredményeiről, de június 3-án a nők következtek. Egyesületünkből csak Lovas Mónika indult a +84 kg-os kategóriában. Móni megmutatta, hogy maradt még benne erő erre a versenyre is, az elmúlt hetek próbatételei után. 455 kg-os összetett eredménnyel arany érmes lett a tabi versenyen.

Gyors hír

Most kaptuk a hírt, hogy Szabó Ágnes kvalifikálta magát a 2017-es lengyelországi Világjátékokra, így július végén részt vehet a nem olimpiai sportágak olimpiáján.

Szabó Ágnes is világbajnok

A nyílt kategóriában az esti programban a nőknél +84 kg-ban a malagai erőemelő Európa-bajnokságon összetettben aranyérmes Szabó Ágnes, az Orosházi Toldi SE versenyzője elsőként a 190 kg-os súlyt nyomta ki, majd másodikra 195 kg-ot kért.

Az orosháziak rutinos emelője ezt is fogást is teljesítette. Miután a svéd Lonn Sandra 202,5 kg-ot kért, így harmadikra neki is ezt a súlyt kellett kérnie. Mindkét emelő teljesítette a 202,5 kg-ot, így könnyebb testsúlyával Szabó Ágnes lett a világbajnok.

Ezzel Ági megdöntötte a magyar országos csúcsot is.

Szabó Ágnes a dobogó tetején

Partnereink