Versenyek képekben

Gyors hír

Most kaptuk a hírt, hogy Szabó Ágnes kvalifikálta magát a 2017-es lengyelországi Világjátékokra, így július végén részt vehet a nem olimpiai sportágak olimpiáján.

Szabó Ágnes is világbajnok

A nyílt kategóriában az esti programban a nőknél +84 kg-ban a malagai erőemelő Európa-bajnokságon összetettben aranyérmes Szabó Ágnes, az Orosházi Toldi SE versenyzője elsőként a 190 kg-os súlyt nyomta ki, majd másodikra 195 kg-ot kért.

Az orosháziak rutinos emelője ezt is fogást is teljesítette. Miután a svéd Lonn Sandra 202,5 kg-ot kért, így harmadikra neki is ezt a súlyt kellett kérnie. Mindkét emelő teljesítette a 202,5 kg-ot, így könnyebb testsúlyával Szabó Ágnes lett a világbajnok.

Ezzel Ági megdöntötte a magyar országos csúcsot is.

Szabó Ágnes a dobogó tetején

Lovas Mónik junior világbajnok

A litvániai Kaunas városában az Ifjúsági, Junior és Felnőtt Fekvenyomó Világbajnokságon vett részt Lovas Mónika, az Orosházi Toldi SE egyik kiválósága, a junior +84 kg-os kategóriában. Hatalmas fölénnyel győzött az orosz versenyző előtt. Mónika magabiztosan versenyzett, 3 szabályos nyomást bemutatva, 162,5 kg-os egyéni csúccsal, megérdemelten lett arany érmes. Így két héten belül egy junior erőemelő Európa-bajnoki és egy junior fekvenyomó világbajnoki cím tulajdonosa lett.

VI. Raw Erőemelő Magyar Bajnokság

Tabon került megrendezésre a VI. Felnőtt Raw Erőemelő Magyar Bajnokság. Ezen a hétvégén csak a férfi versenyzők versenye zajlott. Az öt Orosházi Toldis, sikeresen helyt állt.
Az első éves junior korú Paczuk Ádám a 74 kilósok népes mezőnyében a negyedik helyen végzett. 9 érvényes gyakorlatot bemutatva 500 kg-ot teljesített. Csak nehezebb testsúllyal maradt le a dobogóról. 122,5 kg-os fekvenyomása, 202,5 kg-os felhúzása és az összetett 500 kg új egyéni csúcsa.
Szöllősi Gábor a 93 kg-os kategóriában ötödik helyen végzett 580 kg-os eredménnyel.
120 kg-ban Farkas Ádám
ezüst érmet szerzett 712,5 kg-os teljesítményével.
+120 kg-ban Véró Alex és Bodnár István indult. Alex is még csak junior korú, de jobbnak bizonyult, mint számos felnőtt versenyző. Alex a
második helyen végzett 705 kg-os összetettel, ami számára új egyéni csúcs. 245 kg-ot guggolt, szintén egyéni csúcs, és a 210 kg-os fekvenyomása új országos csúcs erőemelésen belül fekvenyomásban, és önállóan is a fekvenyomás rekord értékelésnél. István már masters2 korú, de ő is maga mögé utasította a nála fiatalabbakat, 695 kg-os eredménye új masters2 országos csúcs, és ezzel a harmadik helyen végzett. 185 kg-os fekvenyomása szintén új masters2 országos csúcs.

Szabó Ágnes Európa-bajnok Malagában

Folytatódott az Orosházi Toldisok részéről az éremszerzés. A malagai Felnőtt Erőemelő Európa-bajnokságon Szabó Ágnes +84 kg-os kategóriában Európa-bajnok lett.
Ági 255 kg-ot guggolt, ami új országos csúcs (ebben a fogásnemben is első hely), 195 kg-ot fekvenyomott (második a fogásnemenkénti értékelésben) és 205 kg-ot felhúzott (szintén második), ami szintén országos csúcs. Így 655 kg-ot teljesítve arany érmet szerzett az EB-n, ezzel szintén megjavítva az országos összetett csúcsot 22,5 kilógrammal.

Partnereink