Versenyek képekben

Szabó Ágnes Európa-bajnok Malagában

Folytatódott az Orosházi Toldisok részéről az éremszerzés. A malagai Felnőtt Erőemelő Európa-bajnokságon Szabó Ágnes +84 kg-os kategóriában Európa-bajnok lett.
Ági 255 kg-ot guggolt, ami új országos csúcs (ebben a fogásnemben is első hely), 195 kg-ot fekvenyomott (második a fogásnemenkénti értékelésben) és 205 kg-ot felhúzott (szintén második), ami szintén országos csúcs. Így 655 kg-ot teljesítve arany érmet szerzett az EB-n, ezzel szintén megjavítva az országos összetett csúcsot 22,5 kilógrammal.

Lovas Mónika összetettben, Véró Alex fekvenyomásban Európa-bajnok

A spanyolországi Malagában került megrendezésre az Ifjúsági, Junior és Felnőtt Erőemelő Európa-bajnokság.

A magyar válogatottat három Orosházi Toldis képviselte. Szerdán már beindult az éremszerzés.

+84 kg-ban Lovas Mónika a junioroknál bizonyult a legjobbnak. 210 kg-ot guggolt, 152,5 kg-ot fekvenyomott, ezzel a fogásnemenkénti értékelésben mindkettőben ezüst érmes lett. 195 kg-os felhúzása az arany érmet jelentette számára.  Így 557,5 kg-mal megnyerte a Junior Európa-bajnokságot. Az összetett eredményét az egyéni csúcsához képest 30 kilógrammal javította meg. A fekvenyomáson kívül mindegyik eredménye új egyéni csúcs.

Véró Alex a junior +120 kg-os súlycsoportban, első nemzetközi versenyén, remekül szerepelt. Mindegyik fogásnemben egyéni legjobbját érte el, ennek eredménye, hogy az összetettjét  47,5 kilógrammal megjavítva 857,5 kg-ot sikerült teljesítenie, ezzel a negyedik helyen végzett. 312,5 kg-os guggolása új junior országos csúcs. 272,5 kg-os fekvenyomása, ebben a számban az Európa-bajnoki címet jelentette számár a. 272.5 kg-os felhúzással pedig a dobogó harmadik fokára állhatott.

Szabó Ágnes a felnőtt kategóriában, szombaton fog versenyezni.

Paczuk Ádám magyar bajnok, Czvitkó Balázs csúcstartó lett.

Budapesten, a Papp László Arénában került megrendezésre a Raw Junior Erőemelő Magyar Bajnokság április 30-án.

Paczuk Ádám magabiztos versenyzéssel magyar bajnokként zárta a Raw bajnokságot. Ádám 74 kg-os kategóriában, első éves juniorként mérettette meg magát a többi tapasztalt versenyzővel, de 485 kg-os összetett eredményével, 30 kilógrammal előzte meg a második helyezettet. Részletes eredménye: guggolás 170 kg, fekvenyomás 115 kg, felhúzás 200 kg.

120 kg-ban a még ifjúsági korú Czvitkó Balázs 515,5 kg-mal (egyéni csúcs) az ötödik helyen végzett a juniorok között. Balázs 200,5 kg-os guggolással (egyéni csúcs) megjavította az ifjúsági országos csúcsot. Fekvenyomásban 115 kg-ot (egyéni csúcs), még felhúzásban 200 kilót teljesített.

Paczuk Ádám és Czvitkó Balázs

I. Raw Felhúzó Magyar Bajnokság

Hajdúszoboszlón került megrendezésre az I. Raw Felhúzó Magyar Bajnokság. Egyesületünkből öten vettek részt a versenyen. Négyen nem tudtak hibázni, nem volt rontott gyakorlatuk.
Nőknél Schneider Erzsébet, aki egyébként csak fekvenyomó versenyeken szokott indulni, most lehetőséget kapott, hogy felhúzásban is kipróbálja magát. 84 kg-ban 90 kg-os húzással ezüst érmes lett. Lovas Mónika +84 kg-ban torony magasan győzött 185 kg-os eredménnyel. A harmadik fogást nem is kértük, egy szerencsétlen sérülés elkerülése végett, mert Móni a malagai Erőemelő EB-re készül, ez egy felmérő versenynek számított.
Férfiaknál Szabó Árpád 93 kg-ban
5.helyen végzett 250 kg-os húzással. Árpinak az első húzás közben felszakadt a tenyere, így a 260 kg nem sikerült. Farkas Ádám is bőven maga mögé utasította a mezőnyt 302,5 kg-os magabiztos húzásával, magyar bajnok lett, ezen felül az abszolút bajnoki értékelésben harmadik helyen zárt. +120 kg-ban Véró Alexnak is egy felmérő verseny volt, mert ő is a malagai eb-re készül. 260 kg-os húzása számára új egyéni csúcs, ezzel a negyedik helyen végzett ezen a versenyen.

Szabó Árpád, Véró Alex, Farkas Ádám, Lovas Mónika, (Szabó Ágnes)

I. Raw Felnőtt II. o. Fekvenyomó Magyar Bajnokság, Siófok

Siófokon került megrendezésre az I. Raw Felnőtt II. o. Fekvenyomó Magyar Bajnokság.
Nők kitettek magukért, mindketten három érvényes nyomást mutattak be. Pogány Andrea 72 kg-ban 80 kg-ot teljesítve a második helyen végzett, még az abszolút kategóriában (tehát az összes női versenyző eredményét figyelembe vége az kinyomott súly a testsúlyához viszonyítva) a legjobbnak bizonyult.
84 kg-os súlycsoportban Schneider Erzsébet 65 kg-ot is sikerült teljesítenie. Ezzel ezüst érmes lett.
Férfiaknál Farkas Ádám 120 kg-ban 180 kg-ot teljesített, ezzel a súlycsoportja harmadik helyezettje lett.

Partnereink