Versenyek képekben

Kik voltak 2017. év legjobb sportolói Békés megyében

A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal több mint nyolcvan, újságírókból, sportvezetőkből és sporttámogatókból álló grémiumot kért fel a Békés Megyei Hírlap arra, hogy válasszák meg Békés megyében az év sportolóját, csapatát és edzőjét a 2017. évi teljesítmények alapján.

Egyesületünk versenyzőit és edzőjét is érintette ez a rangsor a különböző kategóriában.

A 2017. év legeredményesebb Békés megyei női ­sportolója:

Szabó Ágnes második lett ebben az értékelésben Márton Anita után. Szavazatot kapott Lovas Mónika

A 2017. év legeredményesebb Békés megyei férfi sportolója:

6. helyen végzett Véró Alex

A 2017. év legeredményesebb Békés megyei ­csapata:

Az Orosházi Toldi SE női csapata szavazatot kapott.

A 2017. év legeredményesebb Békés megyei edzője:

5. helyen végzett Musztafa Imre

A 2017-es év Békés megyei leány utánpótláskorú sportolója:

Szavazatot kapott Lovas Mónika

Forrás: https://www.beol.hu/sport/helyi-sport/kiderult-kik-voltak-az-elmult-esztendo-legjobb-sportoloi-bekes-megyeben-1153977/

Előkelő helyen az Orosházi Toldisok a világranglistán

A Nemzetközi Erőemelő Szövetség (IPF) összegezte a 2017. év összes nemzetközi versenyének eredményét és elkészítette a világranglistát. (Ebben a listában minden korosztály eredménye szerepel.)

Szabó Ágnes 145 kg-os raw fekvenyomásával holtversenyben az amerikai Bonica Lough-al a világranglista első helyén végzett. Erőemelésben 655 kg-mal a harmadik, még 202,5 kg fekvenyomása a negyedik helyre volt elegendő.

Lovas Mónika még 2017-ben junior korúan is remekül teljesített. 115 kg raw nyomása a 12., 557,5 kg összetett eredménye a 14., még a 162,5 kg-os fekvenyomása a 13. helyet jelentette számára.
 

Véró Alex is még a junior „közepén” tart, de már ígéretes versenyző. Erőemelésben 857,5 kg-ot teljesített, ezzel a 34., és az erőemelő EB-n nyomott 272,5 kg-val fekvenyomásban a 40. helyen végzett.
(Természetesen ebben listában csak a nemzetközi eredmények szerepelnek, a hazai nem, azóta már a listában feltüntetett eredményeket is megjavították országos bajnokságon.)

Forrás: http://www.powerlifting-ipf.com

Brillíroztak a Toldisok az év utolsó versenyén

Az ünnepek közeledtével se pihenhettek a versenyzők, mert december 16-17-én rendezték meg az év utolsó versenyét Békéscsabán, az Ifjúsági, Junior, Felnőtt és Masters Fekvenyomó Magyar Bajnokságot.
Rajos Vivien a Táncsics Mihály Gimnázium tanulója, a 72 kg-os súlykategóriában indult. Élete első versenyén több érmet is bezsebelt. Vivi tehetséges, kellő rutinnal még fényesebb érmeket szerezhet a későbbiekben. 30 kg-ot teljesített. Ezzel az ifjúságiaknál első, junioroknál harmadik, még a felnőtteknél a negyedik helyet szerezte meg.
Szintén 72 kg-os kategóriában Pogány Andrea 85 kg-os nyomásával a felnőtteknél a dobogó második fokára állhatott, még masters1-ben magyar bajnokként végzett. Az összevont masters abszolút értékelésnél, harmadik lett.
Schneider Erzsébet 84 kg-os súlycsoportban 88 kg-os nyomással új masters2 országos csúcsot állított be, és ezzel a masters2 magyar bajnoka lett. Felnőtteknél a bronz érmet szerezte meg.
+84 kg-ban Lovas Mónika és Szabó Ágnes indult el. Mónika 165 kg-os eredményével, ami egyéni csúcs, a juniorban a súlykategóriájában és abszolút értékelésnél az első helyen végzett. Felnőtteknél a súlycsoport és az abszolút második helyet érte el. Csapattársa, Ági lett a súlycsoport magyar-, és abszolút bajnoka 190-es teljesítménnyel. A női csapat első helyen végzett.
Paczuk Ádám súlycsoportot váltva, most 83 kg-ban 110 kg-os nyomással a junioroknál második, még a felnőtteknél, az ötödik helyezést érte el.
+120 kg-ban nagy taktikai csatát vívva a többszörös magyar bajnokok előtt, Véró Alex juniorként, felnőtt magyar bajnok lett élete legjobbjával, 287,5 kg-os eredménnyel. Junior kategóriában szintén arany érmesként végzett. Abszolút értékelésnél junioroknál második, a felnőtteknél harmadik helyet szerezte meg.
Ezzel a csodás eredménnyel fejezték be az Orosházi Toldi SE versenyzői a 2017-es évet.

MUSZTAFA IMRE 2017. ÉV EDZŐJE

Csütörtök este a Magyar Erőemelő Szövetség nyilvánosságra hozta, a nemzetközi eredményesség alapján az év edzőit. Musztafa Imre, az Orosházi Toldi SE elnöke és edzője kapta meg az év edzője díjat, Dr. Lombosi Melinda és Kromek András előtt. Gratulálunk!

SZABÓ ÁGNES A 2017. ÉV NŐI FEKVENYOMÓJA ÉS ERŐEMELŐJE!

A hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. A Magyar Erőemelő Szövetség idén is a legjobb női sportolónak választotta Szabó Ágnest az Orosházi Toldi SE versenyzőjét. Ági már többször elnyerte az év sportolója díjat mindkét szakágban. Erőemelésben hetedik, fekvenyomásban hatodik alkalommal lett az év legjobbja. Hatalmas dolog, hogy a négy díjból kettőt egy egyesület, az Orosházi Toldi SE versenyzője kaphatta.
2017-ben fontosabb eredménye: felnőtt Világ- és Európa-bajnok lett. Továbbá Európa csúcsot állított be fekvenyomásban.

      

Partnereink