Versenyek képekben

Lovas Mónika Felnőtt Erőemelő Magyar Bajnok Tabon

Az európa-bajnoki és a világbajnoki cím után jöhetett még egy raw magyar bajnoki is, de most a felnőtt kategóriában. Már beszámoltunk két héttel ezelőtt a Raw Felnőtt Erőemelő Magyar Bajnokság férfi eredményeiről, de június 3-án a nők következtek. Egyesületünkből csak Lovas Mónika indult a +84 kg-os kategóriában. Móni megmutatta, hogy maradt még benne erő erre a versenyre is, az elmúlt hetek próbatételei után. 455 kg-os összetett eredménnyel arany érmes lett a tabi versenyen.

Gyors hír

Most kaptuk a hírt, hogy Szabó Ágnes kvalifikálta magát a 2017-es lengyelországi Világjátékokra, így július végén részt vehet a nem olimpiai sportágak olimpiáján.

Szabó Ágnes is világbajnok

A nyílt kategóriában az esti programban a nőknél +84 kg-ban a malagai erőemelő Európa-bajnokságon összetettben aranyérmes Szabó Ágnes, az Orosházi Toldi SE versenyzője elsőként a 190 kg-os súlyt nyomta ki, majd másodikra 195 kg-ot kért.

Az orosháziak rutinos emelője ezt is fogást is teljesítette. Miután a svéd Lonn Sandra 202,5 kg-ot kért, így harmadikra neki is ezt a súlyt kellett kérnie. Mindkét emelő teljesítette a 202,5 kg-ot, így könnyebb testsúlyával Szabó Ágnes lett a világbajnok.

Ezzel Ági megdöntötte a magyar országos csúcsot is.

Szabó Ágnes a dobogó tetején

Lovas Mónik junior világbajnok

A litvániai Kaunas városában az Ifjúsági, Junior és Felnőtt Fekvenyomó Világbajnokságon vett részt Lovas Mónika, az Orosházi Toldi SE egyik kiválósága, a junior +84 kg-os kategóriában. Hatalmas fölénnyel győzött az orosz versenyző előtt. Mónika magabiztosan versenyzett, 3 szabályos nyomást bemutatva, 162,5 kg-os egyéni csúccsal, megérdemelten lett arany érmes. Így két héten belül egy junior erőemelő Európa-bajnoki és egy junior fekvenyomó világbajnoki cím tulajdonosa lett.

VI. Raw Erőemelő Magyar Bajnokság

Tabon került megrendezésre a VI. Felnőtt Raw Erőemelő Magyar Bajnokság. Ezen a hétvégén csak a férfi versenyzők versenye zajlott. Az öt Orosházi Toldis, sikeresen helyt állt.
Az első éves junior korú Paczuk Ádám a 74 kilósok népes mezőnyében a negyedik helyen végzett. 9 érvényes gyakorlatot bemutatva 500 kg-ot teljesített. Csak nehezebb testsúllyal maradt le a dobogóról. 122,5 kg-os fekvenyomása, 202,5 kg-os felhúzása és az összetett 500 kg új egyéni csúcsa.
Szöllősi Gábor a 93 kg-os kategóriában ötödik helyen végzett 580 kg-os eredménnyel.
120 kg-ban Farkas Ádám
ezüst érmet szerzett 712,5 kg-os teljesítményével.
+120 kg-ban Véró Alex és Bodnár István indult. Alex is még csak junior korú, de jobbnak bizonyult, mint számos felnőtt versenyző. Alex a
második helyen végzett 705 kg-os összetettel, ami számára új egyéni csúcs. 245 kg-ot guggolt, szintén egyéni csúcs, és a 210 kg-os fekvenyomása új országos csúcs erőemelésen belül fekvenyomásban, és önállóan is a fekvenyomás rekord értékelésnél. István már masters2 korú, de ő is maga mögé utasította a nála fiatalabbakat, 695 kg-os eredménye új masters2 országos csúcs, és ezzel a harmadik helyen végzett. 185 kg-os fekvenyomása szintén új masters2 országos csúcs.

Partnereink