Versenyek képekben

Négy Toldis, 8 érem, 6 abszolút helyezés

Ez a „mérlege” a hétvégi budapesti, Ifjúsági, Junior, Felnőtt és Masters Erőemelő Magyar Bajnokság  Orosházi Toldi versenyzőinek részéről.

Szabados Katalin első erőemelő versenyén jól kezdett a 84 kilósok között. Összetett eredménye 272,5 kg, ezzel felnőttben második, masters1-ben első, még az összesített masters abszolút kategóriában harmadik lett. (guggolás: 105 kg, fekvenyomás 50 kg, felhúzás 117,5 kg)

+84 kg-ban Lovas Mónika a junior és felnőtt kategóriában is magyar bajnokként végzett 545 kg-os teljesítményével. Az abszolút értékelésnél junioroknál abszolút bajnok, még felnőttben második lett. (guggolás 205 kg, fekvenyomás 160 kg, felhúzás 180 kg). Mónika hatalmas fölénnyel nyert, 205 kilóval megelőzve a másodikat.

+120 kg-ban Véró Alex és Bodnár István állt a platformra. Alex 315 kg-os guggolása új junior országos csúcs. Az összetett teljesítménye 840 kg, amivel junior súlycsoport és abszolút kategória első helyezettje lett. Felnőtteknél csak nehezebb testsúly miatt csúszott le a dobogó legfelső fokáról, így ezüst érem került a nyakába. A felnőtt abszolút kategóriában, a második helyet szerezte meg. Alex szorgalma és kitartása az eredményében látszik, mert sikerült megszorítania a 16-szoros magyar bajnokot. 

István 670 kg-mal masters2 kategóriában súlycsoportja magyar bajnokaként, még az összevont masters abszolút második helyezettként végzett. Felnőttek között a bronz érmet sikerült megszereznie. (guggolás 235 kg, fekvenyomás 180 kg, felhúzás 255 kg).

(Lovas Mónika, Véró Alex, Szabó Ágnes, Bodnár István)

Lovas Mónika és Véró Alex magyar- és abszolút bajnok

Fantasztikusan teljesítettek a Toldisok a kisbéri Ifjúsági, Junior és Masters Raw Fekvenyomó Magyar Bajnokságon. Országos csúcsok és első helyezések sokaságát zsebelték be az alábbi fekvenyomók.
Pogány Andrea 72 kg-ban 75 kilós teljesítménnyel masters1-ben súlycsoportja magyar bajnoka, még az összevont masters kategóriában, abszolút harmadik lett.
84 kg-ban élete első versenyén magabiztosan versenyző Szabados Katalin masters1-ben 50 kg-ot tudott teljesíteni, ezzel a második helyen végzett. Szintén ebben a súlykategóriában, de masters2-ben Schneider Erzsébet 68,5 kg-mal új masters2 országos csúcsot állított be, és ezzel súlycsoportja magyar bajnoka lett.
A masters női csapat második helyen végzett.
Lovas Mónika a junior +84 kg-os kategóriában 115 kg-os nyomással a dobogó legfelső fokára állhatott, és ezzel az eredményével megszerezte a junior abszolút bajnoki címet is.
+120 kg-ban egyik versenyzőnk sem talált legyőzőre. Juniorok között Véró Alex 210,5 kg-os nyomással arany érmet szerzett, és az összes juniorok között is a legjobbnak bizonyult, Mónikához hasonlóan, mert ő is abszolút bajnokként zárta a versenyt. Alex 210,5 kg-os eredménye új junior országos csúcs! A masters2 kategóriában Bodnár István is tarolt, 200,5 kilóval magyar bajnok és abszolút harmadikként végzett. István nyomása raw és ruhás masters2 országos csúcs!

Simonka György gratulál Szabó Ágnesnek

Szabó Ágnes is győzött az EB-n

Folytatódott a sikerszéria a Toldisoknál a Fekvenyomó EB-n Finnországban. Szabó Ágnes 145 kg-os nyomással új Európa-csúcsot állított fel (egyben országos csúcs is), mellyel megnyerte a +84 kg-os felnőtt kategóriát. Magabiztos győzelem volt, mert a 2.helyezett ukrán versenytársa 125 kg-ot teljesített. Ági, csapattársához hasonlóan, három érvényes gyakorlatot mutatott be. Gratulálunk!

Lovas Mónika egyéni csúccsal Európa-bajnok

A napokban zajlik a finnországi Ylitornioban megrendezett  Ifjúsági, Junior, Felnőtt és Masters Raw Fekvenyomó Európa-bajnokság.

Az idén már többször bizonyított Lovas Mónika, de folytatódott a sikersorozata. Móni a junior +84 kg-os kategóriában indult. Három érvényes nyomást bemutatva, 115 kg-ot teljesítve, megszerezte az arany érmet, így miatta szólhatott a magyar himnusz. 115 kg-os fekvenyomása, egyéni legjobbja.

Érdekesség, hogy az összes súlycsoport női junior kategóriáját tekintve, csak Mónika és még egy hölgy versenyző tudott érvényes gyakorlatot bemutatni. Ez is azt mutatja, hogy magabiztosan, felkészülten versenyzett. Gratulálunk!

Lovas Mónika Európa-bajnokként

Partnereink