Versenyek képekben

Lovas Mónika egyéni csúccsal Európa-bajnok

A napokban zajlik a finnországi Ylitornioban megrendezett  Ifjúsági, Junior, Felnőtt és Masters Raw Fekvenyomó Európa-bajnokság.

Az idén már többször bizonyított Lovas Mónika, de folytatódott a sikersorozata. Móni a junior +84 kg-os kategóriában indult. Három érvényes nyomást bemutatva, 115 kg-ot teljesítve, megszerezte az arany érmet, így miatta szólhatott a magyar himnusz. 115 kg-os fekvenyomása, egyéni legjobbja.

Érdekesség, hogy az összes súlycsoport női junior kategóriáját tekintve, csak Mónika és még egy hölgy versenyző tudott érvényes gyakorlatot bemutatni. Ez is azt mutatja, hogy magabiztosan, felkészülten versenyzett. Gratulálunk!

Lovas Mónika Európa-bajnokként

Simonka György gratulációja

Korosztályos Raw Fekvenyomó Balaton Kupa

Siófokon került megrendezésre a Korosztályos Raw Fekvenyomó Balaton Kupa. Egyesületünkből csak négyen vettek részt rajta, de így is sikeresek voltak.
Nőknél 72 kg-ban Pogány Andrea 75 kg-os teljesítményével felnőtteknél 4., még masters1-ben első, abszolútban 3. helyet szerezte meg.
Schneider Erzsébet 84 kg-os felnőtt kategóriában bronz, masters2-ben arany érmes lett. Abszolút masters2-ben első helyen végzett. 68 kg-os eredménye új masters2 országos csúcs.
Felnőtt női csapat 3.helyen végzett.
Férfiaknál Paczuk Ádám 83 kg junior kategóriában 120 kg-mal, bajnokként zárta a versenyt.
+120 kg-ban Véró Alex 200 kg-ot teljesített. Ezzel felnőtt ezüst, junior arany érmet szerzett. Junior abszolút értékelésben az első helyet szerezte meg.
Junior férfi csapat második lett.

Szabó Ágnes 9. a világjátékokon

Az erőemelők szereplése a wroclawi világjátékokon véget ért. Egyetlen erőemelő kvalifikálta magát sportágunk legrangosabb versenyére (a nem olimpiai sportágak olimpiájára), az Orosházi Toldi SE versenyzője, Szabó Ágnes. 
A verseny helyszíne a legnagyobb volt, ahol valaha erőemelő versenyt rendeztek. Egy hatalmas hangverseny csarnok, több száz fős nézőtérrel. A világ legjobb erőemelői mérték össze tudásukat. 
Ági a super heavy kategóriában indult. Guggolásban 260 kg-ot teljesített, ami új országos csúcs. Fekvenyomásban 195 kg, még felhúzásban 190 kg-ig jutott. Így az összetett eredménye 645 kg. Ezzel az eredménnyel, illetve az ehhez tartozó wilks pontszám alapján (testsúly és teljesített eredmény aránya) a 9.helyen végzett.

Polgármesteri elismerés

Orosháza város polgármestere, Dávid Zoltán, elismerését fejezte ki sportegyesületünk két versenyzőjének: Lovas Mónikának és Szabó Ágnesnek, kiváló sporteredményeikért. Nagyon köszönjük a megtisztelő figyelmet és a gratulációt.

Partnereink