Versenyek képekben

Két kilóra a világranglista első helyétől Szabó Ági

Az International Powerlifting Federation (IPF), vagyis a Nemzetközi Erőemelő Szövetség minden év végén összeállítja az aktuális világranglistát. Az Orosházi Toldi SE versenyzőit előkelő helyen találjuk.

A sorrendet a legutolsó nemzetközi verseny is befejeztével, az adott évben, a versenyzők legjobb eredményei alapján állapítják meg. Ebbe beletartoznak az Európa bajnokságok, Ázsia bajnokság és még sok másik, tehát minden kontinens versenye, és ebből lesz egy végleges lista. Persze külön súlycsoportonként. A korcsoport nem számít, összesített eredmény van.

Orosházi világbajnokok egymás közt. Szabó Ágnes és Véró Alex. Mindketten előkelő helyen állnak a világranglistán.

Az orosháziak világbajnok emelője, Szabó Ágnes a +84 kg klasszikus fekvenyomásban a 3. helyen végzett ezen a ranglistán 148 kg-os eredményével, amit a luxemburgi Európa-bajnokságon teljesített. Az első két helyezett holtversenyben 150 kg-ot nyomott. Ezen a listán 156 versenyző szerepelt.

A még junior korú Véró Alex +120 kg, szintén raw nyomásban a 21. helyet szerezte meg 227,5 kg-os nyomásával, amit Ágihoz hasonlóan Hammban teljesített. A teljes lista 185 versenyzőből állt.

Szavazás 2020. Év sportolói

Kedves Sportbarátok!
A beol.hu ebben az évben is szavazásra hívja olvasóit, hogy ki legyen a közönségdíjas év sportolója. A Toldi tekintetében két kategóriában is lehet szavazni. Kérjük, hogy ha úgy gondolják, akkor legjobb férfiaknál Véró Alexra, a nőknél Szabó Ágnesre voksoljanak.  Köszönjük.

Az alábbi linken lehet szavazni:

https://www.beol.hu/sport/helyi-sport/keressuk-2019-legjobb-bekes-megyei-sportoloit-2417229/?fbclid=IwAR32Wqdy_fi_JXAVSNpxNNUhIAj9HlKsw0AV2hnKre1ojbwvswQNiDVG5JI

Véró Alex az év férfi fekvenyomója

A Magyar Erőemelő Szövetség nyilvánosságra hozta a 2019. évi nemzetközi eredményesség alapján az év erőemelőjét és fekvenyomóját.

Nagy öröm számunkra, hogy a Toldi SE versenyzője, Véró Alex (junior Európa- és Világbajnok fekvenyomó) lett a 2019. év férfi fekvenyomója!

Lovas Mónika és Rajos Roland arany érmes

Az év utolsó versenye, az Ifjúsági, Junior, Felnőtt és Masters Fekvenyomó Magyar Bajnokság, az Orosházi Toldi SE szervezésében zajlott, november 9-én. A verseny előkészületei során több akadályba is ütköztünk, de ennek ellenére, ezen a rangos eseményen remek eredmények születtek.

Egyesületünket két fő képviselte. A hölgyek versenyében a rutinos Lovas Mónika a +84 kg-os felnőtt kategóriában, három érvényes gyakorlatot bemutatva, 150 kg-os nyomásával, magyar bajnokként végzett.

Férfiaknál a legfiatalabb versenyzőnk, Rajos Roland, az ifjúsági és junior 105 kg-os kategóriában versenyzett, és mindkét korcsoportban győzedelmeskedett, 110 kg-os eredményével.

 

 

Rajos Roland ifi és junior erőemelő magyar bajnok

Budapest adott otthont az Ifjúsági, Junior, Felnőtt és Masters Erőemelő Magyar Bajnokságnak.
Az Orosházi Toldi ifjú versenyzője, két korcsoportban is megmérettette magát. 105 kg-os ifjúsági és junior kategóriában is az arany érem került a nyakába. Roland 8 érvényes gyakorlatot bemutatva, egyéni legjobbakat teljesített. Guggolás: 170 kg, fekvenyomás 110 kg, felhúzás 180 kg, összetett: 460 kg.

Partnereink