Versenyek képekben

Békés Megyei Hírlap díjátadó

Ünnepélyes keretek között adták át a Békés Megyei Hírlap által életre hívott év sportolója díjait hétfőn délután Újkígyóson, a Cz. Kiss Rendezvényházban. Az év sportolóit immáron negyvenegyedik alkalommal köszöntötte a megyei napilap.

Dr. Takács Árpád Békés megyei kormánymegbízott adta át a megye díját Szabó Ágnesnek (év sportolója díjazáson Márton Anita után a második helyezett) és Musztafa Imrének (edző).

 

Kik voltak 2017. év legjobb sportolói Békés megyében

A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal több mint nyolcvan, újságírókból, sportvezetőkből és sporttámogatókból álló grémiumot kért fel a Békés Megyei Hírlap arra, hogy válasszák meg Békés megyében az év sportolóját, csapatát és edzőjét a 2017. évi teljesítmények alapján.

Egyesületünk versenyzőit és edzőjét is érintette ez a rangsor a különböző kategóriában.

A 2017. év legeredményesebb Békés megyei női ­sportolója:

Szabó Ágnes második lett ebben az értékelésben Márton Anita után. Szavazatot kapott Lovas Mónika

A 2017. év legeredményesebb Békés megyei férfi sportolója:

6. helyen végzett Véró Alex

A 2017. év legeredményesebb Békés megyei ­csapata:

Az Orosházi Toldi SE női csapata szavazatot kapott.

A 2017. év legeredményesebb Békés megyei edzője:

5. helyen végzett Musztafa Imre

A 2017-es év Békés megyei leány utánpótláskorú sportolója:

Szavazatot kapott Lovas Mónika

Forrás: https://www.beol.hu/sport/helyi-sport/kiderult-kik-voltak-az-elmult-esztendo-legjobb-sportoloi-bekes-megyeben-1153977/

Előkelő helyen az Orosházi Toldisok a világranglistán

A Nemzetközi Erőemelő Szövetség (IPF) összegezte a 2017. év összes nemzetközi versenyének eredményét és elkészítette a világranglistát. (Ebben a listában minden korosztály eredménye szerepel.)

Szabó Ágnes 145 kg-os raw fekvenyomásával holtversenyben az amerikai Bonica Lough-al a világranglista első helyén végzett. Erőemelésben 655 kg-mal a harmadik, még 202,5 kg fekvenyomása a negyedik helyre volt elegendő.

Lovas Mónika még 2017-ben junior korúan is remekül teljesített. 115 kg raw nyomása a 12., 557,5 kg összetett eredménye a 14., még a 162,5 kg-os fekvenyomása a 13. helyet jelentette számára.
 

Véró Alex is még a junior „közepén” tart, de már ígéretes versenyző. Erőemelésben 857,5 kg-ot teljesített, ezzel a 34., és az erőemelő EB-n nyomott 272,5 kg-val fekvenyomásban a 40. helyen végzett.
(Természetesen ebben listában csak a nemzetközi eredmények szerepelnek, a hazai nem, azóta már a listában feltüntetett eredményeket is megjavították országos bajnokságon.)

Forrás: http://www.powerlifting-ipf.com

Brillíroztak a Toldisok az év utolsó versenyén

Az ünnepek közeledtével se pihenhettek a versenyzők, mert december 16-17-én rendezték meg az év utolsó versenyét Békéscsabán, az Ifjúsági, Junior, Felnőtt és Masters Fekvenyomó Magyar Bajnokságot.
Rajos Vivien a Táncsics Mihály Gimnázium tanulója, a 72 kg-os súlykategóriában indult. Élete első versenyén több érmet is bezsebelt. Vivi tehetséges, kellő rutinnal még fényesebb érmeket szerezhet a későbbiekben. 30 kg-ot teljesített. Ezzel az ifjúságiaknál első, junioroknál harmadik, még a felnőtteknél a negyedik helyet szerezte meg.
Szintén 72 kg-os kategóriában Pogány Andrea 85 kg-os nyomásával a felnőtteknél a dobogó második fokára állhatott, még masters1-ben magyar bajnokként végzett. Az összevont masters abszolút értékelésnél, harmadik lett.
Schneider Erzsébet 84 kg-os súlycsoportban 88 kg-os nyomással új masters2 országos csúcsot állított be, és ezzel a masters2 magyar bajnoka lett. Felnőtteknél a bronz érmet szerezte meg.
+84 kg-ban Lovas Mónika és Szabó Ágnes indult el. Mónika 165 kg-os eredményével, ami egyéni csúcs, a juniorban a súlykategóriájában és abszolút értékelésnél az első helyen végzett. Felnőtteknél a súlycsoport és az abszolút második helyet érte el. Csapattársa, Ági lett a súlycsoport magyar-, és abszolút bajnoka 190-es teljesítménnyel. A női csapat első helyen végzett.
Paczuk Ádám súlycsoportot váltva, most 83 kg-ban 110 kg-os nyomással a junioroknál második, még a felnőtteknél, az ötödik helyezést érte el.
+120 kg-ban nagy taktikai csatát vívva a többszörös magyar bajnokok előtt, Véró Alex juniorként, felnőtt magyar bajnok lett élete legjobbjával, 287,5 kg-os eredménnyel. Junior kategóriában szintén arany érmesként végzett. Abszolút értékelésnél junioroknál második, a felnőtteknél harmadik helyet szerezte meg.
Ezzel a csodás eredménnyel fejezték be az Orosházi Toldi SE versenyzői a 2017-es évet.

MUSZTAFA IMRE 2017. ÉV EDZŐJE

Csütörtök este a Magyar Erőemelő Szövetség nyilvánosságra hozta, a nemzetközi eredményesség alapján az év edzőit. Musztafa Imre, az Orosházi Toldi SE elnöke és edzője kapta meg az év edzője díjat, Dr. Lombosi Melinda és Kromek András előtt. Gratulálunk!

Partnereink