Versenyek képekben

Dávid Zoltán elismerő levele

Azon megtiszteltetés érte egyesületünket, hogy Orosháza Város polgármestere, Dávid Zoltán levélben gratulált két versenyzőnknek Szabó Ágnesnek és Véró Alexnek a nemzetközi szereplésükhöz. Köszönjük a polgármester úr megtisztelő elismerő levelét.

 

 

 

Dávid Zoltán elismerő levele Véró Alexnek

Szabó Ágnes Európa-csúccsal világbajnok!

Folytatódott a Toldisok sikerszériája a finnországi Vantaa-ban a Raw Fekvenyomó Világbajnokságon.
+84 kg-osok felnőtt mezőnyében indult az Orosházi Toldi SE kiválósága, Szabó Ágnes, aki 147,5 kg-os, új Európa-csúccsal megnyerte a világbajnokságot, így Alexhoz hasonlóan, Ági is a dobogó legfelső fokára állhatott. Magabiztos 140 kg-os kezdés után, második fogásra 145 kg-ot kért, végül a 147,5 kg is sikerült. Ezzel „mindent vitt” a kazah és az orosz versenyző előtt.

Véró Alex nagy fölénnyel és országos csúccsal junior világbajnok Finnországban

A finnországi Vantaa-ban került megrendezésre az Ifjúsági, Junior, Masters és Felnőtt Raw Fekvenyomó Világbajnokság május 14-19 között.
Véró Alex nagy esélyesként utazott ki a világbajnokságra a junior +120 kg-osok mezőnyében. Alex élete legjobb formáját hozta, magabiztosan és kifogástalanul versenyzett, mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy három érvényes gyakorlatot mutatott be. 220 kg-os eredménnyel a király kategória legjobbjának bizonyult, így világbajnoki aranyérem kerülhetett a nyakába. Ez az eredmény új junior országos csúcs! Mint a verseny végén kiderült, Alex már a 205 kg-os kezdőfogásával megnyerte a versenyt, mivel az amerikai 197,5 kg-os, még a lett versenyző 192,5 kg-os eredménnyel lett dobogós.

Szabó Ágnes megvédte Európa-bajnoki címét

Pilzenben került megrendezésre május 6-12. között, az Ifjúsági, Junior és Felnőtt Erőemelő Európa-bajnokság. Egyesületünket két nő képviselte a rangos versenyen.
+84 kg-os és felnőtt kategóriában Szabó Ágnes és Lovas Mónika lépett a pódiumra a pénteki nap folyamán. Szabó Ágnes 655 kg-os összetett eredménnyel nyert az ukrán versenyző előtt. Ági 270 kg-ot guggolt, ami új országos csúcs, ebben a fogásnemben arany érmet ért, 185 kg-ot sikerült teljesítenie fekvenyomásban, ami szintén az első helyet jelentette számára, végül 200 kg-ot sikerült felhúznia, amivel nehezebb testsúly miatt, ebből a gyakorlatból a harmadik helyen végzett.
Lovas Mónika első felnőtt nemzetközi versenyén az ötödik helyet szerezte meg. Guggolása 200 kg, fekvenyomása 160 kg, felhúzása 185 kg, így az összetett eredménye 545 kg.

https://www.youtube.com/watch?v=XncX8PLazCU&feature=youtu.be

Partnereink