Versenyek képekben

Országos csúcsok és abszolút helyezések Siófokon

Április 14-én Siófokon került megrendezésre a II.o Raw Fekvenyomó Magyar Bajnokság. Egyesületünkből öt fő vett részt a versenyen.
A nők kitettek magukért, ennél eredményesebbek már nem is lehettek volna. 63 kg-ban Földvári Gabriella 75 kg-os nyomással a súlycsoport bajnokaként végzett. Az abszolút díjazásban harmadik lett.
72 kg-ban ketten is indultak. Csurgainé Rúzs-Molnár Erika 85 kg-os sikeres nyomásával a súlycsoport arany érmese, és a verseny abszolút bajnoka lett. Ezen felül új masters1 országos csúcsot állított be. Pogány Andrea 77,5 kg-os eredményével a dobogó második fokára állhatott az egyéni és az abszolút értékelésben is.
Schneider Erzsébet 70,5 kg-os fevekvenyomásával a 84 kg-os kategória arany érmese lett. Erzsi ezzel a sikeres nyomásával megjavította a masters2 országos csúcsot.
A női csapat, így négy résztvevővel a második helyet szerezte meg. Illetve minden tagja a lehető legjobb helyezést érte el súlycsoporton belül, hárman pedig az abszolút első három helyét szerezték meg.
Férfiaknál Farkas Ádám 120 kg-ban három érvényes nyomással, végül 170 kg-ot teljesítve a második helyen végzett.

Női csapat: Schneider Erzsébet, Pogány Andrea, Földvári Gabriella, Rúzs-Molnár Erika

 

Csepcsényi Zoltán sikeres kezdése

Hajdúszoboszlón került megrendezésre a Raw Felhúzó Magyar Bajnokság, ahol Csepcsényi Zoltán a 120 kg-os kategóriában mutatta meg, hogy számolni kell vele, annak ellenére, hogy az első versenye volt. Nagy csatában Zoli meglepetést okozott az ellenfeleinek, felülmúlta eddigi edzésen elért eredményét, és 265 kg-ot sikeresen teljesítve, az ezüst érem kerülhetett a nyakába.

Bodnár István 3. a Raw Masters Erőemelő EB-n

Az év első nemzetközi versenye a Raw Masters Erőemelő Európa-bajnokság a svédországi Helsingborgban zajlik. Egyedüli Toldis masters válogatott, Bodnár István mutatta meg, hogy a nemzetközi mezőnyben is van helye.

István a +120 kg-os masters2 kategóriában indult. Guggolásban 240 kg-ot sikerült teljesíteni, ezzel ebben a fogásnemben bronzérmes lett. Fekvenyomásban 180 kg-ig jutott, szintén a harmadik helyet szerezte meg (csak nehezebb testsúly miatt csúszott le az ezüstéremről). Felhúzásban a harmadik gyakorlatát, 252,5 kg-os is sikeresen telesítette, ezzel felhúzásban is harmadik lett. Összetett eredménye 672,5 kg, ami ezen az Európa-bajnokságon a dobogó harmadik fokát jelentette számára. Összetettben is nehezebb testsúllyal csúszott le a második helyről. István mindhárom fogásnemben és az összetett értékelésben is a harmadik helyen végzett.

 

Sikeresen kezdték az évet az Orosházi Toldisok

Tápiószele adott otthont a Felnőtt Raw Fekvenyomó Magyar Bajnokságnak március 3-4. hétvégén.
63 kg-ban élete első versenyén elinduló Földvári Gabriella kitett magáért. 72,5 kg-ot teljesített, ezzel a többszörös magyar bajnok mögött, a második helyen végzett.
Pogány Andrea 72 kg-ban a bronz érmet szerezte meg 77,5 kg-os nyomásával.
Schneider Erzsébet 84 kg-os kategóriában a negyedik helyen végzett 70 kg-os teljesítményével. Ezzel az eredménnyel megjavította a masters2 országos csúcsot.
+84 kg-ban Szabó Ágnes 145,5 kg-mal magyar bajnokként végzett. Ezzel megjavította a felnőtt országos csúcsot (ami egyben nem hivatalos Európa-csúcs is.) Az abszolút értékelésben a dobogó második fokára állhatott. Ugyan ebben a kategóriában Lovas Mónika 112,5 kg-ot teljesített, ezzel bronz érmes lett. A női csapat a második helyen végzett.
A férfiaknál nagy csatában a 93 kilósok között, Szöllősi Gábor a
7. helyen végzett 165 kg-os eredménnyel.
120 kg-ban Farkas Ádámnak 160 kg sikerült, ezzel a súlycsoportja bronz érmese lett.
Véró Alex +120 kg-ban csak nehezebb testsúly miatt lecsúszva a második helyről, a dobogó
harmadik fokára állhatott. Alex 212,5 kg-os nyomása új junior országos csúcs!

Musztafa Imre és a női csapat tagjai (Lovas Mónika, Szabó Ágnes, Pogány Andrea, Schneider Erzsébet, Földvári Gabriella)

Nemzeti Versenysport Szövetség díjátadója

A 2017-es kimagasló teljesítményük elismeréseképpen 34 sportág 59 férfi és női versenyzőjét, illetve csapatát díjazta keddi évértékelő ünnepségén a Nemzeti Versenysport Szövetség.

Ezen kiválóságok közé tartozott egyetlen erőemelőként díjazott Szabó Ágnes, az Orosházi Toldi SE versenyzője. 2017-ben elért fekvenyomó világbajnoki, valamint fekvenyomó és erőemelő európa-bajnoki címmel érdemelte ki ezt a rangos elismerést. Továbbá, hogy a világjátékokon IX. helyezést ért el, és a Magyar Erőemelő Szövetség az év erőemelője és fekvenyomójának választotta.

A díjat a Nemzeti Versenysport Szövetség Elnöke, Dr. Mészáros János és Sárfalvi Péter az EMMI sportért felelős helyettes államtitkára adta Szabó Ágnes részére.

Sárfalvi Péter, Szabó Ágnes, Dr. Mészáros János

Partnereink